włoska - 3159 przepisów (strona:168/211)

Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem 149

Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Składniki:  250 g makaronu farfalle czyli kokardki/motylki  200 g brukselki  ząbek czosnku  garść natki pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 177

Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Składniki: ( 2 porcje )  2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla  1 mała czerwona papryka

Moja smaczna kuchnia
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 190

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem Składniki:  200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni  podwójny filet z kurczaka 

Moja smaczna kuchnia
Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem 179

Składniki:  4 jajka  2 łyżki jogurtu naturalnego  3 łyżki cukinii pokrojonej w kostkę  4 łyżki różyczek kalafiora + 1 łyżka do dekoracji 

Moja smaczna kuchnia
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 165

Składniki:  na ciasto  300 g semoliny, użyłam De Cecco  3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce  szczypta soli  na farsz  250

Moja smaczna kuchnia
Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym 196

Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym Składniki:  na ciasto:  400 g semoliny, użyłam De Decco  200 ml ciepłej wody  szczypta soli

Moja smaczna kuchnia
1474. Orzechowiec z masą budyniową 191

Pyszne ciasto z masą budyniową i prażonymi orzechami..do tego ciasta wykorzystałam proszek do pieczenia i budyń  firmy  Wodzisław .Budynie tej firmy są produkowane

Moje domowe kucharzenie
1562. Bajaderka 188

Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta  150 ml mleka 2

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami 155

Składniki:  kilka listków rukoli  2 łyżki cieciorki z puszki  1/2 małej, czerwonej cebuli  1 łyżka startego parmezanu  1 łyżka zielonego ogórka

Moja smaczna kuchnia
Świderki z salami,cukinią i grana padano 142

Składniki:  400 g makaronu świderki  2 cukinie  3 ząbki czosnku  100 g grana padano w kawałku  100 g salami w plasterkach

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti ze szpinakiem i grana padano 195

Składniki:  makaron spaghetti na dwie porcje  pęczek świeżego szpinaku/opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku  2 ząbki czosnku  cztery garście startego sera grana padano/parmezanu 

Moja smaczna kuchnia
Penne z grillowanymi warzywami 170

Składniki:  3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona)  cukinia  bakłażan  opakowanie makaronu penne  3 ząbki czosnku  oliwa z oliwek

Moja smaczna kuchnia
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 200

Składniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości

Moja smaczna kuchnia
Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta 199

Składniki:  250 g makaronu orzo (w kształcie przypominającym ryż)  200 g mrożonego szpinaku (liście)  150 g sera feta  oliwa z oliwek extra

Moja smaczna kuchnia
Zielona soczewica w pomidorach pelati 175

Składniki:  2 szklanki zielonej soczewicy  2 marchewki  natka pietruszki  puszka pomidorów pelati w całości  1 l wody  1 cebula biała

Moja smaczna kuchnia