szkl. mąki tortowej 100 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 jajko 100 g roztopionego masła szczypta soli nadzienie: domowej roboty konfitura z wiśni do posmarowania pączków: 1 żółtko 2 łyżki mleka lukier: 150 g cukru pudru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody do posypania
Kolorowa kuchnia ElkiDominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała i nadzorowała, aby każdy sprawiedliwie dostał tę samą ilość wiśni. Po raz kolejny spora dawka wiedzy, sekrety i sekreciki. Okazja do spotkania z przyjaciółkami w miejscu , w którym nigdy byśmy się pewnie nie spotkały prywatnie. Bycie razem. Naturalnie! I nawet
Z Kuchni Do KuchniWIŚNIOWY TORT LODOWY Z MIGDAŁAMI to wyjątkowy deser, który sprawi,... Artykuł Wiśniowy tort lodowy z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEłez, gdy mój wybranek nawet pewnie nie wiedział o moim istnieniu, a ja zażarcie udawałam, że wcale nie wiem, że to od niego a od Babci (!!) dostawałam bombonierkę z wiśniami w alkoholu. Działały prawie jak lekarstwo na nastoletnią niepijącą wówczas duszę (i ciało), pozbawioną zainteresowania płci brzydkiej Cóż, na szczęście dorosłam i nie bez przygód na mojej życiowej drodze stanął
Kate's Kitchenzagranicznych rękach, wszystkie smakujące tak samo. I kiedy już opadły ręce, nagle pojawiło się Chmiel i Żyto z półkami zapełnionymi polskimi piwami. Portery, Ale, IPA, piwo smakowe ze śliwką, wiśnią, jagodami, zielone z aloesem... Rewolucja polskiego piwa Te piwa są tak niesamowicie charakterne i pyszne, że obecnie zostawiamy w piwnym sklepie więcej pieniędzy niż wydawaliśmy na wino. Brzuszek oczywiście
Państwo Wojtczuk gotujączęści więc 4 torty do zrobienia. córa poprosiła o tort czekoladowy i taki dostała. Tort zrobiony w oparciu o przepis tort choc & cherry z Kwestii Smaku, niestety bez wiśni, które ja uwielbiam, ale córa owoców w torcie nie toleruje. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. Masa: 500 g mascarpone (temp. pokojowa
Państwo Wojtczuk gotująmyślę, że każdy sobie z nim bez trudu poradzi. Ponieważ o tej porze roku śliwki smakują najlepiej, zrobiłam ciasto ze śliwkami. Jednakże można wykorzystać dowolne owoce - jabłka, gruszki, truskawki, wiśnie, rabarbar i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy albo, na co aktualnie jest sezon:). Jeśli akurat nie mamy świeżych owoców to możemy wykorzystać jakieś mrożone, które nam zalegają w zamrażalce
Pani domowaczekoladowego smaku i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką czekoladę. A wisienką na torcie w dosłownym znaczeniu było ułożenie na wierzchu wiśni z syropu nasączonych alkoholem. Smacznego
potrawyregionalneCiebie deser, który pokochałam od pierwszej łyżeczki. Gwarantuję, że Ty też go pokochasz. Połączenie domowej granoli z orzechami i cynamonem w towarzystwie musu owocowego z truskawek, malin, wiśni i porzeczek oraz jogurtu waniliowego. Można podać jako śniadanie lub deser. Podobny deser przygotowała jedna z ekip na warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział jakiś czas temu. Były to warsztaty zorganizowane
Moja pasja smakuZnakomita przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek 👌 Wystarczy zakupić galaretki o rożnych smakach i dowolne owoce. U mnie pierwszą warstwę stanowiła mieszanka owoców ( maliny, czarna porzeczka, wiśnie ) zalana wiśniową galaretką. Druga warstwa to cząstki mandarynek zatopione w galaretce pomarańczowej. Trzecia warstwa, to zielona galaretka, którą pokroiłam po zastygnięciu w duże kwadraty i ułożyłam na wierzchu. Można
Kulinarne przemysleniabatony owocowe o wadze 40 g. Pięć pysznych i ciekawych smaków, które skrywają dużą ilość owoców. W kolejnym wpisie poznacie batony Regeneo i Energeo. ARONIOWY daktyle * migdały * wiśnie * koncentrat z soku aronii (9%) Zawartość owoców: 62,5% Trzeba przyznać, że smak bardzo intrygujący. Osobiście nigdy wcześniej nie jadłam i chyba nawet nie widziałam batona o smaku aronii. Aronię
Zdrowie na języku :PKulinarne na Festiwalu Transatlantyk w Łodzi. To pokaz filmu, któremu towarzyszy wykwintna kolacja inspirowana tematyką obejrzanego filmu. W tym roku mogłam być tylko na jednym pokazie. Japoński film “Kwiat wiśni” został zinterpretowany przez Macieja Rosińskiego, który jest znany ze swoich wyjątkowych deserów. Książka kulinarna, którą według Ciebie powinien przeczytać każdy miłośnik gotowania? Uwielbiam książki o gotowaniu, więc trudno
Ugotowane pozamiatanegalaretki w rożnych kolorach: czerwona, pomarańczowa i zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie ( u mnie:jagody, maliny, porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odsączamy owoce z syropu. Nakładamy dowolną ilość
Kulinarne przemysleniawzięłam pasty bo wszyscy zajadali z wyraźnym zadowoleniem. Nadszedł czas na desery. Zamówiłam moje ukochane Tiramisu (11 zł) i było przepyszne! Znajomi zamówili mus czekoladowy z ciepłymi wiśniami (12 zł), a ukochany sernik z białą czekoladą (15 zł) i wszystko było przepyszne. Z radością wrócę tam chociażby tylko na nie Podsumowując, restauracja warta jest odwiedzenia. Wszyscy byli zadowoleni, tylko
karmelowybulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser z rabarbarem, czekoladowe muffiny z cukinią i sernik w słoiku. Mocną stroną tej książki są ładne ilustracje. Z ładną zastawą, eleganckimi lunchboxami, z dobrej jakości zdjęciami. Przecież
Ugotowane pozamiatane