wiśnia - 6835 przepisów (strona:254/456)

Pączki domowe – przepis krok po kroku 126

wtedy będą… drożdżówkami. Nadziewanie pączków – przed smażeniem albo po smażeniu Aby pączki domowe były smaczne, konieczne jest też nadzienie. Tu pozostawiam Ci pole do popisu – konfitury z wiśni, róży, śliwki – wszystko zależy od Twoich preferencji. Jak nadziewać pączki? Są na to dwa sposoby, obydwa już wypróbowałam i podzielę się opinią: nadziewanie pączków przed smażeniem – po pierwszym

Rozdomowiona
Keto pączki drożdżowe (Paleo, LowCarb) 131

wyszły wyśmienite. Jako nadzienie posłużyła mi konfitura mandarynkowa, którą zrobiłam z ostatnich owoców z mojego drzewka mandarynkowego, o którym pisałam tutaj . Zamiast mandarynek można użyć innych owoców , na przykład wiśni (taka jak tutaj )… Myślę, że równie dobrze sprawdzi się sklepowa konfitura bezcukrowa , najlepiej z gorzkich pomarańczy, jeśli uda Wam się takową znaleźć… A Wy wolicie pączki w wersji

Modern Cave Girl
Sernik gotowany 517

nieskomplikowanych przepisów na desery. Oraz Ci, których nudzą już ciasta bez pieczenia przekładane biszkoptami lub herbatnikami. Sernik gotowany przepisy które często znajdziecie, to sernik gotowany z galaretką, z wiśniami oraz z kajmakiem. U nas dziś wersja klasyczna. Mamy nadzieję, że pojawi się na Waszych stołach i to nie jeden raz. Polecamy! Sernik gotowany Składniki: Spód: herbatniki kakaowe: 200 g masło

Kuchnia Na Wypasie
SŁODYCZE VOBRO NA KAŻDĄ OKAZJĘ 80

faworyt. Wciągają tak, że ciężko zatrzymać się na jednym. Ale i mąż znalazł coś odpowiedniego dnia siebie. Do jego kubków smakowych utrafiły Cherry Passion. To praliny, które wewnątrz skrywają wiśnię w alkoholu a na zewnątrz oblane są pyszną, mleczną czekoladą.  Natomiast córka garściami jadłaby Choco Crispy. Pralinki z mlecznej i białej czekolady z małymi, chrupkami w środku. Takie kuleczki

Zrób to smacznie
Ciasto wuzetka 97

wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w temp. 175 C (grzałka góra-dół). Biszkopt nasączyć woda + cukier + sok z cytryny. Dodatkowo potrzebne będą 1 słoiczek dżemu wiśnia, 1 litr śmietany 36, mascarpone 500g + czekolada do polewy i 2 lub 3 łyżeczki cukru pudru do masy. Biszkopt przekrawamy, nasączamy, wykładamy dżem i 3/4 masy, nakładamy górny biszkopt, nasączamy

Wasze Przepisy
Żelki Mini Fruits – Dr. Oetker 109

ciągnącą. W ustach rozpływają się powoli uwalniając słodki i lekko kwaśny smak. Żelki egzotyczne smakują głównie pomarańczą i marakują z mango. Truskawkowe przypominają nam truskawkową gumę rozpuszczalną z nutą wiśni. Im więcej ich się je tym bardziej słodko się robi, także jest to idealna przekąska na „cukrowego głoda”. Podsumowanie: Jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczone tymi żelkami, bo są przepyszne. Intensywnie owocowe

Candy Pandas
Ciasto na zimno z kaszy manny 109

koniec kaszę. Mieszać do zgęstnienia. Na blaszce ułożyć herbatniki. Na herbatniki masę kakaową na przemian z herbatnikami, na ostatnią warstwę herbatników śmietanę z mascarpone. Udekorować borówkami lub wiśniami w syropie. Autor przepisu: Agnieszka Edyta Artykuł Ciasto na zimno z kaszy manny pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasteczka orzechowe z konfiturą wiśniową 93

Kruchutkie po upieczeniu, delikatnie miękną po przełożeniu wkładką konfiturową.  Udane połączenie smaków słodkich wiśni  i maślano - orzechowego ciasta z dodatkiem cynamonu. Ciasto nie kruszy się, nie lepi, jest bardzo wygodne w obróbce. Jako, że efekt atrakcyjny dla oczu i podniebienia,  mogą posłużyć jako słodki poczęstunek do herbatki,  ale również jako podarunek zapakowany w przeźroczystą folię, zdradzającą

Kronika Piekarnika
Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 120

łyżki kakao 170 g miodu gryczanego lub dowolnego prawdziwego 4 łyżki oleju 50 g brązowego cukru 100 g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik rozgrzać na 170 stopni, góra , dół. Na blachę

gotuj ze mną
Deser rodem z Prl- u 129

osób. Składniki: - 2 razy po 2 kolorowe galaretki ( u mnie brzoskwinia i agrest)  - 1 śmietana 330 ml 30% - cukier puder do smaku - ew. owoce ( u mnie wiśnie) Każdy kolor galaretki rozpuszczam w ok. 750ml wrzącej wody ( na 2 galaretki). Robię tak dlatego, że wtedy kolor jest ładniejszy i smak bardziej intensywny. Wlewam do prostokątnego naczynia- u mnie jest

Kuchnia Pełna Emocji
Pączki z piwem 108

Stary przepis z notesu mojej mamy. Pączki wychodzą puszyste, nie chłoną tłuszczu. Po prostu doskonałe :). Z tej proporcji ciasta wyszło mi 30 pączków które nadziałam nutellą i konfiturą z wiśni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg mąki pszennej ja użyłam tortowej 6 żółtek 1 całe jajko 125 gram margaryny lub masła 100 gram świeżych drożdży 1/2 litra mleka 1/2 szklanki

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto kakaowe z serem i ananasem 111

idealne na każdą okazję. Składniki: Na ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka M 1 szklanka cukru 5 pełnych łyżek dżemu – u mnie wiśniowy z kawałkami wiśni 1 szklanka mleka 2 pełne łyżki naturalnego kakao 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na warstwę serową: 0,5 kg sera na sernik

Słodkie okruszki
Ciasto z wiśniami bez pieczenia 92

kremówkę, poukładaj wydrążone wisienki, a na sam koniec zalej to wszystko wiśniową galaretką. Najlepiej smakuje następnego dnia, po calej nocy w lodówce. Autor przepisu: Mikołaj Jałoszyński Artykuł Ciasto z wiśniami bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Czekoladowe pancakes 101

mlekiem. Z czym podawać czekoladowe pancakes? Czekoladowe pancakes to naprawdę dekadenckie śniadanie i warto je podawać z równie pysznymi dodatkami. Placuszki będą wyśmienicie smakować z dodatkiem owoców: truskawek, wiśni, czereśni, malin czy borówek. W lato warto wykorzystać świeże owoce, ale zimą możecie się ratować (tak jak ja) mrożonymi. Jeśli brak jakichkolwiek owoców pod ręką, można też posmarować czekoladowe pancakes ulubionym

Na-talerzu.pl
Drożdżowa gwiazda z makiem 130

pomarańczowy, wiśniowy, powidła śliwkowe) 1 łyżka ekstraktu migdałowego/rumu/amaretto lub olejek/aromat migdałowy/rumowy 1/4 szklanki  skórki pomarańczowej kandyzowanej 80 g rodzynek 40 g suszonych owoców (moreli, żurawiny, wiśni - wg uznania) 25 g orzechów włoskich 25 g migdałów Dodatkowo: jajko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania Lukier: 5 łyżek cukru pudru sok z cytryny Przygotowanie: Masa makowa: mak umieścić

Kocham..lubię..gotuję..