Dawno nie piekłam sernika. Kupiłam fajna czekoladę z marcepanem taką w kostkach. Myślałam, myślałam i wymyśliłam, że dodam ja do sernika. Wcześniej trochę potraktowałam ją rozdrabniaczem
Ewa w kuchniPerfekcyjny pasztet, idealny na Święta. Część mięsa to pozostałości z rosołu, natomiast połowę mięsa stanowi zmielona pierś kurczaka. Dodatkowo wzbogaciłam pasztet o białe warzywa
Mango PapajaDziś zapraszam na bardzo dobry sernik, pieczony w kruchym cieście. Choć jest nieco mniej kremowy od tradycyjnego, to muszę przyznać, że smakuje rewelacyjnie
Rozpustne gotowaniePiekąc bułeczki maślane w cyklu " wypiekanie na śniadanie " tak nam one zasmakowały, że postanowiłam upiec podobne ale na słono. Jako, że robiłam na obiad
Ewa w kuchniciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem
królestwo garówŚwięta zbliżają się do nas wielkimi krokami a ta nalewka pachnie nimi tak bardzo, iż nie mogę się opanować przed nie dodaniem jej właśnie
Mango PapajaTo ciacho upiekłam na niedzielę. Jest proste w przygotowaniu i smaczne ale najlepiej smakuje na drugi dzień i jak ma pokojowa temperaturę. Oczywiście przechowywać należy w
Ewa w kuchniZawieruszony przepis..nawet nie pamiętam jaka to była rybka.. dowolna ryba sok z cytryny pieprz cytrynowy sól morska mąka pszenna mąka ziemniaczana olej Rybę
Moje domowe kucharzenieSmaczne i proste połączenie śledzi i buraków. Idealnie nada się na spotkanie rodzinne lub z przyjaciółmi. Składniki 4 średniej wielkości ziemniaki 4 średniej wielkości buraki 2
R'n'G KitchenNajlepszy sernik jaki jadłam! Puszysty, kremowy, delikatny i obłędnie pomarańczowy. Spód jest mięciutki, maślany, idealny. Natomiast dodatek dyni w masie serowej nadaje mu
Rozpustne gotowanieKeksy są różne, bo można dodać do nich różne składniki. A to tradycyjną mieszankę keksową a to inne bakalie. Ja mam dziś keks nietypowy bo bananowy
Ewa w kuchniNie wiem jak u Was, ale w mojej kuchni mieszkają skrzaty. Ciągle coś mi chowają, brudzą, psocą i ciągle coś wyjadają. Wystarczy, że
Rozpustne gotowanie2 nieduże pstrągi 2 marchewki pietruszka kawałek pora pół cebuli sól pieprz listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego żelatyna do dekoracji listki selera oliwki marchewka cytryny
Gotowanie jest łatweciasto: 500 g mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweśledzie ok 6 płatów (marynowane lub solone) 100 g serka sałatkowego (Falvita) 3-4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz
Gotowanie jest łatwe