SUPER KRÓWKA krem orzechowo-kakaowy SUPER KRÓWKA kawałek zimnego arbuza białe i ciemne winogrona listki mięty biały i czarny sezam Przygotuj trzy rodzaje galaretki- u mnie wiśnia, agrest, poziomka. Zamiast tradycyjnej wody użyj gorącego naparu z mocnej herbaty - będzie miała intensywniejszy smak i kolor. Do naczynia wlej jeden kolor, odczekaj ,aż stężeje, wlej na niego następny ,a potem kolejny
Z Kuchni Do Kuchnirosły, i rosły... :P Zawijaki wygnanowskie 30 g świeżych drożdży 150 ml mleka 80 g cukru 500 g mąki pszennej łyżeczka soli 3 jajka 300 g umytych owoców (wiśni, jagód, jeżyn, mogą być również mrożone ale wówczas wydłuża się czas pieczenia) Z drożdży, 60 ml ciepłego mleka, łyżki cukru i 2 łyżek mąki przygotowujemy rozczyn. Przykrywamy go i odstawiamy
Dzieje kuchennej Wiewiórylody. Te tradycyjne mają sporo kalorii. Dlatego znalazłam inną wersję lodowego deseru – „dietetyczną”, w moim ulubionym, bananowo – kawowym smaku. Jeśli nie przepadacie za kawą, dodajcie owoce: truskawki, poziomki, wiśnie, maliny. Wówczas powstanie owocowa wersja lodów. No to do dzieła. Składniki: • 3 duże, dojrzałe, słodkie banany • 2, 5 łyżeczki kawy • 4 tabletki stewii (można użyć ksylitolu lub innego zdrowego słodzika
W mojej kuchniSkładniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki jak owoce). Trzecia galaretkę rozpuścić w 1 ¼ gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna
w mojej kuchnipszennej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki mąki łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki wiórków kokosowych 2 łyżeczki oleju rzepakowego Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, olej
Mienta blogOznaczało to jedno. Znakomite śniadanie... Pyszne drożdżówki to smak dzieciństwa, wspomnienia babci ugniatającej ciasto i pięknego zapachu unoszącego w domu. Takie wspomnienia wywołały u mnie te drożdżówki. Pełnoziarniste, z wiśniami i prawie bez cukru. Zdrowe, smaczne i niezwykle sycące. Składniki na 12 drożdżówek: 20g drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka 80g masła 250g mąki pszennej 250g mąki pełnoziarnistej
Czarnawisienkaokresie dojrzewania wiśni jak mogło by się obejść bez zupy z jej dodatkiem.Jest smaczna a u mnie w okresie gorących dni obowiązkowa 🙂 . składniki:garnek 3 litrowy 1/2 kg wisni 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich 1/2 soku z cytryny 3 gożdziki 1/2 szklanka cukru /ale można mniej lub więcej dodać w zależności
Ugotujmy Cośsłoików? Lubicie zupę ogórkową? Ułatwcie sobie życie i ukiście już starte ogórki! Składniki: (takie same jak do zwykłych kiszonych ogórków) ząbki czosnku chrzan dojrzały koper opcjonalnie po 2 liście wiśni lub czarnej porzeczki duże ogórki słoiki (mogą być małe, dostosujcie sobie wielkość do porcji na 1 zupę) Wykonanie: Na dno słoików włożyć po kawałku chrzanu, ząbku czosnku. Włożyć gałązkę
W kuchni bez szafekminut w 175 C. Uwaga - sprawdzona rada 1) Do ciasta idealnie nadają się inne "kwaśne" owoce jak agrest czy maliny czy wiśnie Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuznanych mi do tej pory zielonych herbat. Do prezentacji deserów, dodałam również whisky, z którą mało kto kojarzy Japonię, jeśli już to bardziej sake przywodzi na myśl Kraj Kwitnącej Wiśni. Ponoć Azjaci mają niską tolerancję na alkohol ze względu na mutację genu, który jest odpowiedzialny za jego metabolizm i pewnie dlatego Japończycy często piją sake rozcieńczone gorącą wodą, próbowałam
Kuchcik gotujedeser z owocami i ten właśnie przepis przyszedł mi do głowy. Babeczki miodowe z owocami Czereśnie w tym momencie są już dość trudne do kupienia ale można je zastąpić wiśniami, porzeczkami, malinami, jeżynami czy jagodami. Jako foremki do moich babeczek wykorzystałam silikonowe foremki do muffinków, tylko i wyłącznie dlatego, iż nie mam w domu foremek do babeczek. Różnica dla mnie
mecooksLato, sezon ogórkowy w pełni! Lubię ogórki w prawie każdej postaci, więc może warto odświeżyć bloga i coś napisać :) Składniki: ząbki czosnku chrzan dojrzały koper opcjonalnie po 2 liście wiśni lub czarnej porzeczki średnie ogórki słoiki (u mnie litrowe) zalewa - na litr wody 5 dkg soli Wykonanie: Na dno słoików włożyć po kawałku chrzanu, ząbku czosnku. Włożyć gałązkę kopru
W kuchni bez szafekfajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki
talerz przyjemnościwierzch owoce, posypać orzeszkami i mleczną czekoladą, piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie. Ciasto idealne do kawy czy herbaty na każdą okazję. Zamiast malin można dodać wiśnie czy truskawki. www.uczymyjakslodzic.pl
W Moim Magicznym Domurazem na ich rzecz zwiększyłybyśmy ilość płatków gryczanych. Za to nasiona konopi czy ziarna słodu chętnie byśmy zakupiły osobno, bo super sprawdziłyby się w jakimś wypieku :) P.S. to nie wiśnie tylko czereśnie! :P Te oczy mają w sobie tyyyle miłości do musli! :D Ocena: 6 pand
Candy Pandas