Saltimbocca, czyli skaczący do ust to danie popularne w całej Italii. Istnieje jego wiele odmian i wariacji. Poniżej prezentujemy wyborną saltimboccę w sosie cytrynowym. 4 filety
Bon Ton ItaliaSezon na kurki już w pełni. Dziś zaproponuję proste risotto z kurkami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŚmiało mogę powiedzieć, że risotto to moje popisowe danie. Wystarczy odpowiedni ryż, lampka wina i kilka dodatkowych składników by uzyskać całkiem niebanalne a pyszne danie
Mango PapajaCo by tu zrobić na obiad z groszku cukrowego? Hmmm może Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym ? :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldRavioli uwielbiam, i chyba to wszystko w tym temacie! ;-) heheheh Pyszotka świeże truskawki, biały ser, troszkę śmietanki i letni obiad, aż się uszy trzęsą! ;-)) Ciasto na
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 250 gram mascarpone 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii kakao 1 filiżanka mocnej kawy 1 kieliszek Amaretto (ja
Mango PapajaBardzo serdecznie zapraszam Państwa na wspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam
SMYKWKUCHNIArrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym
Bon Ton ItaliaDawno nie dodawałem żadnego przepisu, ale jakoś wciąż brak czasu, zajęć i obowiązków coraz więcej i nie ma czasu porządnie zjeść. Więc dzisiaj z mojej strony
Wyprawy kulinarneTo danie robiłam podczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam
Moje Małe CzarowanieTo danie to „podwójna” porcja szpinaku – jedna w liściach, a druga w makaronie. O ile bowiem tagliatelle występowało w naszych przepisach już wiele razy, to dzisiaj
Kulinarna PokusaSą dania, które każda gospodyni przyrządza inaczej, a ustalenie tradycyjnej receptury jest niemożliwe. Jednym z nich jest bez wątpienia spaghetti carbonara. Według jednych, przepis oparto na
Bon Ton ItaliaDo włoskich smaków mam szczególną słabość, postanowiłam więc wypróbować przepis mojej kuzynki Aleksandry na domowe Pesto Rosso. Wyszło wyśmienite :) Poniżej przedstawiam przepis w opcji obiadowej aczkolwiek
upichcona