legalnie ;) Nie znajdziecie tu laktozy czy białek mleka, nie ma też dodatku białego cukru. Jest za to spora dawka białka i zdrowego tłuszczu, a to wszystko w 100% wegańskie. Uwaga osoby będące na diecie! Napój ten jest zrobiony ze zdrowych składników, jednak ze względu na sporą dawkę tłuszczu jest dosyć kaloryczny (ok 400-450 kcal w jednej dużej porcji samego
Zawsze głodna!Ilość: 6szt Czas przygotowania: 30 min + 2h chłodzenia Składniki: Spód: – 80 g bakalii (morele, daktyle, śliwki suszone) – 50g orzechów włoskich/laskowych – 40g wiórków
PodwójnaporcjaSyci, rozgrzewa, jest pełna warzyw i bardzo zdrowa. Jadam zupy praktycznie cały tydzień, niekiedy takie same przez kilka tygodni i jeszcze mi się nie znudziły 😃 Przeważnie są to zupy wegańskie, gdyż nie potrzebuję dodawać mięsa, jednak kiedy nadarzy się okazja i mam taką możliwość to wrzucę kawałek, chudego drobiu - tak jak w tym przepisie. Dzisiejsza zupa to lekkie danie wykonane
Zdrowie na języku :PIlość: 9 szt. Czas przygotowania: 10 min + 25 min pieczenie Składniki: Muffiny: – 3 dojrzałe banany – 2 szklanki płatków owsianych górskich – 2 łyżki mielonego
PodwójnaporcjaOstatnio otrzymałam w prezencie wegańskie pralinki, które były ... poezją smaku. Zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Znając ich cenę wiedziałam, że raczej sobie ich prędko nie zakupię. Pozostaje czekać na kolejną okazję do otrzymania ich w podarunku? O, nie! Po spojrzeniu na skład, wiedziałam, że wkrótce nadejdzie dzień, w który zajmę się ich domową produkcją. I tak oto splagiatowałam
Jeść, by żyć w zdrowiuSmoothie bowl to świetny pomysł na pyszne, sycące i zdrowe śniadanie. Do miseczki przekłada się ulubiony koktajl i ozdabia go różnymi dodatkami, np. orzechami, owocami, granolą
Zdrowie na języku :PDanie wegańskie. Wystarczy kilka składników i obiad gotowy. SKŁADNIKI: Kalafior Pulpa pomidorowa (przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html :0 lub puszka pomidorów Cebula 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Cukier Kumin Kasza kuskus Odrobina oliwy PRZYGOTOWANIE: Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy al dente. Cebulę przesmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy czosnek.. Wlewamy pulpę lub pomidory
Kopystką po garachUwielbiam twarożek na śniadanie. Zwykle jem klasyczny ze szczypiorkiem , albo wegański z migdałów, ale jeśli mam czas poprzedniego dnia, to robię truskawkowy twarożek jogurtowy. Robi się go szybko, ale potem trzeba go odstawić na 24h do lodówki lub wiosną na balkon. Jest pyszny, delikatny i przypomina trochę w smaku labneh. Lebneh to właśnie taki delikatny twarożek zrobiony z gęstego greckiego
Ugotowane pozamiatanejest dla mnie jedną z najlepszy mąk bezglutenowych. Bardzo proste w wykonaniu i smakują rewelacyjnie zarówno na wytrawnie jak i na słodko. Naleśniki z kaszy jaglanej Kolejna bezglutenowa i wegańska odsłona naleśników. Tym razem są to naleśniki z kaszy jaglanej, które są na pewno ciekawą odskocznią od tradycyjnych. Artykuł Przepisy na naleśniki bezglutenowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanfasoli ; blog: Garnkofilia Potrawka z fasoli i chorizo ; blog: Codzienne gotowanie Sałatka z fasolą, brokułami i chorizo ; blog: Szóste niebo Żółta pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog: Domowe gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku
Weekendy w domu i ogrodzieznaną również jako quinoa, która jest bardzo zdrowa zawiera dużo białka, kwasów tłuszczowych oraz witamin, ma lekko orzechowy smak, można ją jeść również z owocami stanowi pożywne śniadanie. Wegańska sałatka z dodatkiem awokado, marynowanego tofu, pomidorki koktajlowe oraz świeży szpinak. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 awokado garść świeżego szpinaku, lub mieszanki sałat 5 pomidorków koktajlowych
KukuleczkiSmoothie to zawsze doskonały wybór na śniadanie bądź lekką przekąskę... Artykuł Smoothie z banana i żurawiny pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPonieważ moje bezmleczne dziecko najbardziej lubi ciasta/ciasteczka czekoladowe to szukamy i kombinujemy różne przepisy. Tym razem przerobiłam przepis ciasteczka owsiano kokosowe weganskie z jakiego korzystałam jakiś czas temu. Składniki: 200 g mąki pszennej, 80 g płatków owsianych drobnych (u mnie górskie), 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów), 100 g cukru, 60 ml oleju rzepakowego
Państwo Wojtczuk gotująDrugie podejście to był „Bananowiec na gruszkach, maśle orzechowym i czarnym pieprzu” str. 143. W sumie to typowe ciasto drożdżowe, ale bez mąki pszennej. Osiągnęłam mistrzostwo w wegańskich ciastach drożdżowych i czytając listę składników zachodziłam w głowę, jak takie ciasto może wyjść bez mąki pszennej, ale spokojnie Magda, sobie powiedziałam, Maja ma już dwie książki na koncie, bloga
greenscarfIlość : 2 porcje Czas przygotowania : ok. 1 godzina Składniki : – 1,5 szklanka tapioki (duże perełki) – ok. 4 szklanek wody – 300 – 400 ml
Podwójnaporcja