Na Święta Wielkanocne zrobiłam taki sos do jajek i domowych mięs na zimno. Moi panowie tak go polubili, że w lodówce musi być ciągle dostępny. Jedna
Ewa w kuchniKolejny pomysł na takie śledzie ..znalazłam tutaj . 6 filetów ze śledzia 2 cebule słoiczek koncentratu pomidorowego 200g ketchup pikantny (1 czubata łyżka
Moje domowe kucharzenieTak za mną chodziło to słynne ciasto, że na święta postanowiłam je upiec. Ale zrobiłam swoja wersję. Ciasto wyszło smaczne choć nie jestem do końca zadowolona
Ewa w kuchniBarszcz czerwony wigilijny (bez zakwasu) Przed świętami więcej czasu spędzam w sklepach. Chcąc, nie chcąc gdy stoję w kolejce zawieszam wzrok na innych wózkach. W wielu
Pełny talerzMięsa piekę nie tylko na Święta. Wolimy do kanapek takie przygotowane w domu niż kupne wędliny, w których nie wiadomo co jest. Karkówka jest wdzięcznym materiałem
Smaczna PyzaWyjątkowy, wigilijny barszcz z pieczonych buraków z dodatkiem suszonych grzybów i pieczonych jabłek. Bardzo aromatyczny, esencjonalny i intensywny w kolorze. Pieczenie buraków i jabłek w mundurkach
Moja DelicjaPasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego
Kuchnia PROzdrowotnaDziś sucha środa, w moim domu obchodzimy postnie ten dzień, także dzieci w tym dniu delektują się smakiem śledzika. Aby nie nudzić już wszystkich śledziem w
Z Majeczką w kuchniJa w sumie nie przepadam za rybami,,ale naszła mnie ochota na jakąś rybkę i to w zalewie octowej..padło na ogonki z łososia... ogonki z
Moje domowe kucharzenieZAKWAS BURACZANY !!! 1 kg buraków 3 litry przegotowanej wody kawałek skórki z razowego chleba 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru, soli Buraki umyć, najlepiej wyszorować szczotką
ClauditteMissCookingPotrzebujemy około 5-6 dni na zrobienie zakwasu. Składniki: 1 kg buraki czerwone, najlepiej kuliste, woda słona jak do kiszenia ogórków tyle, aby przykryła pocięte
w mojej kuchniSkładniki: ciasto 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa
w mojej kuchniUwielbiamy domowe pasztety i robimy je dość często. Tym razem postanowiłyśmy przyrządzić go w nieco odchudzonej wersji. Część składników zamiast gotować w wodzie, przygotowałyśmy na parze
Kolizje SmakówBarszcz to żelazny punkt wigilijnego menu. Przygotowany z pieczonych buraków ma głęboki lekko słodkawy smak. W towarzystwie grzybowo-kapuścianych uszek smakuje wybornie. Najlepszy jest przygotowany dzień
Pyry na Gaz