włoska - 3159 przepisów (strona:159/211)

PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. 269

pulpeciki zna chyba już każdy, a jeśli nie, to przynajmniej większość osób. Zawsze smakują, zawsze się udają, niezmiennie podbijają serca nowych konsumujących. Łatwe w przygotowaniu, sycące i przypominające danie włoskiej gospodynii. Wystarczy dobrać odpowiednie zioła. PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. /współpraca z Winiary:/ na ok.15 pulpecików pulpeciki: 500g mięsa mielonego 1 mała cebula biała 2 ząbki czosnku

W kuchni Karmel-itki
USA part II 209

niestety taki jaki jest - są potwornie wielcy i strasznie się to rzuca w oczy.  Poniżej wrzucam kilka zdjęć :) Dzisiaj pozwoliłam sobie na pizze, była przepyszna, lepsza niż niektóre włoskie. 2 dni temu jadłam owoce morza i sushi, pycha! A niżej moja kolacja (serek wiejski z warzywami), śniadanko (jogurt naturalny, płatki, borówki i truskawki) i sałatka którą sobie skomponowałam

Zgrabne Gotowanie
Kurczak zapiekany z pesto, pomidorami i mozzarellą 169

sobie radzić inaczej. Dzisiaj u mnie bardzo lekkie danie, soczyste piersi z kurczaka w marynacie z pesto a do tego pomidor i ser mozzarella. Kwintesencja uwielbianej przeze mnie kuchni włoskiej. Może zdjęcia nie są zbyt ładne, ale zapewniam, że potrawa nadrabia smakiem ;) KURCZAK ZAPIEKANY Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ (danie dla 2 osób) Składniki: - pierś z kurczaka (około 300 gram

Zgrabne Gotowanie
Spaghetti z kurczakiem i brokułami 185

strasznie syta. Więc jest to najlepszy moment na powrót do zgrabnego gotowania :) Dzisiaj proponuje spaghetti z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym. Ja dodałam do tego jeszcze prażone orzechy włoskie, żeby wzbogacić danie o zdrowe tłuszcze, ale efekt nie zadowolił mnie wystarczająco, więc w przepisie pominę orzechy.   SPAGHETTI Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI (4 porcje) Składniki: - 400 gram makaronu spaghetti

Zgrabne Gotowanie
Ciasto marchewkowe na pierwsze urodziny bloga 234

Składniki na ciasto: - szklanka mąki pszennej - 2/3 szklanki brązowego cukru - 3 jajka - 1/3 szklanki oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 szklanki startej marchewki - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - plus 1/4 szklanki do dekoracji - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - szczypta soli Składniki na krem: - 500 gram twarogu chudego lub półtłustego - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki masła

Zgrabne Gotowanie
Muffiny orzechowe z czekoladą 174

Składniki: 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) 1 łyżeczka kakao 3 łyżki mleka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) 100 g czekolady Wykonanie: Masło utrzeć na lekką masę. Wsypać cukier i dalej ubijać, do białości i puszystości. Wbijać

Blondynka Gotuje
Snikers 162

części i upiec dwa placki (15-20 minut w temperaturze 180°C), z tym że przed pieczeniem na drugi placek wylać przygotowaną masę orzechową: MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich (można posiekać) 12 dag masła 10 dag cukru 2-3 łyżki miodu Wszystkie składniki rozpuścić i wylać na drugi placek i upiec. MASA BUDYNIOWA Ugotować budyń na 3/4l mleka

Blondynka Gotuje
Kurczak z sosem z gorgonzoli, szpinakiem i ryżem jaśminowym 211

łyżka masła 80 g sera gorgonzola 1 łyżka śmietanki kremówki Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 80 g szpinaku najlepiej świeżego Dodatki: woreczek ryżu jaśminowego 1/4 szklanki orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni listki świeżych ziół do dekoracji (ja użyłam tymianku) Wykonanie: Szpinak opłukać, poodcinać łodyżki, osuszyć. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek

Blondynka Gotuje
Ciemny chlebek z bakaliami 177

wody wsypujemy mąkę, dodajemy ocet i wlewamy rozprowadzone w ciepłej wodzie drożdże. Ciasto mieszamy mikserem około 3-4 minuty. Następnie dodajemy kakao, drobno pokrojone śliwki i morele oraz orzechy włoskie pokruszone na kawałki. Należy dobrze wymieszać ręką. Przykryte lnianą ściereczką ciasto pozostawiamy  do wyrośnięcia na około 30 minut. Keksówki smarujemy masłem, wkładamy do nich ciasto i pieczemy około

Blondynka Gotuje
Kurczak Pikantno - Słodki 184

proszku. Całość mieszamy i przesmażamy chwilkę. Doprawiamy solą. Danie wykładamy na talerz i posypujemy posiekaną świeżą bazylią. SMACZNEGO życzy  BLONDYNKA:) /*post zawiera lokowanie produktu - wok i garnek włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Damskie grillowanie, czyli kurczak, ser i ananas 193

oknem zimno i ponuro - taka wiosna. Aura za oknem nie powstrzymała mnie jednak od zrobienia grilla w domu. Obecnie jestem na etapie testowania granitowych naczyń do gotowania i smażenia włoskiej firmy  Ballarini . Tak więc wzięłam syna do kuchni, wyciągnęłam patelnię grillową z szafki i zaczęliśmy się bawić. Na pierwszy ogień poszły szaszłyki drobiowe i warzywa. Tak jak wspomniałam

Blondynka Gotuje
Mini Panettone z Orzechami Macadamia i Czekoladą 155

Przepis z tych "koniecznie muszę zrobić, już teraz, natychmiast!" Kiedy go zobaczyłam, wiedziałam, że te mini włoskie babeczki będą stygnąć w mojej kuchni. Tak też się stało. Nie powstrzymał mnie brak pionowych kubeczków do zapiekania, ani specjalnych papierowych papilotek do panettone. Z moim brakiem cierpliwości zrobiłam. Wyszło nam..... moje pierwsze wrażenie: "o kurcze, ale paskudne", jednak mimo tego nie mogłam

Blondynka Gotuje
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 187

ciastem smakuje się świetnie. Trudność jak dla mnie łatwa. Wygląda skomplikowanie? To tylko pozory. Składniki: Spód: 170 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej lub 120 g orzechów włoskich 50 g cukru 150 g masła zimnego i twardego 1 jajko Sos toffee: 250 ml śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki masła roztopionego 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki cukru trzcinowego Skworcu

Blondynka Gotuje
Stalowym Widelcem po Patelni 213

Stalowym widelcem po patelni? To już jest możliwe! Dziś poświęcę całą uwagę patelni grillowej i wok`owi serii Granitium  włoskiej firmy Ballarini.  Nie pisałam o nich od razu, bo musiałam je sprawdzić, aby moja ocena była szczera i wiarygodna. Nie mam w zwyczaju zachwalać czegoś w ciemno i pisać o czymś z czego nie do końca jestem zadowolona

Blondynka Gotuje
Piszinger, czyli Wafle Mojego Dzieciństwa! 241

deską, albo tym co Wam wpadnie do rąk ;) Po około 2 godzinach możemy kroić wafla i delektować się jego smakiem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - rondel Granitium włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania