wiśnia - 6835 przepisów (strona:290/456)

Sernik z rodzynkami 111

sernika. A jeśli nie lubisz rodzynek pomiń je w przepisie. A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z wiśniami – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK z rodzynkami Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Ciasteczka z pająkami 111

szklanka mąki pszennej 1 jajko 1/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Dodatkowo: polewa czekoladowa lub czekolada do rozpuszczenia duże czekoladowe groszki (u mnie wiśnie w czekoladzie) lukier lub biała czekolada     *** Masło ucieramy mikserem wraz z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajko i nadal miksujemy, aż masa będzie gładka *** *** Dosypujemy mąkę wymieszaną

Blog z Apetytem
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 103

masła – 220g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – 3 jajka – 1 łyżka mąki ziemniaczanej. – 600g owoców leśnych. Można też zrobić z wiśnią, z czerwoną lub czarną porzeczką Mąkę (1,5 szklanki) posiekać z masłem. Wsypać do miski, dodać 100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek

Smaki Armine
Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym 160

sodą oraz mąkę z proszkiem. Miksujemy do połączenia składników. Zagniatamy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha laskowego (wiśni itp. nie większe), najlepiej sprawdzić piekąc najpierw 1 sztukę. Dołki w opiekaczu smarujemy przy użyciu pędzla olejem, wkładamy przygotowane porcje ciasta i pieczemy. W moim wypiekaczu wystarczyły niecałe 2 minuty. Przygotowujemy

mojewypiekiinietylko
Alergia pokarmowa co jeść – 100 przepisów – rodzinny survival 123

pokarmowej, niesamowicie zainteresowały. Dla osób, które kiedykolwiek usłyszały od lekarza: NIE WOLNO glutenu, NIE WOLNO mleka ani żadnych jego przetworów, NIE WOLNO cukru pod żadną postacią. NIE WOLNO czosnku, wiśni, i jabłek ( przynajmniej przez kilka miesięcy) ……. aby nie wpadły w kołomyje odsyłam do omawianej przeze mnie książki. Dowiedziałam się sporo na temat ekoprzekąsek, różnicy pomiędzy

W Kawiarence
Miechunka peruwiańska/rodzynek brazylijski (Peruvian groundcherry) 164

Ameryki Południowej, ale obecnie uprawiana prawie na całym świecie Owoce dostałam od rodziców, którzy uprawiają miechunkę w przydomowym ogródku.  Smak, jak dla mnie, przypomina agrest, pomarańczę i wiśnię w jednym. Owoce są bardzo smaczne i aromatyczne. / More in English here

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 166

bardziej kojarzy z ciasteczkami Delicje, które zresztą bardzo lubiłam, póki nie zaczęłam czytać składu produktów spożywczych. Ja do ciasta dodałam mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów

e-PrzepisyKulinarne
Torcik „Wuzetka kokosowa z wiśniami” 124

Najlepszy czekoladowy torcik   z aksamitnym kremem o wyraźnie wyczuwalnej kokosowej nucie, nasączony nalewką z wiśni to prawdziwy rarytas tylko dla dorosłych, tort jest nieprzesłodzony , wilgotny , rozpływający się w ustach, potrafi na długi czas zaspokoić ochotę na słodkie. Śmietanka kokosowa dobrej jakości jest trudno dostępna, przeważnie należy jej szukać w dużych hipermarketach lub na stronie internetowej Kuchnie Świata , ta śmietanka

Wanilia i Kardamon
Placuszki z dyni z konfiturą wiśniową 84

dyni 2 jajka 3–4 łyżki kefiru naturalnego 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżki masła olej do smażenia konfitura z wiśni cukier puder Dynię obieramy i usuwamy miękki miąższ z pestkami. Ja robię to za pomocą łyżki a obieram strugaczką do ziemniaków. Dynię kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka do gotowania

Kasia i jej kobiecy świat
Puszyste ciasto z owocami 140

drobnego cukru do wypieków (150 g + 35 g) 110 g mąki pszennej 80 g masła, roztopionego i przestudzonego 5 śliwek 150 g malin( u mnie ok. 10 mrożonych wiśni) cukier puder do oprószeni a Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać, odłożyć. W misie miksera umieścić żółtka i 150 g cukru. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej

Proste Potrawy
Tort bezowy z konfiturą wiśniową i gorzką czekoladą 155

Kruche leciutkie jak puch blaty bezowe przełożone słodką puszystą masą śmietanową. Całą słodycz przełamują wiśnie i tarta gorzka czekolada. Do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu. Klasyka która zwsze się sprawdza! Składniki: Na dwa bezowe blaty o śr 23 cm 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 1   łyżeczka mąki

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe ciasto z cukinii z brzoskwiniami 135

Brownie to klasyczne, amerykańskie ciasto czekoladowe, które podaje się z różnymi dodatkami, np. malinami czy wiśniami. U mnie znajdziecie przepis na ciasto z brzoskwiniami.  A smak ciasta wzbogaciłam dodatkiem cukinii. Tym sposobem powstało wilgotne ciasto czekoladowe w rozmiarze XXL;)  Składniki na blachę 35 x 35 lub 25 x 35: 115 g masła  250 g cukru  pół

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik gotowany z budyniem bananowym 172

śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany

mojewypiekiinietylko
BROWNIE DYNIOWO - SEZAMOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 143

łyżek słodu - syropu klonowego, z agawy, daktylowego lub melasy karobowej (możecie dodać więcej lub mniej - w zależności od pożądanej słodyczy), Dodatkowo (opcja): garść orzechów włoskich, surowego kakao, suszonych wiśni i sezamu do dekoracji. Wykonanie : Ziarna sezamu delikatnie podprażamy w 100 stopniach w piekarniku lub na patelni. Następnie przestudzone ziarna mielimy / blendujemy na masło (jeśli nie posiadacie blendera o dużej mocy

Jeść, by żyć w zdrowiu