wiśnia - 6835 przepisów (strona:268/456)

Sernik z jagodami 158

delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej.  Poza jagodami pasują tu również inne owoce, jak: truskawki, maliny, porzeczki czy wiśnie. Ostrzegam - sernik jest tak dobry, że ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z jagodami 158

delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej.  Poza jagodami pasują tu również inne owoce, jak: truskawki, maliny, porzeczki czy wiśnie. Ostrzegam - sernik jest tak dobry, że ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Ogórki kiszone 65

nieduże Dodatki na litrowy słoik: 1 baldach kopru 1 – 2 ząbki czosnku korzeń chrzanu  – około 3 cm 1 – 2 liście (do wyboru: liście czarnej porzeczki, wiśni, dębu, winorośli lub ogórecznika) Solanka:  na 1 l przegotowanej wody – 1,5 łyżki soli kamiennej Wykonanie Solanka Zagotowujemy wodę, dodajemy sól, mieszamy, studzimy. Ogórki Ogórki zalewamy zimną wodą

Tajemnice Smaku
Rolada bezowa 141

pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę i serek wrzucamy do miski i miksujemy. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodajemy cukier oraz rum. Miksujemy jeszcze minutkę. Na bezę wykładamy krem pozostawiając margines

Emskie Smaki
Tarta śmietankowa mocno kremowa z owocami 89

cukru pudru, 1 budyń waniliowy 60 g, 180 g serka kremowego śmietankowego topionego, 2 opakowania w bloczku, ponadto: sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka cukru, świeże listki mięty. owoce: wiśnie, czarna porzeczka, marakuja, owoce leśne: maliny, jeżyny, jagody, Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z solą, cukrem pudrem, dodajemy pokrojone masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy na ciasto.  W razie potrzeby dodajemy

Moniki Smakołyki
Tarta z letnimi owocami 105

pestek 200 ml śmietany 30% (słodkiej) 250 g serka mascarpone 1 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu 1 łyżka soku z cytryny owoce - borówki, maliny, truskawki, wiśnie listki mięty Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Do miski wlewamy śmietankę oraz dokładamy serek mascarpone. Miksujemy do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Dodajemy cukier puder, śmietanfix, rum, sok z cytryny i jeszcze

Emskie Smaki
Wilgotne ciasto z owocami 81

też długo wyrabiać, tylko należy połączyć ze sobą wszystkie składniki, wylać na blachę oraz ułożyć na nim ulubione owoce. Wilgotne ciasto komponuje się doskonale z owocami kwaśnymi, jak porzeczki, wiśnie, agrest. Możecie zrobić je także z truskawkami, malinami czy borówkami. Ciasto samo w sobie nie jest bardzo słodkie. Jednak jeżeli jesteście łasuchami i lubicie ciasta na bardzo słodko, proponuję przed

Kuchnia Bazylii
Kruche ciasto z wiśniami- najlepszy przepis 95

Najlepszy przepis na kruche ciasto z wiśniami,uwielbiam i robię bardzo często. Owoce można użyć różne np porzeczki, czereśnie,maliny ,śliwki ( tylko śliwki najlepiej chwilę przesmażyć ).Idealne do kawki niedzielę i szybkie do zrobienia

Swojskie jedzonko
Ciasto z czereśniami 81

ciasto, które robię bardzo często i tylko podmieniam owoce w zależności od sezonu. Niestety sezon na czereśnie trwa dość krótko, więc takie ciasto równie dobrze będzie smakowało z wiśniami, truskawkami, jagodami, a nawet z brz The post Ciasto z czereśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 127

tylko jagodzianki. Miałam wyjątkową wenę na pieczenie, więc upiekłam z podwójnej ilości i tak oto dom wypełniłam 20 jagodziankami. ps. Możecie wykorzystać dowolne owoce, teraz jest sezon na agrest, wiśnie, pożeczki, Składniki na około 10 jagodzianek: idealne ciasto drożdżowe (wegańskie!): 500 g mąki pszennej (u mnie 20% stanowiła pełnoziarnista mąka żytnia, bo jak to ja, gdy zabrałam się za pieczenie

greenscarf
Ciasto maślane z czereśniami 530

dużą ilością kremu. Jest ono bardzo smaczne, pulchne i zachowuje długo świeżość. Ja zrobiłam ciasto maślane z czereśniami, ale możecie do jego przygotowania użyć innych owoców sezonowych, na przykład wiśni, borówek czy śliwek. Moja rodzinka uwielbia ciasta z kruszonką, ale jeżeli wy za nią nie przepadacie to możecie kruszonkę pominąć i upieczone ciasto posypać cukrem pudrem. Maślane ciasto z czereśniami

Danka Pichci
Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami. 75

Jeśli kochasz czekoladę to pokochasz to ciasto. Jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Rewelacyjnym dodatkiem do tego ciasta są czereśnie, ale równie wspaniale smakować będzie z wiśniami czy malinami. Uwielbiam to kuszące połączenie czerwonych owoców z czekolada. Kolory flirtujące z okiem i w zniewalający sposób działające na zmysł smaku. Pycha! SKŁADNIKI: 250 G CZEREŚNI 3/4 SZKLANKI CUKRU 4 JAJKA

Pani M - kuchnia smakowita
Zupa jabłkowa – kuchnia podkarpacka 131

dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły, by był to jeden rodzaj owoców. Zupa jest wówczas bardziej aromatyczna i ma jeden wiodący smak. Klasyczna zupa

Trzeci talerz
Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 79

przygotowania nie potrzeba piekarnika, a ponadto jest lekkie i orzeźwiające. Nie można się powstrzymać, przez wzięciem kolejnego kawałka! Do ciasta będą pasować również inne letnie owoce: maliny, jagody czy wiśnie. https://youtu.be/YhSv1FDH1Q4 Składniki na Truskawkową Fantazję – ciasto bez pieczenia (blaszka o wymiarach 24×24 cm): około 200 g okrągłych biszkoptów 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 g mascarpone około

e-PrzepisyKulinarne
3 Gardens, Langmeil, Barossa Valley, Australia 84

Wino to 12 miesięcy leżakowało w dębowej beczce, co nadało mu bogatej struktury. W nosie bardzo wyraźnie wyczuwalne są aromaty dojrzałych czerwonych oraz czarnych owoców: wiśni, czereśni, gotowanej truskawki, bardzo dojrzałych jeżyn oraz pieczonych śliwek. Pojawiają się również wyraźne nuty wanilii, kawy, cynamonu, pieprzu oraz nieco słabsze nuty czekolady. Usta podążają na nosem i tak samo wyczuwalne są aromaty dojrzałych

Kate's Kitchen