Lubię kombinować z kuchnią wegetariańską czy wegańską jako odmianę od mięsa. Kieruję się tutaj prostą zasadą, że to co robię ma mi po prostu smakować, więc kiedy zobaczyłam przepis na Dietetyczne Fanaberie , stwierdziłam, że muszę go wypróbować i ocenić. Po prostu tak jeszcze nie przygotowywałam tofu. Pulpeciki wyszły pyszne, lecz trzeba je delikatnie mieszać ze względu
Fabryka pomysłówEkspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy. Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym. SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe 2 banany 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki miodu DODATKOWO : gałka muszkatołowa
cool and mintyCiekawa jestem, co by moi mięsożercy powiedzieli na taki pasztet, nie mając pojęcia z czego jest zrobiony:) Pasztet ten bowiem nie zawiera ani grama mięsa i mógłby być nawet wegański, gdybym jajko zamieniła na wywar z siemienia lnianego. Swoim smakiem pasztet jaglano-pieczarkowy nie ustępuje mięsnym i już wiem, że będzie to jedno z dań na wielkanocnym stole. Pasztet dobrze
Obiad gotowymrożony banan 1 garść mrożonych malin 150 ml wybranego napoju roślinnego 150 ml wody 1 czubata łyżka wiórków kokosowych 1 miarka (25 g) białka wegańskiego o smaku MOCHA WARIOR BLEND (Sunwarrior Polska) 1 łyżeczka mała orzechowego 1 łyżka soku z cytryny kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj
Zdrowie na języku :PPomimo mojej niechęci do cebuli (łzy, ból i cierpienie), ja cebulę zwyczajnie uwielbiam. Zupy, sosy, cebula duszona, cebula surowa – zwyczajnie lubię. Zresztą, na terenach Polski
Gotuj z Blue RavenIlość: ok. 30 szt. Czas przygotowania: 20 min + 2h chłodzenia Składniki: – 3/4 szkl. suchej kaszy jaglanej – 200 mleka kokosowego z puszki – 1 mrożony
PodwójnaporcjaWierzę im na słowo i deser polecam, tym bardziej, że jest całkowicie bezglutenowy, bez laktozy i bez pieczenia, dzięki czemu zachowuje maksimum wartości odżywczych. Gdyby nie pierzga pszczela, byłby wegański, ale zdecydowałam się ją dodać, nie tylko ze względu na intrygujące walory smakowe, ale również na jej zbawienny wpływ na nasze zdrowie i odporność, co na przednówku jest bardzo ważne
Quinoa Raz!DOMOWE MLEKO KOKOSOWE jest łatwiejsze w przygotowaniu niż myślicie! W... Artykuł Domowe mleko kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINElegalnie ;) Nie znajdziecie tu laktozy czy białek mleka, nie ma też dodatku białego cukru. Jest za to spora dawka białka i zdrowego tłuszczu, a to wszystko w 100% wegańskie. Uwaga osoby będące na diecie! Napój ten jest zrobiony ze zdrowych składników, jednak ze względu na sporą dawkę tłuszczu jest dosyć kaloryczny (ok 400-450 kcal w jednej dużej porcji samego
Zawsze głodna!Ilość: 6szt Czas przygotowania: 30 min + 2h chłodzenia Składniki: Spód: – 80 g bakalii (morele, daktyle, śliwki suszone) – 50g orzechów włoskich/laskowych – 40g wiórków
PodwójnaporcjaSyci, rozgrzewa, jest pełna warzyw i bardzo zdrowa. Jadam zupy praktycznie cały tydzień, niekiedy takie same przez kilka tygodni i jeszcze mi się nie znudziły 😃 Przeważnie są to zupy wegańskie, gdyż nie potrzebuję dodawać mięsa, jednak kiedy nadarzy się okazja i mam taką możliwość to wrzucę kawałek, chudego drobiu - tak jak w tym przepisie. Dzisiejsza zupa to lekkie danie wykonane
Zdrowie na języku :PIlość: 9 szt. Czas przygotowania: 10 min + 25 min pieczenie Składniki: Muffiny: – 3 dojrzałe banany – 2 szklanki płatków owsianych górskich – 2 łyżki mielonego
PodwójnaporcjaOstatnio otrzymałam w prezencie wegańskie pralinki, które były ... poezją smaku. Zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Znając ich cenę wiedziałam, że raczej sobie ich prędko nie zakupię. Pozostaje czekać na kolejną okazję do otrzymania ich w podarunku? O, nie! Po spojrzeniu na skład, wiedziałam, że wkrótce nadejdzie dzień, w który zajmę się ich domową produkcją. I tak oto splagiatowałam
Jeść, by żyć w zdrowiuSmoothie bowl to świetny pomysł na pyszne, sycące i zdrowe śniadanie. Do miseczki przekłada się ulubiony koktajl i ozdabia go różnymi dodatkami, np. orzechami, owocami, granolą
Zdrowie na języku :PDanie wegańskie. Wystarczy kilka składników i obiad gotowy. SKŁADNIKI: Kalafior Pulpa pomidorowa (przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html :0 lub puszka pomidorów Cebula 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Cukier Kumin Kasza kuskus Odrobina oliwy PRZYGOTOWANIE: Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy al dente. Cebulę przesmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy czosnek.. Wlewamy pulpę lub pomidory
Kopystką po garach