Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami

Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami

Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami

Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami...Miękkie, delikatne ciasto i lekko kwaśny farsz.Wyczuwalny smak masła, kiszonej kapusty i podsmażonych pieczarek.Okraszone podsmażoną cebulą.Pycha! Składniki:Ciasto na pierogi:3 szklanki mąki pszennej;2 surowe żółtka jaj;125 ml kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;125 ml gorącej wody;Szczypta soli.Nadzienie:500 g kiszonej kapusty;200 g pieczarek;1 cebula;1 kostka rosołowa;Sól;Pieprz;2 łyżki masła do podsmażenia pieczarek i cebuli.Okrasa:2 łyżki ole... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kapustą, pieczarki, kapusta kiszona, ciasto, cebula, jajko, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jogurt, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pieczarki w cieście, papryka, drożdżowe, greckie, lekkie ciasto, grzyby, boże narodzenie, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Gospodyni Miejska