wizyta goście to na pewno lekkie zamieszanie i zdenerwowanie każdego z nas. Co tu podać do kawy/herbaty? W lodówce miałam gotowe ciasto na rogaliki "croissant", słoiczek smażonych wiśni (zrobione jeszcze w wakacje). Pomyślałam nic tak fajnie nie smakuje, jak domowe ciepłe i kruche rogaliki. Ciasto na Croissant jest bardzo pracochłonne, ale jak mamy możliwość kupna dobrego, gotowego ciasta
Ana Mari's worldKaowowo-kakaowe płatki ryżowe; z kremówką i wiśniami weekend jakby go nie było? chyba już się powinnam przyzwyczaić. a do szkoły oprócz drugiego śniadania zabieram dzisiaj też... tort trzymajcie kciuki bym go całego dostarczyła :) pod spodem jest ukryty kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem z mascarpone i drażetkami
More food, love and dreamswizyta goście to na pewno lekkie zamieszanie i zdenerwowanie każdego z nas. Co tu podać do kawy/herbaty? W lodówce miałam gotowe ciasto na rogaliki "croissant", słoiczek smażonych wiśni (zrobione jeszcze w wakacje). Pomyślałam nic tak fajnie nie smakuje, jak domowe ciepłe i kruche rogaliki. Ciasto na Croissant jest bardzo pracochłonne, ale jak mamy możliwość kupna dobrego, gotowego ciasta
Ana Mari's worldpół kg sera białego zmielonego (ew. serek taki wiaderkowy na sernik) 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Dodatkowo : Słoik dżemu wiśniowego lub wiśnie z kompotu bez pestek. Ja wykorzystałam dżem, w którym były całe owoce. Kilka łyżek wiśniówki do nasączenia ciasta. Wykonanie : Mleko , masło , cukier i kakao włożyć do garnka . Podgrzewać na małym
Malinowa Kawiarenkapieczenia .Na koniec łączymy z ubita piana .Pieczemy około 45- 50 minut w temp. 175-180° C. Po upieczeniu polewamy pozostawioną polewą czekoladową.:) ps. u mnie przełożone kremem i wiśniami ze słoika. Krem 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Wykonanie Żółtka, cukier, budyń wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko
w mojej kuchnisię po pierwszych kilku sztukach ;-D Babeczki piernikowe z nadzieniem z owoców sezonowych Składniki: 200-300 g pierniczków w czekoladzie z marmoladą 100 g masła garść owoców (u mnie wiśnie i jagody) 200 ml wody łyżka cukru łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie budyniu typu słodki kubek Do dzieła!!! Pierniczki drobno mielimy, odkładamy z nich kilka łyżek (na kruszonkę) a resztę mieszamy
sierotka maRysia w kuchnigalaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli natomiast ktoś lubi naprawdę słodkie rzeczy, polecam wypróbować wersję z karmelem lub czekoladą. Wszystko zależy od wyobraźni i gustu. Panna cotta
Przepysznik - BLW i nie tylkoTort wykonany na specjalne życzenie solenizantki "Kici":) Kakaowe biszkopty z masą ze śmietany i białego sera dokładnie jak tutaj z dodatkiem wiśni obtoczonych w kakao, całość udekorowana masą z pianek
Słodka Kraina Wypiekówmleka, które dostarczą nam niezbędnej energii, witamin i składników pokarmowych, a nie obciążą żołądka, więc nie będziemy ospali i ociężali. Składniki: mleko roślinne czarna porzeczka arbuz malina truskawka (mrożona) wiśnia opcjonalnie - odżywka białkowa Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, zalewamy je mlekiem roślinnym, ja wykorzystałam ryżowe i blendujemy na gładką masę :) Gotowy koktajl przelewany do szklanki i pijemy :) Możecie dodatkowo
Taste Of My Dayjest wariacją na temat żydowskiego kugla, który w wersji podstawowej też wart jest wypróbowania ale o tym kiedy indziej. Teraz sernik, pyszny i aromatyczny, zapraszam. Sernik z makaronem i wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietutaj porcja jest dość mała w sam raz do popołudniowej kawy dla kilku osób. Przepis można również wypróbować z konfiturą o innym smaku. My najbardziej lubimy połączenia czekolady i wiśni. Przepis Składniki: 125 g masła 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 300 g konfitury 150 g drobnego cukru 2 duże jajka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
KasiaiKrzysiu.pljuż kilka razy, za każdym zmieniając rodzaj kremu i z tym czekoladowym najbardziej nam przypadł do gustu. Tort jest chrupiący, intensywnie orzechowy, a dzięki dodatkowi kwaśnych porzeczek i wiśni nie za słodki. Polecam! Składniki na tort grylażowy Masę do przełożenia blatów należy przygotować dzień przed składaniem tortu. MASA CZEKOLADOWA: 500 ml śmietany 30% 340 g czekolady (najlepiej gorzkiej
Rozpustne gotowanieoleju 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy
Rozpustne gotowanieteż melasa. Kompocik z lodem świetna sprawa! POLECAM na calutkie lato! Dla 4 osób Czas przygotowania: kilka godzin Składniki: 3 morele bez pestki 2 brzoskwinie bez pestki Garść wiśni bez pestki Dwie garście agrestu Cukier trzcinowy lub ksylitol (w moim przypadku) Kostki lodu Świeże zioła również można dodać :) Przygotowanie: 1/ Pokrojone owoce w kostkę zalewamy ponad 1L wody i gotujemy
Kuchnia PROzdrowotnacukru. Kto będzie chciał to jeść? Kto skorzysta z przepisu? Pewnie mało kto... A jednak aby mieć czyste sumienie, opiszę Wam króciutko jak robię przetwory z wiśni, czereśni, śliwek i brzoskwiń bez użycia cukru. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u i wybierz Publikowanie postów Strony w swoich Aktualnościach. Tutaj. Moje
IzaGotuje