Lato, sezon ogórkowy w pełni! Lubię ogórki w prawie każdej postaci, więc może warto odświeżyć bloga i coś napisać :) Składniki: ząbki czosnku chrzan dojrzały koper opcjonalnie po 2 liście wiśni lub czarnej porzeczki średnie ogórki słoiki (u mnie litrowe) zalewa - na litr wody 5 dkg soli Wykonanie: Na dno słoików włożyć po kawałku chrzanu, ząbku czosnku. Włożyć gałązkę kopru
W kuchni bez szafekfajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki
talerz przyjemnościwierzch owoce, posypać orzeszkami i mleczną czekoladą, piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie. Ciasto idealne do kawy czy herbaty na każdą okazję. Zamiast malin można dodać wiśnie czy truskawki. www.uczymyjakslodzic.pl
W Moim Magicznym Domurazem na ich rzecz zwiększyłybyśmy ilość płatków gryczanych. Za to nasiona konopi czy ziarna słodu chętnie byśmy zakupiły osobno, bo super sprawdziłyby się w jakimś wypieku :) P.S. to nie wiśnie tylko czereśnie! :P Te oczy mają w sobie tyyyle miłości do musli! :D Ocena: 6 pand
Candy Pandasnaszym blogu, więc jeśli jesteście ciekawi jakie metamorfozy przeszły musicie obserwować naszego bloga :) Przedstawiamy 7 zwycięzców: 1. Zestaw 3 smaków Rawnello od Raw And Happy Beata – Kruche ciasto z wiśniami ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie To od tego przepisu postanowiłyśmy, że na własnej skórze przetestujemy inspirujące przepisy :) Ciasto od Beaty przypomniało nam moment kiedy dopiero przechodziłyśmy
Candy Pandasuczciwych porcji. Z dużej blachy wyjdzie około 26-30 kawałków. Ciasto kroimy dopiero po wystudzeniu i posypujemy cukrem pudrem. Do ciasta można użyć malin, jagód, borówek, wiśni, czereśni, agrestu. Wychodzi też z cienkimi plastrami jabłek, gruszek, z ćwiartkami śliwek, z kiwi. Jeśli chcecie wykorzystać truskawki pokrójcie je na ćwiartki i nie kładźcie za dużo – owoce puszczają sporo soku. Mrożone
Karo in the Kitchenokres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha
Ugotujmy Cośwykończeniu”, ale jeszcze zdążycie przygotować naszą nową ulubioną tartę truskawkową z panna cottą, a później truskawki możecie zamienić także na inne świeże owoce (maliny, jagody, porzeczki, a nawet wiśnie). Czekoladowy spód (jego wytrawność możecie sami dostosować przez ilość kakao i cukru) doskonale łączy się z niezwykle delikatną i kremową panna cottą, a truskawki stanowią idealny akcent przełamujący wytrawność
Pociąg Do Kuchniklasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Kotlety mielone autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Owoce pod kruszonką autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wiśnie w spyrytusie autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Chleb drożdżowy bez wyrabiania autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Smalec smak dzieciństwa autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Sałatka z kapusty na zimę autorka
Codzienna kuchnia niecodziennatruskawki) i we jaki krauzie 18 – nojlepi by bōło w jaki wiynkszyj, ale u mnie we jednyj sōm 19 wieprzki 20 ze jagōdkami 21 , a drugo czeko na wiśnie i bez to mōm dwie mańsze 22 – ukłołdejcie 23 warstwami pozimki i cuker. Potyn zalyjcie to szklōnkōm szpirytusu. Za dwa miesiōnce dolyjcie 24 do tego gorzołki- tak do smaku
Chop w kuchniszklankę cukru, ½ kostki (50 g) świeżych drożdży, 2 jajka, 3 żółtka, 70 – 75 dag mąki, opakowanie cukru waniliowego, tłuszcz do wysmarowania blachy. ewentualnie dowolne małe owoce sezonowe (porzeczki, truskawki, wiśnie, borówki, jagody itd.) Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Jajka sparz. W garnku rozpuść tłuszcz. Do garnka dodaj mleko, cukier i cukier waniliowy. Całość podgrzewaj
blog.moje-pasje.infokokosowego lub pół masła 1 pełna szklanka Sweet Family 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mrożonej mieszanki kompotowej (aronia,śliwka,truskawka,agrest,rabarbar,czarna porzeczka,truskawka,wiśnia,czereśnia)-NIE ROZMRAŻAĆ! 4 duże wiejskie jaja o temperaturze pokojowej opcjonalnie kilka pokruszonych ciastek na wierzch Rozgrzej piekarnik na ok 180-185 stopni. Okrągłą formę tortownicę , u mnie
Z Kuchni Do Kuchniciasto na stole. Płatki owsiane w tym cieście wchłaniają nadmiar soku i dlatego ciasto jest przepyszne, wilgotne z chrupiącą posypką, typowo letnie. Z innymi owocami też będzie znakomite np. wiśniami. Kruche ciasto owsiane z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePolecam! Składniki: (na 1 porcję) 300 ml mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g kaszy kukurydzianej 1 łyżka miodu Dodatkowo: owoce do dekoracji (u mnie truskawki, brzoskwinia, banan i wiśnie) odrobina sezamu i serka wiejskiego Przygotowanie: Mleko zagotować z cynamonem. Wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając, by kasza się nie przypaliła. Gotować
Nastoletnie Wypiekaniecukru + 2 łyżki cukru waniliowego pół łyżeczka gałki muszkatołowej czubata łyżka oleju kokosowego/ 50 ml szczypta soli do dekoracji: 50 g wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni, cukier różany, wiśnie kandyzowane Przygotowanie: Do garnka o grubym dnie i wielkości około 3 litrów (będzie najwygodniej mieszać) wrzuć wszystkie składniki (gałkę i wodę różaną ciut później) i gotuj na maleńkim ogniu cały
greenscarf