wylewamy do niej ciasto. Pieczemy przez ok. godzinę, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekładamy na paterkę i posypujemy cukrem pudrem. Zamiast suszonej żurawiny można użyć żurawiny lub wiśni z nalewki Do ciacha wieczorkiem wypiliśmy świetnego tokaja Aszu, Grand Tokaj , 2013. Tokaj Aszu, Grand Tokaj, 2013. Fot. Kasia Solańska, K8K.pl The post Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami first appeared
Kate's Kitchenwrażenie na wszystkich domownikach. Ten przepis zapisałam sobie już w zeszłym roku, ale zabrakło mi czasu na jego realizację - w tym roku już nie odpuściłam :) Składniki: 100 g kandyzowanych wiśni 500 g suszonych owoców (rodzaje wg uznania) 175 g masła 150 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z 1 cytryny 225 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Świat Ciastawiosenne babeczki zajączki. W środku schowany jest pyszny krem i słodki dżem. Macie ochotę na więcej babeczek? ↓ Babeczki cytrynowo-borówkowe Kruche babeczki z kremem i truskawkami Kokosowe babeczki z wiśniami Babeczki z mietą i rabarbarem Wielkanocne babeczki majonezowe Składniki (9 sztuk): 150 g. świeżego szpinaku 3 jajka 100 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szkl. oleju rzepakowego
Delicious Placeporzeczek, które nadały bułeczkom lekko kwaskowy posmak. Wyszły przepysznie. W domowym plebiscycie remis. Jedne i drugie pyszne. Myślę, że możecie zaszaleć z owocami, które najbardziej lubicie – truskawki, borówki, wiśnie, poziomki, gruszki, śliwki czy jabłuszka. Ja już nie mogę doczekać się rabarbaru – zrobię z rabarbarem i jabłkiem. Koniecznie wypróbujcie! Składniki na 4 bułeczki : 200 g chudego twarogu
Dietologdomu. Upieczesz je przepisu na chrupiące gofry, który podałam powyżej. Gofry z hrabstwa Berg są specjalnością niemieckiego regionu Bergisches Land. Zawsze mają kształt serca i podawane są z wiśniami, śmietaną i opcjonalnie ryżowym puddingiem. Gofry pandan pochodzą z Wietnamu i charakteryzują się dodatkiem aromatu pandanowego i mleka kokosowego. Gofri popularne są we włoskim Piemoncie, te gofry
Cztery FajeryKrem Oreo: 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 30 lub 36% 40g ciasteczek Oreo 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 bananów 4-5 łyżek dżemu lub konfitury z wiśni lub malin 2-3 łyżki soku z cytryny *** Przygotowujemy ciasto czekoladowe: w garnuszku roztapiamy masło. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę *** *** Mieszamy do momentu uzyskania
Blog z Apetytemcukru (40 g na opakowanie) (w przypadku braku budyniu można użyć po 40 g mąki kukurydzianej i ziemniaczanej plus łyżka ekstraktu z wanilii) szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę
moj przepis naubitej śmietany dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce
moj przepis nasię upiecze; ja piekłam w ten sposób). Ciasto wystudzić (można upiec wieczór wcześniej). Blaty będą dość niskie. Mus owocowy: 500 g owoców leśnych lub truskawek lub jagód czy borówek, wiśni, czereśni, mogą być również mrożone świeżo wyciśnięty sok z połowy małej cytryny 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g) 330 ml śmietany kremówki 30 lub 36%, schłodzonej
moj przepis naListonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki
moj przepis na