wiśnia - 6835 przepisów (strona:266/456)

Koreańskie pomidory na zimę – marynowane w czosnku, natce, papryce i jalapeño 141

gminy zaczęły dzielić majątek na małe działki i rozdawać go pracownikom. Układ takich działek był bardzo ściśle określony – ówczesne prawo dokładnie egzekwowało ilość rosnących na działce jabłoni, grusz, wiśni, śliwek, miejsc na krzewy malin i porzeczek oraz tych przeznaczonych na uprawy warzywnicze. Większość działek ma powierzchnię prostokąta o boku 20 na 30m. Działki były zlokalizowane na tyle blisko centrów miast

Karo in the Kitchen
Tort "Pieniek" 90

gorzkiej 2)       100 g czekolady mlecznej 3)       dżem z czarnej porzeczki 4)       dżem z wiśni 5)       sok z połowy cytryny 6)       łyżeczka kakao Sposób przygotowania: 1.        Najpierw przygotowujemy biszkopt

Na kulinarnym poligonie
Clafoutis z agrestem 100

Clafoutis to deser wywodzący się z kuchni francuskiej. Swoją konsystencją bardziej przypomina flan aniżeli ciasto. Clafoutis najczęściej pieczony jest z dodatkiem owoców w tym głównie wiśni. Podawany jest na ciepło po uprzednim oprószeniu cukrem pudrem. Przepis na clafoutis , który mam dla was poniżej jest bardzo łatwy. Postanowiłam w nim sięgnąć po agrest. Dodanie agrestu sprawiło, iż clafoutis nie był słodki

MeCooks
Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami 90

Jajka, które użyjemy do przygotowania ciasta czekoladowego powinny być w temperaturze pokojowej. Szukasz przepisów na ciasta z mascarpone? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Torcik musowy krówkowy z wiśniami. The post Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Faworki – Chrust 80

wtedy po 3 koła różnej średnicy, brzegi nacinamy w kilku miejscach. Sklejamy je po środku smarując odrobiną białka, smażymy . Wystudzone posypujemy cukrem pudrem, a w środek wkładamy np. kandyzowane wiśnie. Artykuł Faworki – Chrust pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z jagodami 61

może pracochłonne, ale od czasu do czasu namawiam do ich zrobienia, szczególnie w sezonie. Pierogi te możecie przygotować nie tylko z jagodami, ale również z malinami, truskawkami czy wiśniami są równe smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z jagodami Składniki Na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżka oleju 0,5 łyżeczki soli około 1,5 szklanki ciepłej

To co lubię - gotuję i polecam
Nalewka truskawkowa 77

chociaż na chwilę przenosimy się do ciepłych i słonecznych dni lata. Właśnie teraz jest czas na to aby zapełnić swoją spiżarnię. :) W tym roku będę robiła jeszcze nalewkę z wiśni, pestkówkę, likier, nalewkę z pigwy. Butelka własnoręcznie zrobionej nalewki to także doskonały prezent dla kogoś bliskiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do zrobienia. Drukuj Nalewka truskawkowa Składniki Składniki: 2 kg truskawek

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem owocowy/galaretka 111

smakowych od 350g do 500g na 1 kg owoców. Składniki: Owoce Cukier Konfitur-Fix Przygotowanie: Wybrane owoce   oczyścić (u mnie przeważnie jest to czarna porzeczka, truskawki, czereśnie lub wiśnie, umyć i wypestkować , oczywiście pisząc o wypestkowaniu nie mam na myśli porzeczki). Duże owoce lekko rozdrobnić, odważyć odpowiednio 1 kg owoców lub 750ml soku na 1 opakowanie   Konfitur-fixu

W garach u Gosi
Keks 72

miękkiego masła 120 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka wódki szczypta soli Instrukcje 250 g bakalii (owoce kandyzowane :wiśnie, kiwi, ananas), orzechy laskowe, włoskie, rodzynki, żurawina i skórka pomarańczowa) Bakalie kroimy na drobne kawałki, posypujemy łyżeczką mąki i mieszamy dokładnie, odstawiamy. Masło ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę, dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Mięciutka Mini Tarta Serowa 76

serdecznie do zapoznania się z poniższym przepisem na mini tartę serową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli jesteście miłośnikami tart, zachęcamy do wypróbowania naszych wcześniejszych przepisów: Mini Tarta z Budyniem i Wiśniami Tarta z Borówkami i Kruszonką Tarta z Borówkami Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone MINI TARTA SEROWA – PRZEPIS Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 70 g masła

Przepiski.pl
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 1686

wyrabiania każdemu powinno się udać. Po upieczeniu jest lekkie, puszyste i długo zachowuje świeżość. Do przygotowania takiego ciasta drożdżowego bez wyrabiania możemy użyć innych owoców sezonowych, na przykład wiśnie, jagody czy truskawki. W moim przypadku były to śliwki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 40×25 cm. Składniki na Ciasto drożdżowe bez wyrabiania: 7 dag drożdży

Danka Pichci
Mrożone owoce – jak je wykorzystać 100

temu nie będą się rozwijać bakterie chorobotwórcze, owoce nie pogniotą się i zachowają swój kształt. Mrozić możemy niemal wszystkie owoce, najlepiej jednak nadają się takie jak: truskawki, maliny, borówki, wiśnie, śliwki i inne. Owoce typu jabłka czy gruszki po mrożeniu mogą stać się nieco zbyt mączne. Z owoców pestkowych należy najpierw usunąć pestki. Co do rozmrażania, nie powinno się robić

codojedzenia
Drożdżówki z Truskawkami i Kruszonką 71

pewnością będą to jedne z najlepszych drożdżówek, jakie zjecie. Zapraszamy do pieczenia Drożdżówki te możecie także wykonac z dodatkiem innych ulubionych owoców. Można przygotować drożdżówki z malinami, śliwkami, wiśniami czy borówkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 15-20 drobnych truskawek 50 g masła 125 ml mleka 50 g cukru 20 g świeżych drożdży 250 g przesianej mąki 2 jajka

Przepiski.pl
Kruche ciasto ze śliwkami, pycha 93

Ciasto jest pyszne, jestem pewna że będę robiła je często. Można zrobić z innymi owocami tj. jagody, wiśnie itp Śliwki umyć, przekroić na pół. Pestki usunąć. Śliwki położyć na sitku i zostawić do obsuszenia. Wykonanie ciasta – masło i kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie dodać po żółtku i zawsze dokładnie wymieszać. Mąkę, proszek

Kuchnia Pokoleń
Ogórki kiszone 97

przepis mojej Mamy na ogórki kiszone. Ogórki wychodzą bardzo smaczne, jędrne. Idealnie się przechowują w piwniczce do końca sezonu, a nawet przetrwają dwa. Ogórki niezbyt dużeCzosnek KoperŚwieży chrzanLiście z wiśni Sol do przetworów Wykonanie Ogórki umyć, włożyć do miski zalać wodą na około 30min. Do wyparzonych na dno słoików

Kulinarne pyszności Molki