olejem wiejskim SEKO 550 g sok z całej cytryny czerwona cebula drobno pokrojona połowa zawartości małego słoika śliwek w occie razem z zalewą (lub innych ulubionych owoców z octu: wiśni, gruszek) 3 ogórki kiszone pokrojone na grube plasterki świeżo mielony pieprz Jak przygotować postne śledzie z fasolą i śliwkami z octu? Poprzedniego dnia namoczyć fasolę. Śledzie spróbować, jeśli
Ugotowane pozamiataneprawdę dobre :)). Najpierw izraelska kuchnia. Coś wspaniałego, piękny zapach, kapitalnie przygotowane stanowisko, które wyróżniało się nie tylko wizualnie, ale przede wszystkim smakowo. Następnie trochę azjatyckiego orientu z kraju kwitnącej wiśni. Sushi powalało! Na prawdę dobre, bardzo precyzyjnie przyrządzone z dodatkiem smoczego owocu zrobiło wrażenie na naszych żołądkach. Nie zabrakło także kuchni włoskiej z bardzo dobrą, naturalną oliwą i oliwkami
Moja Mama Gotujełyżka kwaśnej śmietany 18% – 2 łyżki spirytusu – szczypta soli – 4 kostki smalcu lub 1 litr do smażenia – cukier puder do posypania – słoiczek wiśni kandyzowanych – 1 białko do sklejania ciastek Wykonanie: Ciasto – Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i wymieszać z piwem. – Mąkę przesiać
To co kochammartini, to martini, tonic to tonic. Ładnie podany, przez miłą kelnerkę. Bardzo przyjemny gest na początek kolacji. Następnie przed nami pojawiały się kolejne dania: Boczek marynowany obsmażany, mus jabłkowy, wiśnie i borowiki peklowane, pumpernikiel – przystawka pyszna, idealnie przyrządzony boczek, fajnie komponujące się dodatki. Bardzo smacznym akcentem nadającym daniu charakter był skruszony, lekko podsuszony pumpernikiel. Danie naprawdę bardzo smaczne, choć cena
Kate's Kitchendzień, taki poranek postanowiłam powitać należycie. Na stole pojawiły się przepyszne jak zawsze naleśniki, z kolorowymi owocami, tym razem: mango, liczi, mrożone jagody i czarna porzeczka. Dodatkowo konfitura z wiśni własnej roboty (przepis na blogu) i dla tychm którzy lubią słodkie: cukier puder. Nalesniki, przygotowałam na maślance i mleku, wyszły bardzo smaczne! JAK ZROBIĆ CIASTO NA NALEŚNIKI? SKŁADNIKI: - 2 małe
SMYKWKUCHNIłyżki soku z cytryny (opcjonalnie) Dodatkowo: 60g wafelków w czekoladzie Lusette Wierzch: 30g wiórek kokosowych 3-4 łyżki cukru 2 łyżki masła Dekoracja: wafelki Lusette wiśnie kandyzowane (opcjonalnie) Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami i olejem, a następnie dodać mąkę oraz proszek. Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w roz grzanym piekarniku) przez
Di gotujeowsiane i jaglane, nasiona chia i konopii (nie bójcie się, odurzenie Wam nie grozi), a także słynne jagody goji, których spróbowałam po raz pierwszy. Szczerze mówiąc, suszona żurawina czy wiśnia smakuje mi dużo bardziej, ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje . Do tego dorzuciłam orzechy włoskie i słodkie, słoneczne mango. Granolę przygotowałam z dodatkiem oliwy - dzięki temu jest niewiarygodnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniedawno odrestaurowana i naprawdę pięknie się prezentuje. Zobaczcie sami na zdjęciach poniżej. I przyszedł czas na desery ! Przed nami pojawił się mus czekoladowy z pieczoną śliwką, papryką i wiśniami (22 zł), mus jerozolimski z granatem i sezamem (20 zł), bazyliowa panna cotta z dżemem pomidorowym (18 zł) i domowa chałwa z owocami. Wszystkie desery przepyszne, choć mi do gustu przypadła
Kulinarne przygody Gatityszkl. mąki tortowej 100 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 jajko 100 g roztopionego masła szczypta soli nadzienie: domowej roboty konfitura z wiśni do posmarowania pączków: 1 żółtko 2 łyżki mleka lukier: 150 g cukru pudru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody do posypania
Kolorowa kuchnia ElkiDominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała i nadzorowała, aby każdy sprawiedliwie dostał tę samą ilość wiśni. Po raz kolejny spora dawka wiedzy, sekrety i sekreciki. Okazja do spotkania z przyjaciółkami w miejscu , w którym nigdy byśmy się pewnie nie spotkały prywatnie. Bycie razem. Naturalnie! I nawet
Z Kuchni Do KuchniWIŚNIOWY TORT LODOWY Z MIGDAŁAMI to wyjątkowy deser, który sprawi,... Artykuł Wiśniowy tort lodowy z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEłez, gdy mój wybranek nawet pewnie nie wiedział o moim istnieniu, a ja zażarcie udawałam, że wcale nie wiem, że to od niego a od Babci (!!) dostawałam bombonierkę z wiśniami w alkoholu. Działały prawie jak lekarstwo na nastoletnią niepijącą wówczas duszę (i ciało), pozbawioną zainteresowania płci brzydkiej Cóż, na szczęście dorosłam i nie bez przygód na mojej życiowej drodze stanął
Kate's Kitchenzagranicznych rękach, wszystkie smakujące tak samo. I kiedy już opadły ręce, nagle pojawiło się Chmiel i Żyto z półkami zapełnionymi polskimi piwami. Portery, Ale, IPA, piwo smakowe ze śliwką, wiśnią, jagodami, zielone z aloesem... Rewolucja polskiego piwa Te piwa są tak niesamowicie charakterne i pyszne, że obecnie zostawiamy w piwnym sklepie więcej pieniędzy niż wydawaliśmy na wino. Brzuszek oczywiście
Państwo Wojtczuk gotujączęści więc 4 torty do zrobienia. córa poprosiła o tort czekoladowy i taki dostała. Tort zrobiony w oparciu o przepis tort choc & cherry z Kwestii Smaku, niestety bez wiśni, które ja uwielbiam, ale córa owoców w torcie nie toleruje. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. Masa: 500 g mascarpone (temp. pokojowa
Państwo Wojtczuk gotująmyślę, że każdy sobie z nim bez trudu poradzi. Ponieważ o tej porze roku śliwki smakują najlepiej, zrobiłam ciasto ze śliwkami. Jednakże można wykorzystać dowolne owoce - jabłka, gruszki, truskawki, wiśnie, rabarbar i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy albo, na co aktualnie jest sezon:). Jeśli akurat nie mamy świeżych owoców to możemy wykorzystać jakieś mrożone, które nam zalegają w zamrażalce
Pani domowa