Pyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto. Pachnie piernikiem, pomarańczą... Niebo w gębie. Na dodatek zdrowe, bez glutenu... i można wyliczać jego zalety bez końca. Składniki
Mango PapajaŚledzik nie musi być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi Składniki:1/2 kg sledzi puszka
Z Majeczką w kuchniDomowa masa makowa to coś czego nie może zabraknąć w święta. Nic nie zastąpi smaku, zapachu masy makowej w wypiekach, tym bardziej że te gotowe z
Bernika - moj kulinarny pamietnikKtóż nie zna najbardziej klasycznych zup wigilijnych: grzybowej czy czerwonego barszczu ? Chyba wszyscy. U nas co rok na stole w czasie Świat gości zupa grzybowa oczywiście
Kulinarne przygody GatityRyba po grecku jeszcze nie dawno nie była lubianym przeze mnie daniem. Myślę, że do tej potrawy trzeba też dorosnąć. A odkąd robię ją sama to
Bernika - moj kulinarny pamietnikWszystkie moje świąteczne przepisy zebrane są w jednym miejscu na blogu. Dzięki temu łatwiej będzie Wam znaleźć pomysły na świąteczne potrawy. Ten zbiór co jakiś czas
Smaczna PyzaDzisiejsze danie jest autorstwa naszej mamy. Są to wspaniałe zielone kopytka. Ten cudowny kolor daje im dodatek szpinaku, który oprócz wspaniałej barwy nadaje kopytkom również unikalny
Kolizje SmakówSkładniki na blachę o wymiarach 30 cm x 20 cmSkładniki:1 puszka masy makowej (850g)3 duże jabłka4 jajka9 łyżek kaszy manny1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasło
Emcia PichciNie wiem jak Wy, ale my doskonale widzimy jak bardzo mocno i gruntownie zakorzeniają się w naszej kulturze obyczaje anglosaskie. W pogoni za dorównaniem Zachodowi czasami
W kuchni KatieJeśli w czasie Świąt chcecie zaskoczyć gości wykwintną przystawką, jest to przepis dla was. Pyszne babeczki z kruchego ciasta wypełnione aromatycznym boczkiem i porem, a całość
Kolizje SmakówListopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż
Ratunku obiadNie ma jak pyszna domowa wędzona szyneczka. Jej przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu no i musimy mieć potem gdzie to mięsko uwędzić. Taką szyneczkę
Monia miesza i gotujeSernik to klasyczne wigilijne i świąteczne ciasto. Rokrocznie gości na naszym stole. Tym razem troszkę je odmieniłam, nadałam nowego charakteru, wzbogaciłam o pomarańczową nutę. Przecież
Kulinarne przygody GatityŚwięta tuż za rogiem, warto pomyśleć o daniach wigilijnych. Codziennie coś nowego dorzucę z moich dań wigilijnych i świątecznych. Dziś na tapecie zupa- zupa grzybowaSkładniki:2
Z Majeczką w kuchniUwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju
Kolizje Smaków