wegańskie - 10389 przepisów (strona:306/693)

Owsianka z masłem orzechowym i malinami, dobre źródło błonnika, magnezu, niacyny oraz wielu wielu innych. 148

magnez, fosfor, cynk, miedź oraz żelazo i cynk. Można używać je na wiele sposobów ale zazwyczaj jest dodatkiem do wielu potraw. Szczególnie dobrze sprawdza się w dietach wegetariańskich i wegańskich ponieważ jak już wcześniej wspomniałam jest bogatym źródłem białka. Tym razem mam zaszczyt przedstawić owsiankę z masłem orzechowym przekładaną malinami. Słono – słodka owsianka przekładana kwaskowatymi malinami to jak dla mnie

wysmienity
Koktajl jarmuż z awokado 119

Koktajl pełen witamin i wartości odżywczych. Bez cukru, wegański idealny na oczyszczenie organizmu. Można zabrać go ze sobą do pracy. Polecam, bo pracy przy nim mało a dostarczymy sobie bombę witaminową. 100 g jarmużu 50 g szpinaku 1 awokado 1/2 cytryny 1 gruszka 1/2 jabłka 1 pomarańczo Gruszkę, jabłko obieram, awokado kroję na pół przekręcam i wyjmuję pestkę. Łyżeczką wydrążam

wesoła kuchnia
Ketchup ekspresowy 141

puszkowanych, jak i passaty. Do posłodzenia użyłem erytrolu, aby zbić kaloryczność, ale jeśli się tym nie emocjonujesz, to spokojnie możesz użyć cukru trzcinowego lub miodu. Koniecznie sprawdź przepisy na wegańskie burgery , których już kilka jest na blogu. Dodatkowo, jeśli już wykonasz ten prosty przepis na ketchup , to zrób sobie do tego coś kreatywnego. Proponuję Ci falafel z piekarnika, klopsiki

Blendman
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z CIECIORKĄ W SOSIE POMIDOROWYM 145

Dziś obiad na szybko ale za to pysznie i zdrowo. Makaron pełnoziarnisty z cieciorką w sosie pomidorowym to mnóstwo wartości odżywczych na jednym talerzu.  Obiad wegański i bez dodatku tłuszczu. Cieciorka zwana też ciecierzycą jest zdrowa, smaczna a przede wszystkim bogata w duże ilości białka. Wspomaga trawienie, obniża ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, działa przeciwbólowo. Dlatego polecam włączyć cieciorkę

Zrób to smacznie
Grillowane tofu 252

GRILLOWANE TOFU stanowi świetną, lekką przekąskę bez względu na porę... Artykuł Grillowane tofu pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zdrowe słodkości - wegańskie, surowe :) 196

Podczas zdrowych zakupów spożywczych w sklepie Edena moją uwagę przykuły dwie pysznie zapowiadające się słodkości. Baton oraz czekolada. Oba produkty próbowałam po raz pierwszy, ale już

Zdrowie na języku :P
“Słodkie sekrety” – recenzja 149

pochodzić z puszki ciecierzycy. Można przecież ugotować suszone ziarna i będzie taniej i zdrowiej. Dowiemy się też z niej czym zastąpić cukier, jajka i białą mąkę i jak stworzyć wegańskie wersje podstawowych kuchennych przepisów. Co bym upiekła z tej książki? Dobrze wygląda ciasto kruche z syropem klonowym, budyń z mango, mazurek malinowy i ze słonym karmelem, tarta czekoladowa, oraz serniczki

Ugotowane pozamiatane
Buber - deser z kaszy manny na mleku migdałowym, ze skórką pomarańczową i owocami 96

podczas warsztatów kulinarnych zorganizowanych właśnie przez firmę Sokołów. O samych warsztatach pojawi się osobny wpis, ale już teraz mogę Wam zdradzić, że były tym bardziej ciekawe, że dotyczyły wegańskich produktów, jakie niebawem ta firma wprowadzi na rynek. Kasza manna kojarzy się (przynajmniej mnie) z dzieciństwem i czymś nudnym. Nie lubię mleka, więc tradycyjna kasza manna na mleku nie należała

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet pieczarkowy - wegański 168

tylko jako smarowidło do pieczywa ale również jako pasta do nadziania babeczek czy warzyw. Grażynce za przepis bardzo dziękuję i dziele się nim z Wami.   Pasztet pieczarkowy - wegański  Składniki : 500 - 600 g pieczarek 2 duże cebule olej do smażenia sól 100 ml śmietany 30% 25 ml koniaku majeranek, papryka słodka  masło Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Falafel idealny 173

Falafel - smażone kotleciki lub kulki z przyprawionej ciecierzycy, typowy barowy fastfood z krajów arabskich. Ta bardzo aromatyczna przekąska to świetna alternatywa kebaba podanego w picie. Najpopularniejsza wegańska potrawa z Bliskiego Wschodu. Orientalny przysmak bez trudu przygotujesz w domu, wystarczy poznać kilka trików. Domowe falafle są chrupiące z zewnątrz, a środek mają delikatny, wręcz aksamitny i pachną przyprawami. Falafla zawsze przygotowujemy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
OKRUSZKI #2 174

Luty zaczął się wesoło, ponieważ miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach wegańskiego gotowania , organizowanych przez firmę Sokołów , która właśnie pracuje nad linią zdrowych produktów roślinnych! :) . Pod okiem szefa kuchni Dominika Moskalenko oraz Moniki Mrozowskiej przyrządzaliśmy zupy, pierogi, słodkości. Degustowaliśmy roślinne produkty Sokołowa i dyskutowaliśmy nad ich smakiem. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem 141

niemalże zawsze z resztek. Tym razem miałam również ugotowany batat i groszek. Pomyślałam, że lepiej je dodam do krokietów za nim o nich zapomnę. Ziemniaczane krokiety to pyszne wegańskie danie, do którego zdarza mi się przygotować czosnkowy sos. Krokiety świetnie zastępują ziemniaki lub ryż i dlatego również podaję je jako przystawkę do mięsa. Ziemniaki na ogół przepuszczam przez maszynkę. Sprawdza

codojedzenia
Dietetyczne czekoladki Milka z orzechami | bez laktozy, wegańskie, bezglutenowe, fit | 138

jednak przełamane słodyczą stewii. Wyglądają uroczo i są idealnym zamiennikiem (choć lekko się różniącym) oryginalnych. Składniki: 1 łyżka oleju kokosowego 30g czekolady gorzkiej min. 70% kakao (może być wersja wegańska i bez glutenu) 2 łyżki stewii w proszku  Garść pokruszonych orzechów (nerkowce/ziemne/włoskie) Przygotowanie: Do foremek na czekoladki nakładamy pokruszone orzechy. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym

Czarnawisienka
Lody awokado z gruszką 100

Wegańskie domowe i zdrowe lody. Są lekko orzeźwiające za sprawą mięty i mają fajny aksamitny smak dzięki awokado. Z gruszką fajnie się komponują. Proste lody do zrobienia w domu. 2 gruszki 2 awokado 1 banan 1/2 cytryny 1 łyżka cukru trzcinowego 1 garść listków mięty Banana kroję na kawałki i zamrażam w woreczku wcześniej. Gruszki obieram i skrapiam połową soku

wesoła kuchnia
Wegański chleb na bazie ziaren i bakalii 166

drgnęła... w dół oczywiście! Trzymajcie kciuki ;)  A przepis zapiszcie zarówno mój jak i Doroty, bo naprawdę warto zastąpić nim zwykłe pszenne bułki. Pokuszę się też o nazwanie go wegańskim, bo choć na tej kuchni wcale się nie znam, to w składnikach nie widzę nic, co mogłoby weganom popsuć humor. Chyba, że się mylę... ? Jeśli tak, to poprawcie mnie natychmiast

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania