Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Składniki: (1 porcja) 1/4 dyni hokkaido 1/2 średniej cukinii 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 ząbek
Moja smaczna kuchniaRozgrzewająca zapiekanka bez mięsa Składniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie
Moja smaczna kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ser camembert to super pomysł na szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z
Marta GotujeSkładniki: 2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii 2 plastry sera gouda 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta chili
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (użyłam Barilla) 1 mała cukinia 150 g pieczarek 1 cebula 3 szczypty suszonego cząbru sól
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( 1 porcja ) 450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla (makaron musi być ciepły) 1 duża cukinia 1 kalafior
Moja smaczna kuchniaCiekawa jestem, kiedy Was zapyta - czy ja jadam mięso ?! Pomiędzy wypiekami znajdziecie wiele przepisów na dania bezmięsne, zazwyczaj mączne. I tu moja odpowiedź
kolorowotorcikowoFocaccia z czarnuszką i majerankiem Składniki: ( na dwie keksówki ) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju rzepakowego lub dobrej
Moja smaczna kuchniaZielone babeczki z pecorino Składniki: na ciasto: 250 g mąki + do posypania blatu 125 g masła w temperaturze pokojowej, pokrojonego na mniejsze kawałki + do
Moja smaczna kuchniaSerek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Składniki: opakowanie sera Capri czerwona papryka zielony ogórek 1/2 pęczka rzodkiewki 2-3 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchniaTagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Składniki: (porcja dla 1 osoby) 4 gniazdka makaronu tagliatelle 150 g mielonej wieprzowiny
Moja smaczna kuchniaPappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Składniki: ( 2 osoby ) 2 gniazdka pappardelle Barilla 150 g brokułów ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z
Moja smaczna kuchniaFarfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Składniki: 250 g makaronu farfalle czyli kokardki/motylki 200 g brukselki ząbek czosnku garść natki pietruszki
Moja smaczna kuchniaPappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Składniki: ( 2 porcje ) 2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla 1 mała czerwona papryka
Moja smaczna kuchnia