Szarlotka z migdałową kruszonką
Szarlotka z migdałową kruszonką
Polecam ten przepis zarówno do wykorzystania jabłek, jak również innych owoców - porzeczek, jagód, wiśni. Migdałowa maślana kruszonka jest chrupiąca, pachnie fantastycznie. Jabłkowe nadzienie wtapia się częściowo w dolną warstwę kruszonki, dzięki czemu szarlotka idealnie się kroi, jabłka nie przesuwają się i nie wypadają na talerzyk w czasie wbijania widelczyków w serwowane porcje. Składniki: Jabłkowe nadzienie: 4 spore jabłka - pocięte w cieniutkie plasterki, podduszone przez 5 - 10 minut z sokiem cytrynow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika
Autor
KronikaPiekarnika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, jabłka, przepisy na kruche ciasto, szarlotka, lukier , wiśnia, szarlotka z jabłkami
Inne przepisy z Kronika Piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję