Ciepło, oj ciepło - lato się zaczęło. Kto nie lubi upału - niech sobie narzeka. Ja na lato czekam cały rok. A jak najlepiej poradzić sobie z gorącem? Najbardziej to lubię zimne piwo w upalny dzień. Ale równie mocno lubię wszelkiego rodzaju chłodniki. Dzisiaj proponuję bułgarski chłodnik tarator - na bazie gęstego jogurtu, świeżego ogórka, aromatycznego koperku z subtelnym dodatkiem czosnku i orzechów włoskich. Do przygotowania dania użyłem: 400 ml jogurtu typu bałkańskiego (lub greckiego), 1 długiego ogórka, 1 pęczk... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...