woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:32/1096)

Jarzębina nie tylko na korale 137

wody Oberwane owoce jarzębiny zamrozić na przynajmniej 48 godzin. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Umieścić w garnku razem z przemrożoną jarzębiną, cukrem, sokiem z cytryny i wodą. Zagotować. Gotować na małej mocy palnika, aż owoce zmiękną, a dżem zgęstnieje (dłużej gotowany dżem będzie gęstszy). Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. Słoiki ustawić do góry spodem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PRL od kuchni: Ciepłe lody 347

wody 10 wafelków Składniki na polewę: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnuszku umieszczamy cukier, sok z cytryny i wodę. Podgrzewamy, nie mieszając, na średnim ogniu. Gdy zacznie wrzeć, gotujemy jeszcze 3 minuty. Zdejmujemy z ognia. 2. Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy tak długo, aż piana będzie prawie

My Culinary Art
Deser z komosy ryżowej i nerkowców z figami 178

porcje: 1/2 szklanki ziaren komosy ryżowej (quinoa) + 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki nerkowców 3-4 łyżki syropu klonowego (lub innego preferowanego syropu do smaku) 3 łyżki soku z cytryny 5 łyżek wody szczypta soli szczypta imbiru duża szczypta wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3-4 figi Nerkowce namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem łyżki soku z cytryny, pozostawić(...)minut). Ugotowaną komosę pozostawić w garnuszku do ostudzenia. Namoczone nerkowce odcedzić na sicie, delikatnie przepłukać, po czym przełożyć do wysokiego naczynia wraz z 2 łyżkami soku z cytryny, 3 łyżkami syropu klonowego, wodą, imbirem i wanilią – blendować na gładką masę, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Do masy z nerkowców dodać przestudzoną komosę – dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić syropem

Even Better Food
Tarta kokosowa z czereśniami 557

czereśni1 łyżka cukru1 łyżka soku z cytryny100ml wody + 2 łyżki1,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie:- mąkę i cukier przesiać, dodać sól, wiórki kokosowe oraz zimne masło, składniki posiekać, dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówce- składniki na masę jogurtową wyjąć wcześniej z lodówki, aby przyjęły temperaturę pokojową - formę o średnicy 21cm wysmarować masłem, ciastem wylepić(...)lodówce- czereśnie oczyścić, wydrylować, podzielić na połówki, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i odstawić do lodówki na jakiś czas, aby puściły trochę soku- do czereśni dodać sok z cytryny oraz 100ml wody, postawić na małym palniku i gotować przez 10-15 minut, zdjąć z ognia- żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, dodać ją do gorących czereśni, wymieszać do rozpuszczenia się

Smakołyki Bereniki
Woda z ogórkiem i cytryną 112

znów upalnie..duszno ..i powinniśmy dużo pić, ja dla odmiany zrobiłam wodę z dodatkiem ogórka i cytryny..i nie spodziewałam się takiego efektu..polecam. woda gazowana/niegazowana plasterki ogórka  plasterki  cytryny kostki lodu Do dzbanka przełożyć kawałki plasterki cytryny i ogórka , oraz lód w kostkach.Wlać wodę i odstawić do lodówki na około 30 minut, aby smaki się połączyły

Moje domowe kucharzenie
Szpinakowy tort żaba z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, cukru i laktozy) 209

mleka kokosowego KokoYogo -250ml napoju migdałowego  -ksylitol (według preferencji) Dodatkowo -domowy mus morelowy -4 duże morele -400g jogurtu greckiego bez laktozy odsączonego w TEN sposób -woda+ sok z cytryny (do nasączana blatów) -kostka gorzkiej czekolady (do namalowania oczu) -kawałek marcepanu + sok ze świeżego buraka + mąka ryżowa (na język) ZIELONE BISZKOPTY Świeży szpinak opłukać i dokładnie odsączyć(...)blaty (najpierw odciąć wypukłą górę, następnie przeciąć na pół dół). Przygotować je tak jak na zdjęciu wyżej a z muffinek „wyrzeźbić” oczy. Pierwszą warstwę solidnie nasączyć wodą z cytryną, nałożyć mus morelowy, krem ryżowy i pocięte morele. Nałożyć kolejną warstwę i powtórzyć czynność. Teraz jeden z pozostałych kawałków wysunąć nieco w przód tam gdzie ma powstać buzia żaby, nasączyć

Candy Pandas
Ciasto Mon Cheri 144

kieliszek likieru wiśniowego Z budyniu , cukru i mleka gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Schłodzony miksujemy z masłem , stopniowo wlewając alkohol. Dodatkowo: nakropek cytrynowy: 1 cytryna ½ szklanki cukru 2/3 szklanki wody Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy cukier i wodę. Gotujemy 3-5 minut na wolnym ogniu. Studzimy. galaretka wiśniowa rozrobiona w 300 ml gorącej wody ( odstawiamy do „półstężenia” 100 g wiśni

Domowe ciasta
Bułeczki budyniowo-kokosowe (skoleboller) 158

łyżki mąki ziemniaczanej (40 g) 2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego dekoracja 1,5 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki przegotowanej wody odrobina soku z cytryny wiórki kokosowe Na samym początku przygotować budyń: żółtka zmiksować z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na gęstą i puszystą masę. Pod sam koniec wsypać mąkę ziemniaczaną i wlać(...)dekorowanie. Cukier puder wsypać do miski. Na sam początek wlać 2 łyżki wody + odrobinę soku z cytryny. Wymieszać. Jeżeli lukier będzie zbyt gęsty dolać więcej wody bądź soku z cytryny. Gotowym lukrem przyozdobić brzegi bułeczki. Od razu obsypywać wiórkami kokosowymi. Podawać dopiero wtedy, gdy lukier stwardnieje.  Przygotowywanie masy żółtkowej do domowego budyniu Gotowanie budyniu Ciasto przed

Ugotować
Surówka z cukinii i rzodkiewek z sosem bazyliowo-czosnkowym 208

oknem jest biało i sypie śnieg. Składniki: 1 młoda cukinia Kilka dużych rzodkiewek 1-2 pomidory Ząbek czosnku Garstka listków świeżej bazylii Sól Cukier Sok z cytryny Oliwa Woda Wykonanie: Cukinię i rzodkiewki kroimy w spiralne paski ( ja użyłam krajalnicy spiralnej, świetnie się sprawdza ). Pomidory kroimy na kawałki. Do naczynia miksującego wkładamy ząbek czosnku, listki bazylii, oliwę ( ze 2 łyżki(...)kawałka cytryny, niewielką ilość wody. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Ponownie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async

Smaki Ewy
Rhubarb and ginger jam - dżem rabarbarowo-imbirowy 163

imbirowego. Świetnie smakuje na tostach albo bagietce do porannej herbaty:-) Na dwa słoiczki takie jak na zdjęciu potrzebne będzie: 450 g rabarbaru 430 g cukru sok z połowy cytryny 1 łyżka wody świeżo starty imbir wielkości kciuka(...)wysterylizowane słoiczki Wykonanie: Do zamrażalnika wkładamy mały spodeczek. Przycinamy końce rabarbaru i ewentualnie obieramy ze skórki. Kroimy w mniejsze kawałki. Do garnka wkładamy rabarbar, starty imbir, sok z cytryny i wodę. Gotujemy na małym ogniu przez ok 10 min. Potem dodajemy cukier i dobrze wszystko mieszamy. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy przez 10-15 minut. Po tym czasie

Smaki Przyprawy i Kolory
Rhubarb and ginger jam - dżem rabarbarowo-imbirowy 214

imbirowego. Świetnie smakuje na tostach albo bagietce do porannej herbaty:-) Na dwa słoiczki takie jak na zdjęciu potrzebne będzie: 450 g rabarbaru 430 g cukru sok z połowy cytryny 1 łyżka wody świeżo starty imbir wielkości kciuka(...)wysterylizowane słoiczki Wykonanie: Do zamrażalnika wkładamy mały spodeczek. Przycinamy końce rabarbaru i ewentualnie obieramy ze skórki. Kroimy w mniejsze kawałki. Do garnka wkładamy rabarbar, starty imbir, sok z cytryny i wodę. Gotujemy na małym ogniu przez ok 10 min. Potem dodajemy cukier i dobrze wszystko mieszamy. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy przez 10-15 minut. Po tym czasie

Kulinarna rozmowa
mazurek cygański 207

lukrem i dowolnie dekorujemy. składniki lukier: 100 g cukru pudru ok. 10 g soku z cytryny ok.5 -10 g wody wykonanie: Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny oraz wodą. Jeśli potrzebujemy uzyskać gęstszy lukier dodajemy więcej cukru pudru jeśli chcemy mieć rzadszy dodajemy więcej soku lub wody

Domowy Smak Jedzenia
mazurek cygański 232

lukrem i dowolnie dekorujemy. składniki lukier: 100 g cukru pudru ok. 10 g soku z cytryny ok.5 -10 g wody wykonanie: Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z cytryny oraz wodą. Jeśli potrzebujemy uzyskać gęstszy lukier dodajemy więcej cukru pudru jeśli chcemy mieć rzadszy dodajemy więcej soku lub wody

Domowy Smak Jedzenia
ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY 1594

DZIEŃ 13 :)  ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY  SKŁADNIKI: 1 garść jarmużu 1 /2 natki pietruszki 1 /2 pomarańcza 1 łodyga selera 2 plastry imbiru 1 /3 soku z cytryny 100 ml wody mineralnej PRZYGOTOWANIE:   Wszystkie warzywa myję. Pomarańcza obieram(...)dzielę na mniejsze części. Plastry imbiru wkładam w całości. Selera kroję na mniejsze części. Pietruszkę również kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładam do blendera. Dodaję sok z cytryny oraz wodę mineralną. Całość dokladnie blenduję.       NA ZDROWIE

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania