Polecam Wam ten schabik. Super na chleb, podać można również na zimno z różnymi sosami. Schab umyć i osuszyć, odciąć tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć
Kuchnia PokoleńCzas na domową wędlinę: gotowana szynka Składniki: 1-1,5 kg mięsa szynki (najlepiej kawałek tzw. kulki) 2l wody 1/3 szklanki soli kuchennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 4-5 liściu laurowych 6 ząbków czosnku + 3 ząbki do nasmarowania mięsa 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyżka sosu sojowego 6 ziaren jałowca 2-3 ziarna
Aromatyczne Podróżeoryginalnej nazwie relish) powstał z połączenia czerwonych porzeczek, cebuli, papryki i ostrych przypraw. Jest kwaśno-słodko-ostry i idealnie sprawdzi się jako dodatek do deski serów czy też domowych wędlin. Skusicie się? :-) Jest szybki w przygotowaniu i smaczny, zapraszam po przepis na sos porzeczkowy na ostro! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwieprzowego boczku. Wszystkim miłośnikom takich specjałów, nie trzeba wyliczać oczywistych walorów własnoręcznych domowych produktów. Zaś do tych wszystkich którzy się jeszcze nie mogą zdecydować na takowy wyrób apeluję. Róbmy domowe wędliny, a odbędzie to z ogromną korzyścią nie tylko dla naszego smaku i zdrowia, lecz również dla naszej kieszeni. składniki 2 kg ładnego wieprzowego boczku ze skórą sucha mieszanka
Miód i pieprzwspomniałam mięso podałam z brokułami na parze i ryżem. Przepisy ze schabem na moim blogu : Schab pieczony z nadzieniem Schab z sosem orzechowym Schab z pończochy – domowa wędlina Schab pieczony z powidłami śliwkowymi Schab pieczony z czosnkiem w dużej ilości Schab zapiekany ze szpinakiem
Kuchnia na wzgórzukiełbasa krakowska Dzisiejszy post jest kierowany to miłośników domowych wędlin. Nie wiem z jakich powodów, wiele osób co prawda robi samodzielnie cienkie kiełbasy nadziewane w jelita wieprzowe, lecz z pewną nieśmiałością podchodzi do wyrobów "grubszego kalibru". Uważam iż pora to zmienić, dlatego w najbliższym czasie zaprezentuję kila wyrobów grubszego typu. A zacznę od jednego z moich ulubionych
Miód i pieprzMięso z kurczaka jest naprawdę fajne – zdrowe i niskokaloryczne, a jeśli je dobrze przyrządzimy – również smaczne. Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do
Proste-przepisy.plNaprawdę dobre produkty możemy poznać po tym, że ich nazwy stają się synonimem całej grupy produktów. Przykłady można mnożyć – na sportowe obuwie mówimy adidasy, na samochody
Proste-przepisy.plPyszny, świeżo parzony, aromatyczny i doprawiony tak, jak lubimy. Przepis na domowy schab na kanapki jest tak prosty, że aż wstyd go nie zrobić. Szynkowar sprawia
Proste-przepisy.plwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna wędlina domowa. Sami się zdziwicie, że nie ma nic w tym skomplikowanego, a efekt... Zresztą sami się przekonajcie. 1,2 kg szynki wieprzowej 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 4 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majeranku
Di gotujebardzo krótko, albo bardzo długo. Pierwszy sposób opisałem już jakiś czas temu, a więc dziś pora na drugą metodę. Polecam ten sposób szczególnie amatorom domowych wędlin, bowiem pieczona krucha i soczysta gęsina to wprost idealny dodatek do kanapek. składniki 1,5 kg piersi gęsiej bez kości sól kamienna
Miód i pieprzKolejna domowa wędlina bez sztucznych dodatków i konserwantów. Skłądniki: 1,2 kg karkówki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/2 łyżeczki soli peklowej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka żelatyny Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z przyprawami, natrzeć dobrze mięso i odstawić do lodówki na 1-2 doby. Przełożyć całość do szynkowara, dobrze przycisnąć i zamknąć. Wstawić
talerz przyjemnościkurczaka Kurczak i pergamin Mielone kotlety Kotleciki z kurczaka Kotleciki z jarmużem Roladki z jarmużem Tortilla Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka gyros Domowa wędlina Kurczak garam masala Szybki makaron z woka Roladki (schabowe) można użyć piersi z kurczaka Ryż ala risotto
NA MOIM TALERZUpytajcie mnie jakim cudem wyrobiłam się ze wszystkim w ciągu 24 godzin... tzn. zaczęłam w czwartek wieczorem, a wczoraj byłam w pracy... zrobiłam osiem ciast i pięć wędlin domowych... i sama w to nie dowierzam :-) Więc może i wiosna się pojawi? tak koło jutra... Ale co by nie było, to życzę Wam wszystkim WESOŁYCH, ZDROWYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT
Czary - gary w kuchnichwilowej męsnej przerwie, znowu wróciłam do przygotowywania domowych wędlin na kanapki. Zastosowanie całonocnego leżakowania w marynacie i pieczenie jej w rękawie, sprawiło, iż karkówka jest bardzo soczysta i dogata w smaku. Składniki: - 1 kg szynki - 10 ząbków czosnku marynata - 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego - 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego - 1/2 łyżeczki papryki ostrej - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchni