Pierogi ze świdośliwą albo borówkami

Pierogi ze świdośliwą albo borówkami

Pierogi ze świdośliwą albo borówkami

  Smak świdośliwy pamiętam z dzieciństwa, dlatego z wielką przyjemnością pojechałam na samozbiory tych owoców, by przypomnieć ich smak oraz nazbierać do domu. Właścicielka plantacji powiedziała, że można zrobić z nich dżem, nalewkę, ale pysznie smakują też pierogi. Więc w domu postanowiłam wypróbować pierogi ze świdośliwą. I przyznam, że smakowały bardzo podobnie do tych z jagodami. Tradycyjnie, podałam je z jogurtem i prażonymi płatkami migdałów - tak jak lubimy najbardziej;)  Tym sposobem można zrobić również ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.