wigilie - 1000 przepisów (strona:50/67)

Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 130

     Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, jesienne ciacho. Jest to ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem budyniowo-jabłkowym. Jak dla mnie, rewelacja! Polecam!!! Składniki na

Rozpustne gotowanie
Tort czekoladowo-śmietanowy. 156

     Dziś przedstawiam Wam najlepszy tort czekoladowy jaki zrobiłam. Pyszny, puszysty czekoladowy biszkopt przełożony czekoladową masą i kremową bitą śmietaną. Ja dodatkowo tort ozdobiłam

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 127

     Wzięło mnie na babeczki ;) Tym razem zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co

Rozpustne gotowanie
Rafaello. 170

     Dziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który

Rozpustne gotowanie
Ekstrakt z wanilii. 114

     Dziś bardzo prosty do zrobienia, bardzo aromatyczny, niezbędny w każdej kuchni, idealny na prezent ekstrakt z wanilii. Do jego przygotowania potrzebne są tylko

Rozpustne gotowanie
Kruche poduszeczki z makiem. 143

     Dziś polecam przepis na bardzo smaczne, kruche, maślane ciasteczka, wypełnione aż po brzegi aromatyczną masą makową. Bardzo je lubimy, toteż regularnie je przygotowuję

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka imbirowe. 105

          Te imbirowe ciasteczka już dawno skradły nasze serca (i żołądki). Trochę przypominają pierniczki lecz są bardziej rozgrzewające, idealne

Rozpustne gotowanie
Babka kakaowa z serem. 167

     Dzisiaj zapraszam na kakaową babkę z serem. Ciasto jest szybkie i proste w wykonaniu, ale co ważniejsze, pyszne! Czekoladowy smak ciasta idealnie współgra

Rozpustne gotowanie
Śledzie po kaszubsku. 172

     Niesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały

Rozpustne gotowanie
Sernik krakowski, czyli klasyczny sernik z kratką. 227

     Dziś zapraszam na sernik krakowski, który pojawia się u nas na każde święta. Tradycyjny sernik z kratką z kruchego ciasta ma w sobie

Rozpustne gotowanie
Pieczeń z łopatki wieprzowej w majeranku z czosnkiem. 175

     Dziś przepis na klasyczną pieczeń, według przepisu mojej babci. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad, a po wystudzeniu na

Rozpustne gotowanie
Pasztet pieczony z kruszonką. 287

     Dziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego

Rozpustne gotowanie
Pasztet wykwintny z morelą. 193

     Dzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki

Rozpustne gotowanie
Makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami. 208

    Dziś przepis na mój ulubiony makowiec, który piekę jedynie na Święta. Pyszne makowe nadzienie, hojnie nadziane bakaliami, otulone mięciutkim, ucieranym ciastem. Dopełnieniem jest polewa

Rozpustne gotowanie
Śledzie po cygańsku. 260

     Zimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis na  śledzie po staropolsku  oraz na  śledzie po kaszubsku , dziś przyszedł czas

Rozpustne gotowanie