Sezon grillowy rozpoczęty. Co prawda upałów jeszcze nie ma, ale wczoraj choć troszkę świeciło słońce i skusiliśmy się na pierwszego grilla. Dawno już za mną chodziły
Magiczne Życie MartyPieczone pstrągi tęczowe z gałązkami rozmarynu i suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz frytkami ze słodkich ziemniaków-batatów. Zdrowy, pyszny i aromatyczny obiad przygotowany na jednej blaszce do
Oryginalny smakSZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego
Martyna CooksRyba ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest smaczną odmianą dla codziennych dań rybnych. Nie wymaga dużego nakładu czasu a efekt jest bardzo smaczny i ładny Sprawdzi
sierotka maRysia w kuchniDziś Prima Aprilis a ten przepis to nie żart tylko Cud Świata. Genialne samosy, które uwielbiam już od dawna, w nieco odchudzonej i zdrowszej wersji
Mango PapajaPierwszy dzień wiosny trwa, a ja przygotowałam dzisiaj zielony koktajl, z bananem i kupionym wczoraj zielonym jęczmieniem . Tym razem dodałam czubatą łyżeczkę i dzięki temu otrzymałam
Moja smaczna kuchniaLektura jednej książki a zmiany duże. Dostałam w prezencie od męża książkę
Pan i Pani Smith w kuchni8 marca czyli Dzień Kobiet i nie ważne czy święto PRL-u obchodzicie czy nie kawałek pysznego ciasta zawsze mile posmyra podniebienie przy dobrej kawie i
Moje Małe CzarowanieWłoska zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym , czyli taka wegetariańska lazania. Jest to danie bardzo popularne we Włoszech i po jej spróbowaniu – nie dziwię się
Moja DelicjaJak żech szoł 1 do sklepu (abo jak by to niyftorzi pedzieli 2 : do kaufhauzu), to kupowołech te miyso na trocha inksze danie, ale jak żech
Chop w kuchniDzisiaj przede mną drugi dzień wiosennego detoxu czyli detox właściwy. Tę dietę zaczęłam zaledwie wczoraj więc widocznych efektów jeszcze nie ma żadnych, ale mogę Wam powiedzieć
Smaczna PyzaWiosna za pasem, czas na lekkie dania. Zapraszam na wiosenne, zielone przekąski, czyli warzywne sajgonki - spring rollsy. Lekkie, przyjemne i smaczne. Do tego zielony, lekko pikantny
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatnio w jednym z marketów można znaleźć topinambur – idealny zamiennik dla ziemniaków. Ma bardzo niski IG (15), do tego w pieczonej wersji jest wprost przepyszny
Jak gotować i nie zwariowaćDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Na pyszne, aromatyczne udka pieczone każdy ma swój sprawdzony sposób. Mój został zamarynowany w nieco orientalny sposób. W towarzystwie marchewki, brukselki
Mam To Na WidelcuFajna sprawa takie jedzonko. Wszyscy a dokładniej większość odrzuca podroby jako niezdrowe. My je uwielbiamy i warto się za nie zabrać bo w rezultacie i danie
Moje Małe Czarowanie