Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami...Miękkie, delikatne ciasto i lekko kwaśny farsz.Wyczuwalny smak masła, kiszonej kapusty i podsmażonych pieczarek.Okraszone podsmażoną cebulą.Pycha! Składniki:Ciasto na pierogi:3 szklanki mąki pszennej;2 surowe żółtka jaj;125 ml kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;125 ml gorącej wody;Szczypta soli.Nadzienie:500 g kiszonej kapusty;200 g pieczarek;1 cebula;1 kostka rosołowa;Sól;Pieprz;2 łyżki masła do podsmażenia pieczarek i cebuli.Okrasa:2 łyżki ole... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, kapustą, pieczarki, kapusta kiszona, ciasto, cebula, jajko, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jogurt, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pieczarki w cieście, papryka, drożdżowe, greckie, lekkie ciasto, grzyby, boże narodzenie, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto na boże narodzenie
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz