coś dla siebie: http://www.helio.pl/produkty Nie byłabym sobą, gdybym zaraz po otrzymaniu paczuszki nie skosztowała czegoś :) Najbardziej zaciekawiła mnie miechunka Goldenberry miechunka suszona ( znana jako wiśnia peruwiańska lub rodzynek brazylijski ). I zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona. Owoc duży idealnie nie za mocno wysuszony, o orzeźwiającym słodko-kwaśnym smaku i pobudzającym zapachu. Można jeść i jeść, doskonała
Kuchnia z widokiem na ogródczekoladę, masło orzechowe, miód. Często do omletów dodaję też mrożone owoce. Szczególnie zimą i w okresie wiosennym, korzystam z dobrodziejstwa, jakim są mrożonki. W ofercie marki Poltino znajdziecie truskawki, wiśnie, maliny jagody, czarne porzeczki. Te owoce stanowią świetny dodatek do słodkich omletów. Spróbujcie też omletu z truskawkami i czekoladą - PRZEPIS PRZEPIS NA SŁODKI OMLET Z MROŻONYMI OWOCAMI Składniki
kolorowotorcikowoMorele Kukurydza Pietruszka Seler naciowy Morwa Mirabelki Pomarańcze Smardze Ogórek Morele Por Szczaw Papryka Orzechy Roszponka Szczypiorek Pomidory Pigwa Seler Szparagi Porzeczka Scorzonera Szalotki Szpinak Śliwka Śliwka Topinambur Truskawki Wiśnia Winogrona Ziemniak Najłatwiejszą porą roku do tej pory była dla mnie zima. Moje zimowe wyzwanie wyglądało tak: klik . Zimą jadłam buraki, mandarynki, fasolę, orzechy, mango czy ziemniaki
Ugotowane pozamiatanejeśli chcecie można składniki na sos zredukować o połowę. Sos: 500 g rabarbaru 125 ml nektaru wiśniowego (u mnie nektar wieloowocowy pół na pół z kwaśnym sokiem 100% z wiśni) 60 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Racuszki: 2 łyżki masła 4 jajka 120 g cukru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 300 g mąki 300 ml maślanki (w temp. pokojowej
Smaki Na Talerzuprzekonanie Was, że owsianki nie są nudne, a mogą być pyszne i rozmaite! Czekając na cieplejsze dni i na pierwsze soczyste owoce, zachęcam do kawowej owsianki z dżemem z wiśni. Owsianka kawowa z dżemem wiśniowym / 2 porcje Składniki: 300 ml mleka 5 łyżka płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w granulkach, wybrałam moją ulubioną Nescafe 4 łyżeczki dżemu wiśniowego
Moja smaczna kuchniałyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/4 szkl alkoholu ( u mnie nalewka jeżynowa ) 2-3 łyżki powideł lub dżemu ( u mnie porzeczkowy) 2 łyżki żurawiny 2 łyżki wiśni np. z nalewki 1 łyżka orzechów pokrojonych na drobno Polewa czekoladowa 1/2 tabliczki deserowej bądź gorzkiej czekolady ( jeśli chcemy aby całe ciasto było w czekoladzie roztapiamy całą tabliczkę ) 1. Masło miksujemy
Gotowanie...to proste !przełomie lipca/sierpnia. Składniki: Na słoik : ogórki, najlepiej jednakowej wielkości koper kilka kawałków chrzanu 3-4 ząbki czosnku, można więcej jeśli lubicie można również dodać liść chrzanu lub wiśni Zalewa: na 1 litr wody( używam mineralną marketową 5l) + 1 czubata łyżka soli =wymieszać ( bez konieczności gotowania) Przyprawy oraz ogórki ułożyć w słoiku zalać przygotowaną zalewą i już. Po kilku dniach
W garach u Gosicytryny i pokrojone w słupki 2 kiwi obrane i pokrojone w ósemki duża pomarańcza obrana i pokrojona na kawałki 2 mandarynki obrane i podzielone na cząstki kilka mrożonych wiśni do dekoracji Jak przygotować sałatkę owocową? Wymieszać sok z cytryny z kieliszkiem alkoholu. Ułóż owoce na talerzu i polej sosem. Artykuł Sałatka owocowa pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanełyżkę kakao, miksujemy chwilę, na gładko. Gotowy koktajl można posypać wiórkami czekolady, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów (tak jest na zdjęciu) lub podawać z dodatkiem ulubionych owoców, idealnie pasują wiśnie, truskawki, maliny, borówki. Na zdrowie
Zasmakuj Kuchninaturalnym prebiotykiem. Po więcej informacji zapraszam tu - klik . (**) Babeczki dodatkowo ozdobiłam orzechami - jak jeszcze lukier był świeży. Wtedy wszystko łatwiej się przykleja, a później trzyma. Ładnie też wyglądają wiśnie kandyzowane
Di gotujefundują nam też rys historyczny o tym jak spożywano to warzywo drzewiej. Przepisy są jednak całkiem nowoczesne i ciekawe, Z oryginalnych pomysłów można podpatrzeć dodawanie owoców do dań np. wiśnie jako dekoracja pierogów czy barszczu, albo gravlax jagodowy. Co bym ugotowała z tej książki? Na pewno przetestuję tartę z botwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron
Ugotowane pozamiatanepestek, dlatego postanowiłam dodać je do ciasta.Oczywiście możecie dodać owoce takie jakie lubicie. Najwięcej przepisów na to ciasto znalazłam z malinami. Wypróbowałam już z jabłkami, malinami, wiśniami, śliwkami.Wszystkie pyszne :) Składniki na ciasto: 2,5 szkl. mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, dodać
Agusiowe smakołykinakroić na 8 porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem zanurzonym we wrzątku. Smacznego! Leśny mech Leśny mech Leśny mech listonic_type
moj przepis nazrobiła się twarda skorupka. Schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcia. Podawać po wyjęciu na talerzyk lub bezpośrednio w naczyniu, w którym zastygała. Udekorować owocami - ja użyłam malin i wiśni w syropie oraz, jako ekstra dodatku, odrobiny posiekanej gorzkiej czekolady
Codzienna kuchnia niecodzienna