Kupieńskie pierogi z grochem (fasolą) – kuchnia podkarpacka

Kupieńskie pierogi z grochem (fasolą) – kuchnia podkarpacka

Kupieńskie pierogi z grochem (fasolą) – kuchnia podkarpacka

Proponuję Wam dzisiaj pierogi z wyjątkowym farszem. Jest on przygotowany z fasoli Jaś, grzybów suszonych oraz cebuli i jajka. Tak dobrane składniki w połączeniu z solą, pieprzem i majerankiem tworzą masę o delikatnym, głębokim smaku, która w pierogach zachwyci nie tylko fanów roślin strączkowych. Danie jest bardzo smaczne, ale też zdrowe, ze względu na zawartość białka. Nie dodając do farszu jajka sprawimy, że danie będzie wegańskie, a sama struktura nadzienia nie ucierpi na tym za bardzo. Pomijamy wówczas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.