wigilie - 1000 przepisów (strona:48/67)

Biszkopt z jabłkami. 137

     Przepis pochodzi z książki Kuchnia polska 1000 przepisów wydawnictwa Dragon. Długi czas nie mogłam się odważyć, by je upiec. Bałam się, że skoro

Rozpustne gotowanie
Kurczak gotowany, smażony w panierce. 355

     Czasami gdy nie mamy już pomysłu co można zrobić z mięskiem z rosołu, warto wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania

Rozpustne gotowanie
Śledzie po staropolsku. 180

     Karnawał w pełni. Jak karnawał to i procenty, jak procenty to i zagrycha :-) a i "śledzik" już wkrótce, więc postanowiłam się z

Rozpustne gotowanie
Galaretka drobiowo-wieprzowa. 166

     Karnawał w pełni, czyli idealny czas na imprezę. Ostatnio podzieliłam się z Wami moim sekretnym przepisem na śledzie, które są wyborne i bez

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 498

   Kotlety schabowe często goszczą na polskich stołach, są głęboko zakorzenione w naszej kuchni, z racji tego, że nie są zbytnio pracochłonne, za to są

Rozpustne gotowanie
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 363

     Uwielbiam to ciasto. Powód jest jeden, jest pyszne!!! Puszysty spód z kawałkami jabłek, otulony kremowym, waniliowym kremem, a wszystko to oblane polewą intensywnie

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. 199

     Jest to bardzo kolorowa, spektakularna i przepyszna potrawa. Efekt jest niesamowity, a smak wręcz bajeczny! Pyszne mięso otulone złotą panierką, kremowe jajeczko, kwaskowa

Rozpustne gotowanie
Rolada wieprzowa z warzywami w aromatycznym sosie. 102

     Dzisiaj zapraszam wszystkich na pyszną, wieprzową roladę. Jest mięciutka, soczysta i niesamowicie smakowita! Wystarczy tylko kawałek mięsa, trochę warzyw, kawałek kiełbasy i po

Rozpustne gotowanie
Bigos hultajski. 142

     Lubię potrawy przygotowywane z kapusty. Zarówno gołąbki, kapustę zasmażaną, czy właśnie bigos. Zazwyczaj przygotowuję go w większej ilości i nadmiar wekuję,  słoje

Rozpustne gotowanie
Eklerki. 130

     Chrupiące, wytrawne ciasto, skrywające aksamitny, słodki, waniliowy krem. Każdy kęs rozpływając się w ustach przenosi mnie do deserowego nieba :-) Uwielbiam eklerki, a

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie musztardowym. 157

     Aromatyczne, mięciutkie kawałki soczystego mięsa, skąpane w pysznym, aksamitnym sosie musztardowym. Nieskomplikowane, smaczne danie, które pozwoli nam urozmaicić codzienne obiadki ;-) Polecam!!! Składniki na

Rozpustne gotowanie
Karpatka. 147

     Ostatnio odwiedziła nas moja siostrzyczka, która tak jak ja uwielbia słodkości, a najbardziej chyba ciasta z kremem. Kiedyś skarżyła się, że już dawno

Rozpustne gotowanie
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 195

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do tego papryka

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie tymiankowym. 163

     Nie ma to jak poczciwy kawał mięsa, skąpany w pysznym, aromatycznym sosie. Mój mąż bardzo lubi to danie, toteż często gości na naszym

Rozpustne gotowanie
Roladki z kurczaka z koperkiem. 142

     Te małe cudeńka zawsze wzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania