Pyszne ciasto, idealne na Święta! To połączenie czekoladowego "murzynka" z kremowym sernikiem i wiśniami, które wieńczą dzieło. Ciasto jest efektowne i smakuje wyśmienicie. Zadowoli nawet najbardziej wybrednych biesiadników :) Artykuł Sernikobrownie „Wiśniowy raj” pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaRolada kakaowa z wiśniami i lekką masą serową Składniki biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 350 g serka … Czytaj dalej Rolada szwarcwaldzka
czarrna od kuchniwarstwa jest czarno-biało-czarna, to efekt przypadku ;p Twaróg wtopił mi się w środek i tak wyszło jak wyszło ;p Serniczki z wiśniam The post Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeaksamitną strukturę. Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm): 100 g przecieru z żółtych owoców (np. moreli, nektarynek, białych porzeczek) 100 g przecieru z czerwonych owoców (np.malin, czerwonych porzeczek, wiśni) 100 g przecieru z ciemnych owoców (np. czarnych porzeczek, jeżyn, borówek amerykańskich, jagód) 750 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka
Weekendy w domu i ogrodzieMega pyszne, lekkie jak piórko drożdżówki z serem i owocami. Ja akurat miałam czerwoną porzeczkę i wiśnie ale tutaj pełna dowolność owocowa. Bułki są proste w wykonaniu i bardzo, bardzo szybko znikają, polecam. Drożdżówki z serem i owocami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDomowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dziś pyszny deser, puszysty, mięciutki, aromatyczny, rozpływający się w ustach. Ja do swojego sernika użyłam ostatnich wiśni mrożonych, a Wy używajcie jakie macie, mogą być ze słoika w cukrze, mogą być mrożone, mogą też być świeże. Sernik smakuje wyśmienicie i jest idealny na przyjęcia, uroczystości czy do zjedzenia z przyjaciółmi przy kawie, herbacie lub czystku. Sernik na zimno, mega wiśniowy
Moje Małe CzarowaniePomysł na weekendowe ciasto - sernik przygotowany na kruchym, kakaowym cieście nadziany malinami, truskawkami, porzeczkami oraz wiśniami. Pyszne połączenie składników. Sernik wbrew pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej
Ugotowaćserek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto (50 ml.) Dodatkowo: - dżem lub konfitura wiśniowa (200 g.) - kakao słodkie do dekoracji - wiśnie do dekoracji - wiórki czekolady * foremka o wymiarach 28 x 7 x 18,5 cm. WYKONANIE: - Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody za pomocą
RITA food channelwersję przedstawiam. Taką piankę warto zrobić na świąteczny stół bo jest lekka i nie zapcha nam dodatkowo brzucha po obiedzie świątecznym, polecam gorąco. Pianka na zimno z czereśniami i wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo wykorzystałem aktualnie dostępne owoce, chociaż pudding z tapioki można przygotować także zimą (używając mrożonych truskawek, malin, czereśni czy wiśni
Vegan Tastedopiero przy kolejnych nauczyłam się co robić, żeby całość była jak najbardziej udana, a kruszonka idealna.… Artykuł Sernik z kruszonką i wiśniami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikPatrząc na ten chleb, pomyślałabym, że jest z dodatkiem czerwonej kapusty. Nie sądziłam że wiśnie tak go zabarwią :) Pomysł zaczerpnęłam z książki "100 znakomitych chlebów" autorstwa Paula Hollywooda. Chleb jest na drożdżach. Czytaj więcej
Kasia SarnaWrzucam kolejny z rzędu przepis z wiśniami, wybaczcie - staram się nimi nacieszyć, bo zaraz będzie po sezonie. Czytaj więcej
Kasia Sarna