przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka
Zdrowie i pysznie na talerzuowocami , Pudding chia kakaowy , A dzisiaj Wam polecam sezonowy pudding chia z truskawkami o posmaku kokosowym, latem warto wykorzystywać do puddingu inne sezonowe owoce jak maliny, borówki, czereśnie, wiśnie – jak zawsze deser wyszedł ładny i smaczny! Składniki na 2 porcje: 4 łyżki nasion chia 1 ½ szklanki rozcieńczonego z wodą mleka kokosowego 1: 1, lub napoju kokosowego ½ -1 łyżeczki miodu truskawki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozmemłane, albo tak kruche, że moja dentystka umawiała mi wizytę. Potem poznałam Zuzię z Cake Atelier, która wytłumaczyła mi w sposób „dla debila” i zrobiłam pierwszą, słodką tartę z wiśniami i się wzruszyłam niezmiernie. Zuzię i jej torty spotkacie TUTAJ , a przepis na genialną tartę wiśniową znajdziecie TUTAJ . Po słodkościach przyszedł czas na nadzienia wytrawne. W sekrecie wam zdradzę
ladykitchenwylewamy na warstwę serową, ponownie do lodówki, i tak kolejno robimy z kolejnymi kolorami, do każdej porcji serowej warstwy możemy dodać pokrojone owoce np. do truskawkowej truskawki, do wiśniowej wiśnie, tak naprawdę to od naszej wyobraźni zależy jak będzie wyglądał ten serniczek. Pamiętajmy aby nie rozrabiać za szybko galaretek bo nam stężeją i nie rozmieszamy ich z serem, najlepiej robić
Wypieki ReneMoja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz delikatnego wędzonego na zimno łososia, słodkiego mango i świeżych warzyw. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to świetny pomysł na imprezową przekąskę w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki
Szalona Kuchnia EwelinyHISTORIA SUSHI Dobrze pewnie wiecie, że sushi uważane jest za typową, a może nawet tradycyjną japońską potrawę. A ja Was teraz zaskoczę! Sushi nie wywodzi się z Kraju Kwitnącej Wiśni. Przybyło tam z południowo-zachodniej części Azji, najprawdopodobniej z Chin ( rok temu ja byłam w Chinach. Po co? Poczytajcie TUTAJ ). Pierwotną formą sushi był Nare-zushi goszczące na japońskich stołach
Ostra na Słodkogładki, błyszczący i ładnie zgęstnieje. Mieszaj tak jeszcze chwilę po wyłączeniu ognia. Przelej do pucharków. Przed podaniem możesz posypać np. nasionami chia, wiórkami kokosowymi, zmielonymi orzechami, udekorować plasterkami bananów, wiśniami w syropie, albo bitą śmietaną
Lejdi of the housetygodniu już trzy razy. Bułeczki są wilgotne, puszyste, waniliowe i maślane od kruszonki. Wyglądają fantastycznie. Możemy je upiec z ulubionymi owocami, myślę, że równie pyszne będą z malinami, wiśniami, borówkami. Polecam! Przepis i piękne zdjęcia są autorstwa Moniki Szeffler „Przez Ogródek” . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkałyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 jajko 150g masła lub smalcu 3-4 łyżki kwaśnej śmietany w razie potrzeby 1 słoiczek kwaśnego dżemu np śliwkowego owoce sezonowe np truskawki, wiśnie Jak zrobić kruche ciasto z owocami: Na stolnicę wysypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, robimy wgłębienie i dodajemy jajko, ekstrakt waniliowy oraz masło pokrojone w kostkę. Zaczynamy
Dorota SmakujeMałej Cukierence z dużą ilością owoców. Jest bardzo smaczne, trochę cytrynowe, delikatnie waniliowe, wilgotne od owoców i pięknie pachnie. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, myślę, że wiśnie też będą dobre. Ciasto jest proste i szybkie, pamiętajmy tylko, aby mieć dobrze schłodzone masło. Bardzo polecam! Ciasto zniknęło u mnie błyskawicznie! :). Zmodyfikowany przepis z książki „bake from scratch
Mała CukierenkaKawy smakowe - ponad 40 różnych smaków, od słodkich, po orzeźwiające i orientalne. Możemy tu znaleźć takie smaki jak: wanilię, czekoladę, creme bule, turecką chałwę, pomarańcza w czekoladzie czy wiśnia w rumie. 6) Jasno palona - nadaje się do parzenia metodami alternatywnymi i na zimno, co pozwala wydobyć z każdego ziarna zupełnie inny smak i aromat. Wszystkie kawy dostępne są zarówno
Kuchnia MagdaLenyKawy smakowe - ponad 40 różnych smaków, od słodkich, po orzeźwiające i orientalne. Możemy tu znaleźć takie smaki jak: wanilię, czekoladę, creme bule, turecką chałwę, pomarańcza w czekoladzie czy wiśnia w rumie. 6) Jasno palona - nadaje się do parzenia metodami alternatywnymi i na zimno, co pozwala wydobyć z każdego ziarna zupełnie inny smak i aromat. Wszystkie kawy dostępne są zarówno
Kuchnia MagdaLenyhomogenizowanego waniliowego 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego (lub innego jak wolicie) Można użyć agrestowej od Manufaktury wielkopolskiej 2 łyżki borówek plus kilka na wierzch mango- dojrzałe! lody z kawałkami wiśni 2 kosteczki czekolady pokrojone w słupki Robimy! Serek blendujemy porządnie z dżemem truskawkowym Wykładamy do pucharków i wsypujemy borówki po łyżce na pucharek Mango obieramy, miąższ miksujemy na mus. Wykładamy
Latosiowydom