wiśnia - 6835 przepisów (strona:275/456)

Domowe i naturalne soki ze Spiżarni Baby Jagi dostępne przez cały rok 94

pojawić produkty bezcukrowe , które idealne sprawdzą się w przypadku diabetyków. Aktualnie do nabycia są następujące smaki:   aronia brzoskwinia czarny bez czarna porzeczka czerwona porzeczka gruszka mirabelka śliwka węgierka wiśnia Soki znajdują się w uroczo ozdobionych butelkach o pojemności 500 ml . Koszt 1 sztuki to 12 zł niezależnie od smaku. Wysyłka kurierem wynosi 20 zł i dodam, że istnieje możliwość

Di gotuje
Domowa frużelina wiśniowa 126

zakręcić. Wykorzystuję ją do deserów, naleśników, lodów, a najczęściej wykorzystuje ją do tortów. Każdy rodzaj owoców wykorzystany do frużeliny, nada jej niepowtarzalny smak, kolor i konsystencję.  Składniki: 500g wiśni świeżych lub mrożonych, 6 łyżek cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 2 łyżki zimnej wody, 2,5 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody. Żelatynę wsypać do filiżanki, dodać do niej wodę, zamieszać

Słodki Zakątek
Roscón de reyes 121

jaja 100 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego [dałam zwykły biały] 1 łyżeczka suszonych drożdży instant 250 ml mleka skórka otarta z cytryny szczypta soli mieszanka suszonych skórek, wiśni kandyzowanych, żurawiny czy rodzynków [dałam mieszankę keksową] cukier puder do posypania 100 g mąki wymieszać z drożdżami, wlać mleka tyle aby powstała papka i dobrze wymieszać.Przykryć i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Domowe sushi 310

wersje ubogie lub jak kto woli - oszczędne ;) Najczęściej z tuńczykiem i ogórkiem, w grę wchodzą jeszcze paluszki krabowe i mango. Albo w wersji na słodko - z wiśniami z kompotu (bez pestek, oczywiście) i kremowym serkiem.  Prawidłowego gotowania ryżu nauczył mnie mąż koleżanki, a do środka pakujemy to, co lubimy. Do domowego sushi nie używamy surowych

bistro mama
Pulpety w sosie pieczarkowym 76

zrywać nawet dwa razy dziennie tak rodzą. Cukinia już aż takiego doglądania nie wymaga, ale co drugi dzień trzeba wziąć spore wiaderko i rwać co wyrosło. W międzyczasie czereśnie, wiśnie, porzeczki…. Oczywiście znalazłam czas na ugotowanie obiadu   Dziś były pulpety z sosem pieczarkowym.  Składniki : Na pulpety: * 50 dkg mięsa mielonego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 1 jajko

Pieprzyć z Fantazją
BARSZCZ WIGILIJNY NA ZAKWASIE 88

polecała sama Maria Disslowa, autorka jednej z ważniejszych książek kulinarnych w Polsce, "Jak gotować: praktyczny podręcznik kucharstwa" . Zamiast stosować zakwas, niektórzy zakwaszali niegdyś barszcz sokiem z cytryny, porzeczek czy wiśni. Połączenie malin i buraka znam dość dobrze, ale z powyższymi zestawieniami nie miałam nigdy do czynienia. Nie chciałam zbytnio kombinować podczas tej Gwiazdki, postawiłam więc na klasykę. I na naturalny

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z rabarbarem 57

przygotowania ciasta tego typu można wykorzystać dowolne owoce sezonowe. Często przygotowuję je z wiśniami, porzeczkami czy śliwkami. Jest to przepis na jedno z najprostszych ciast, a mimo to doskonale pasuje do rodzinnych spotkań przy kawie.  Na dzisiaj przygotowałam owe ciasto z rabarbarem, które z pewnością każdemu się uda i będzie smakować. Polecam!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę

Danka Pichci
Ciasto Pleśniak 219

moja teściowa. Przygotowywała je ona ze świeżymi owocami, na przykład śliwkami lub agrestem. Moja wersja jest z powidłami śliwkowymi, ale można je zastąpić dżemem z czarnej porzeczki lub z wiśni. Ciasto „Pleśniak” jest bardzo proste do przygotowania i na pewno wam zasmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×22 cm. Składniki: Ciasto

Danka Pichci
Placuszki cztery sery i pikantna konfitura z żurawiny 122

żurawinowej konfitury. Bo, czy jest coś pyszniejszego, niż roztopione sery z owocowym dodatkiem? ;) Żurawina zna się na tej robocie najlepiej, jednak jeśli nie uda Wam się jej dostać, wiśnie w tym samym wydaniu także świetnie się sprawdzą! W chłodne dni otulmy się się przyjemnymi smakami i zapachami, szczególnie, kiedy gonitwa przedświąteczna trwa w najlepsze. Lampeczki też się przydadzą! :) Placuszki cztery

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Najlepsze przepisy na śledzie 112

olejem wiejskim SEKO 550 g sok z całej cytryny czerwona cebula drobno pokrojona połowa zawartości małego słoika śliwek w occie razem z zalewą (lub innych ulubionych owoców z octu: wiśni, gruszek) 3 ogórki kiszone pokrojone na grube plasterki świeżo mielony pieprz Pełny przepis tutaj. ŚLEDZIE Z WÓDKĄ I KISZONĄ CYTRYNĄ Składniki: 2 kiszone cytryny pokrojone na ósemki 2 małe czerwone

Ugotowane pozamiatane
Muffinki marchewkowo-dyniowe 70

sypkich składników dodajemy masę jajeczną i krótko oraz delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników. KROK 4 Ciasto wyłożyć do papilotek, na wierzchu można położyć po (3 wiśnie, borówki, jagody, maliny). Wstawić do piekarnika i piec przez około 18 - 20 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g Kcal 286 Białko 6,4 Tłuszcz

Wymiar Zdrowia
Zakupy w zdrowym sklepie 121

czyszczenia stali nierdzewnej, emalii, plastiku,płyt ceramicznych i srebra. A co ważne ulega biodegradacji w 100 % Dla mnie świetny produkt. Hitem dla mnie okazała się herbata o smaku wiśni, a zapachu... czekolady. Znacie ten smak? Jak nie to spróbujcie.                         Zapraszam na stronę sklepu

Proste Potrawy
Ciasto z bezą orzechową 107

gdybym w tym sezonie nie wykorzystała orzechów w połączeniu z kruchym ciastem. Tak powstał ten przekładaniec. Bardzo słodka beza orzechowa i słodki krem na bazie wielu żółtek przełamany kwaskową wiśnią… I jesienne dłuuugie wieczory już są do zniesienia ; ) Składniki na ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowe ciasta
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 107

ziemniaczanej Dodatkowo: 2 łyżki jasnej galaretki np. ananasowej + 1/4 szklanki wody lub miód nektarowy miód wielokwiatowy Pszczelarz Kozacki dowolne owoce dżem na spód babeczek np. z czarnej porzeczki lub wiśni Przygotowanie: Do misy miksera wkładamy pokrojone na małe kawałeczki masło, żółtka, miód, cukier puder, pastę waniliową lub ziarenka wanilii, skórkę startą z cytryny. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie

Słodkie okruszki
Zupa ramen z kurczakiem 109

posiekaną dymką i uprażonym sezamem. Co to jest ramen Zupa ramen czyli azjatycki rosół wbrew pozorom nie wywodzi się z Japonii. Legenda głosi, że ramen dotarł do Kraju Kwitnącej Wiśni około 1660 roku dzięki chińskiemu uczonemu Zhu Shunsui. Bardziej prawdopodobna jest jednak teoria, że ramen spopularyzowali w Japonii pod koniec XIX wieku chińscy imigranci. Ramen to prosta zupa na bulionie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania