/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kopiec-kreta/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('996d8cd9792f1db801e28d837572eaf6').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: kopiec kreta z wiśniami The post Kopiec kreta appeared first
dom-agi.plKasza manna z wiśniami; dom. dżemem wiśniowym i nutellą W połączenie dżemu wiśniowego i nutelli zakochałam się podczas robienia pasztecików na święta, gdy zostało mi ciasto i było coś z nim trzeba zrobić, obiecałam sobie, że jeszcze kiedyś je powtórzę, stąd śniadanie niby banalne, ale jakie pyszne
More food, love and dreamsGotowany sernik bananowo-kakaowy; z wiśniami i gorzką czekoladą* *w środku i na zewnątrz notatka do siebie, następnym razem dać więcej proszku budyniowego/czegoś do zagęśżczenie Połowa
More food, love and dreamssernikowy" krem jaglany* z sosem owocowym (wiśnie, truskawki, maliny, borówki) Ferie kończę kolejną imprezę. Tym razem ze znajomymi D ^^ A teraz zmykam piec kolejną porcję muffin
More food, love and dreamsjajka L/XL 7 łyżek pełnoziarnistej mąki gryczanej 3 łyżki cukru brzozowego - ksylitolu 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 szklanki mrożonych bądź świeżych owoców (ja pomieszałam wiśnie, maliny i małe truskawki) cukier brzozowy w pudrze do posypania Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie miksując na małych obrotach stopniowo dodawać ksylitol i po jednym żółtku. Wyłączyć
Ze smakiem i z pasjąKokosowy "budyń" z awokado i banana*; z wiśniami *z mleczkiem kokosowym i mąką kokosową Dobrze jest tak zacząć dzień. Ask Facebook
More food, love and dreamsCzekolado-banowe ciasto z fasoli; z gorzką czekoladą i wiśniami Ciasto genialne, wilgotne i obłędnie czekoladowe. Nic dodać nic ująć. Wytańczona. Z lekkim bólem nóg wróciłam sobie nad ranem. Spaś poszłam o tej o której zazwyczaj wstaje w tygodniu, ale za to z wielkim uśmiechem na twarzy. Bo naprawdę dobrze się bawiłam i w takich momentach żałuję
More food, love and dreamsLasu" jest efektem kompromisu w małżeństwie :) Ja chciałam upiec sernik bardziej tradycyjny, mokry i ciężki. Mąż zażyczył sobie ciasta z murzynkiem w tle, ser ostatecznie wchodził w rachubę... wiśni się nie spodziewał :) Ostatecznie stwierdził, że bez nich "to nie byłoby TO"Czytaj więcej
bistro mamaDawno nie było muffinek. Blachę musiałam wyciągać z samego dna szuflady. Wiśnie kupiłam z myślą, żeby choć trochę zamrozić na zimę. I szczerze przyznaję, że pożałowałam ;) Nie mam w domu drylownicy. Jak stanęłam w kuchni, tak stałam dwie godziny nad zlewem, a najbliższe otoczenie wyglądało, jakby ktoś dokonał rytualnego mordu. Aaaaa, nigdy więcej :) Tyle, co do ciasta i do zjedzenia
bistro mamaDziś znów trochę słodkości na blogu, przepis na trójkąciki francuskie z wiśniami mamy.Czytaj więcej
Ana Mari's worldczytelniczek mego bloga (i wierna jego fanka) poprosiła mnie o przepis na frużelinę wiśniową. Postanowiłam spełnić prośbę i już biorę się do roboty. Frużelina to nic innego jak świeże wiśnie podgotowane trochę na ogniu z cukrem, zagęszczone mąką ziemniaczaną. Pasują do wszystkiego: do gofrów (na bitą śmietanę), do muffinek (jako nadzienie), na świeżą bułeczkę z masłem czy chałkę oraz jako
Ana Mari's worldsmutno, że nie dostałam rabarbaru, ale trudno.Składniki:350g mąki pszennej5 łyżek cukru1 jajko30g świeżych drożdży180ml mleka6 łyżek masłapół płaskiej łyżeczki soli900g mrożonych owoców lub jeszcze lepiej świeżych (malin, wiśni, borówek, to co lubicie byle kwaśne)kruszonka100g mąki100g cukru100g masła100g migdałów w płatkachkilka kropel aromatu migdałowegoSposób przygotowania:Rozmrozić owoce.Do miski przesiać mąkę i cukier, dodać drożdże i jajko. Podgrzać mleko
W kuchni wieczoremWpis pochodzi z www.mgotuje.plMakowy biszkopt przełożony w środku budyniową masą i galaretką z wiśniami. To pyszne połączenie składników bardzo dobrze do siebie pasuje Ciasto przygotowałam na świąteczny stół i wszystkim bardzo smakowało. Zachęcam do zrobienia, na pewno zachwyci nie jednego gościa Post Wiśniowa fantazja pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeMleko skondensowane schłodzić 24 godziny przed planowanym przygotowaniem lodów.2. Mleko zmiksować przez 30-40 minut, dodać cukier puder i waniliowy, miksować, a na koniec dodać mus z wiśni.3. Gotową masę przelać do maszyny do lodów i postępować wedle instrukcji.4. Jeśli ktoś nie posiada maszynki do lodów, to nic straconego! Ochłodzoną masę należy wtedy przełożyć do plastikowego kontenera
Kuchnia domowa AniW lipcu nastawiłam swoją pierwszą wiśniówkę. Teraz ją zlałam, wyszła bardzo fajna, choć jeszcze musi stać 3 miesiące, aż w pełni nabierze mocy :) Składniki:1 kg
Kuchnia domowa Ani