już kilka razy, za każdym zmieniając rodzaj kremu i z tym czekoladowym najbardziej nam przypadł do gustu. Tort jest chrupiący, intensywnie orzechowy, a dzięki dodatkowi kwaśnych porzeczek i wiśni nie za słodki. Polecam! Składniki na tort grylażowy Masę do przełożenia blatów należy przygotować dzień przed składaniem tortu. MASA CZEKOLADOWA: 500 ml śmietany 30% 340 g czekolady (najlepiej gorzkiej
Rozpustne gotowanieoleju 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy
Rozpustne gotowanieteż melasa. Kompocik z lodem świetna sprawa! POLECAM na calutkie lato! Dla 4 osób Czas przygotowania: kilka godzin Składniki: 3 morele bez pestki 2 brzoskwinie bez pestki Garść wiśni bez pestki Dwie garście agrestu Cukier trzcinowy lub ksylitol (w moim przypadku) Kostki lodu Świeże zioła również można dodać :) Przygotowanie: 1/ Pokrojone owoce w kostkę zalewamy ponad 1L wody i gotujemy
Kuchnia PROzdrowotnacukru. Kto będzie chciał to jeść? Kto skorzysta z przepisu? Pewnie mało kto... A jednak aby mieć czyste sumienie, opiszę Wam króciutko jak robię przetwory z wiśni, czereśni, śliwek i brzoskwiń bez użycia cukru. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u i wybierz Publikowanie postów Strony w swoich Aktualnościach. Tutaj. Moje
IzaGotujeszklanka ulubionych orzechów ( u mnie migdały, nerkowce i ziemne) 250 ml soku wiśniowego (użyłam domowego) 2 łyżki miodu o delikatnym smaku dodatkowo 1/3 szklanki suszonej żurawiny lub suszonych wiśni 1/3 szklanki suszonych malin 1/3 szklanki kandyzowanego kokosa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Płatki owsiane, żytnie, otręby, orzechy, słonecznik oraz wiórki kokoswe mieszamy w sporej misce. Sok wiśniowy łączymy
DefinicjaSmakuDodatkowo: truskawki (niecały kilogram) Na ostudzony spód wylewamy masę, dodajemy owoce. Na wierch ścieramy na tartce resztę ciasta z zamrażalnika. Pieczemy 30 minut w temp.170st.C Bardzo smaczna wersja z wiśniami
tojestpyszne.blogspot.comopakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić do suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę
Jemy Pijemyłyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody Prymat - 1/2 łyżeczki soli Masa: - 200g serka mascarpone - skórka starta z 1 pomarańczy - 50ml likieru curacao - 200g śmietanki 30% - kilka kandyzowanych wiśni Do miski wrzucamy mąkę, cukier, proszek, sodę i mieszamy. Następnie dodajemy olej, jogurt, wodę mineralną i pokrojony w kostkę banan. Mieszamy i gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Wstawiamy
Kuchenne Wariacjejaka ilość cukru. Sezon owocowy w pełni, zatem polecam poszaleć z takimi domowymi napojami :) Składniki: 1,5 litra wody 3-4 łyżki cukru 500 g owoców (ja użyłam wiśnie, jabłka, czarne porzeczki, truskawki i kilka malin) kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie) Wodę zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy owoce i gotujemy przez około 10 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie
My simple kitchenPostanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć na 10 minut do zamrażarki. Czynność należy powtórzyć. Następnie włożyć
Humanistka w kuchniricotty: 750 g schłodzonego serka ricotta 300 g schłodzonej śmietany 36% 100 g cukru pudru 300 g owoców kandyzowanych (u mnie skórka z limonki i z pomarańczy, żurawina, morele, wiśnie) 100 g płatków z gorzkiej czekolady Owoce kandyzowane pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawać serek ricotta cały czas ubijając. Delikatnie wmieszać do masy
maniapieczeniatęsknoty za latem postanowiłam upiec to właśnie ciasto. Wiśnie mrożone, ale może to i lepiej, bo jest z nimi zdecydowanie mniej roboty. Dzieciaki stwierdziły, że to ich ulubione ciasto (kolejne :) ). ciasto : 2,5 szkl ( 400 g ) mąki pszennej 400 g jogurtu greckiego 4 jajka 0,5 szkl
Polska ZupaKokosowy budyń kukurydziany*, z dom. dżemem wiśniowymi wiśniami *z mleczkiem kokosowym Nawet nie wiem kiedy, czyjeś problemy stały się także moimi zmartwieniami, kiedy nie tylko moje uczucia są najważniejsze, kiedy cieszyłam się tak bardzo z czyjegoś szczęścia. Bo czasami można się zasłodzić. Mleczny blok z mleka w proszku z białą czekolada i oreo
More food, love and dreamsPierogi kakaowe z twarogiem i wiśniami; jogurtem naturalnym i sosem wiśniowym Czadami nawet wysilę się i nawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych
More food, love and dreamsTęskniąc za latem postanowiłam przygotować proste i letnie ciasto z borówkami i czerwoną porzeczką. Ciasto idealnie komponuje się i smakuje z innymi owocami: jabłkami, jagodami, malinami, wiśniami, zarówno świeżymi, jak i mrożonymi. Zapraszam również na ciasto z rabarbarem. 6 jajek kostka margaryny 40 dag mąki krupczatki 1,5 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18 % 1 łyżeczka
Humanistka w kuchni