włoska - 3159 przepisów (strona:158/211)

Kompot Truskawkowy z Miętą 142

odstawiam do przestygnięcia. Zimny kompot przelewam do karafki bądź do dzbanka, oczywiście wcześniej wyławiam pływające truskawki i miętę. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek z serii Granitium włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Makaron Truskawkowo - Serowy z Miętą i Migdałami 195

delikatnie polałam musem truskawkowym, posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Danie obsypałam pozostałymi cząstkami truskawek i listkami mięty.  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek i rondel serii Granitium włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Kompot z Czarnej Porzeczki 181

zalać wodą, zagotować, zawołać syna, żeby sobie dosłodził :) Potem tylko wystudzić, przelać i patrzeć z radością jak dziecko pije :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek linii Granitium włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Pstrąg Grillowany z Masłem Czosnkowym 220

upieczonych ziemniaczkach, obok ułożyłam sałatkę i kilka plasterków cytryny. Zarówno dziecku jak i mnie bardzo ten obiad smakował. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa linii Granitium włoskiej firmy Ballarini

Blondynka Gotuje
Ciasteczka owsiane, najlepsze! (bez jajek) 272

czasu piekłam je już wielokrotnie i wypracowałam ich swoją najlepszą wersję. Bardzo polecam bo to są najlepsze ciasteczka owsiane. :) W zależności od upodobań można dodać dowolne bakalie: orzechy laskowe, włoskie/migdały/żurawina itp. Ciasteczka owsiane (bez jajek) PRZEPIS Temperatura piekarnika: 180 o C Czas pieczenia: 12-15 min. Składniki 250g miękkiego masła roślinnego (najlepsze) 1,5 łyżki masła orzechowego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki czekoladowe 185

łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru (dałam ~150g) 250 ml mleka 90 ml oleju (użyłam oleju z orzechów włoskich) 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 150 g chocolate chips (dałam 100 g czekolady) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ok. 0,5 łyżeczki masła orzechowego na muffinkę (opcj.) Przygotowanie Mąkę przesiać. Dodać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 204

jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów włoskich,  posiekanych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Przygotowanie Przygotowanie puree z fasoli: fasolę przesypać z puszki na sitko, przepłukać starannie wodą. Zmiksować na papkę przy pomocy blendera. Można

coolinarnastrefa.blogspot.com
Makaron w sosie kokosowym 150

PRZEPIS (źródło: "Makaron . D ania tradycyjne i nowe przepisy") Składniki (na 3 porcje) 275 g ulubionego makaronu (u mnie penne tricolor) 3 łyżki oleju arachidowego (użyłam oleju z orzechów włoskich) 2 posiekane ząbki czosnku 2 pokrojone szalotki (użyłam jedną średnią cebulę) 226 g fasolki szparagowej (dałam mrożoną) 100 g pomidorków cherry, pokrojonych na pół (ok. 6-7) 1 łyżeczka wiórków

coolinarnastrefa.blogspot.com
Zdrowa "czekoladka" (healthy chocolate fudge) 203

zmodyfikowany)   Spód 1 szkl. suszonych daktyli 1/3 szkl. blanszowanych migdałów (jak przygotować je w domu - poniżej instrukcja) 1/3 szkl. płatków owsianych, uprażonych lekko na patelni 1/3 szkl. orzechów włoskich 1/4 szkl. kakao (lub mniej) 2-3 łyżki mleka (opcjonalnie, jeśli masa jest za sucha) Masa bananowo-czekoladowa 2 dojrzałe banany 4 łyżki masła migdałowego, instrukcja poniżej (można zastąpić olejem

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik kajmakowy z polewą a la snickers 526

twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 cukry waniliowe 0,5 szkl. oleju (w równej proporcji wymieszałam olej z orzechów włoskich i olej słonecznikowy) 3/4 szkl. cukru pudru 1,5 szkl. mleka 380 g masy kajmakowej (Bakalland), 3/4 puszki (reszta na polewę) Polewa polewa kajmakowa: reszta kajmaku (1/4 puszki) 2 łyżki mleka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka kokosowe 254

masła stale ubijając mikserem. Ciasto powinno być dość zwarte. Ciasto owinąć folią i wsadzić do lodówki na 30 minut.  Po wyciągnięciu ciasta z lodówki formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie zanurzać je w miksturze jajka i wody i obtaczać w wiórkach. Ułożyć je na blaszce i czubkiem palca wydrążyć małe zagłębienia. Nałożyć dżem w zagłębienia. Piec ciasteczka w temperaturze

coolinarnastrefa.blogspot.com
Orkiszowe ciasto marchewkowe z nadzieniem z serka ricotta 540

łyżeczki soli 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki kardamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki kakao ok. 1 szkl. orzechów (orzechy laskowe, brazylisjkie, włoskie) 2 jaja (dałam 3) 3 łyżki oleju kukurydzianego (użyłam z pestek winogron) sok z 1 pomarańczy Krem 300 g sera ricotta (jeśli nie będziemy ciasta przekrajać na pół

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kuleczki owsiane, smaczne i zdrowe (bez pieczenia) 277

Powyższy przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Zamiast masła orzechowego można dodać masło migdałowe. Przykładowe dodatki: suszone owoce (morele, rodzynki, figi, żurawinę etc.) posiekane migdały, pekany, orzechy włoskie lub ziarna słonecznika kawałki czekolady gorzkiej, mlecznej, M&Ms Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 183

pszennej. Najczęściej stosowaną mąką w przepisach bezpszennych to mąka / mączka migdałowa . Druga w kolejności to mąka kokosowa, a poza tym mielone siemię lniane, mąka z ciecierzycy, mączka z orzechów włoskich/pekanów/orzechów laskowych.z pestek dyni/z ziaren słonecznika . Nie są to produkty łatwo dostępne, a niekiedy też i tanie. Przykładowo 250 g mąki migdałowej to koszt

coolinarnastrefa.blogspot.com
Batoniki czekoladowe 223

kandyzowanej ) 1 szkl. mąki migdałowej ( starte migdały ) 0,5 szkl. mąki kokosowej ( użyłam zmielone wiórki kokosowe na pył) 0,5 szkl. pokruszonej gorzkiej czekolady 4 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki serwatki w proszku ( pominęłam ) 2 łyżki kakao 0,5 szkl. cukru lub jego zamiennik w postaci ksylitolu lub stewii ( użyłam cukier trzcinowy z syropem z agawy, w proporcji

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania