Spaghetti bolognese jest daniem kuchni włoskiej. Uwielbiane szczególnie przez dzieci a i u tych starszych często gości na talerzach. Według oryginalnego przepisu powinno się dodać
potrawyregionalneCHEDDAR to rodzaj angielskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka. Ser ten jest zaliczany do serów podpuszczkowych, dojrzewających oraz twardych. Ser cheddar zawiera
potrawyregionalnePodstawą suszonych pomidorów są najlepiej podłużne, dojrzałe, gruntowe pomidory. Pomidory suszone zalane oliwą są używane przeze mnie bardzo często. Dodaję je do wielu dań min.do spaghetti
potrawyregionalneSałatki mają to do siebie,że można je komponować z przeróżnych składników. Czasem zmiana jednego składnika zmienia jej smak. Dziś proponuję dodać do sałatki kaszę kuskus
potrawyregionalneSałatka szwedzka z ogórków jest słodko - octowa, taka w sam raz. Idealnie pasuje do dań obiadowych, gdy nie mam pomysłu na surówkę lub sałatkę. Wtedy wystarczy
potrawyregionalneOstatni dzwonek na przetwory z ogórków. Ogórki kanapkowe są przepyszne! Słodko-kwaśne, chrupiące i żółciutkie dzięki kurkumie. Dzięki temu ,że są pokrojone w cienkie podłużne plasterki
potrawyregionalneWczoraj po południu przypomniano mi, że nazajutrz o godzinie dziesiątej mam się stawić na spotkanie. Pierwszym punktem programu miało być wspólne zjedzone drugie śniadanie, co zawsze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGrillowana cebula jest świetnym dodatkiem do wielu dań, Może być miłym dodatkiem do steków lub rewelacyjnym składnikiem do szaszłyków.. Dziś zaproponujemy wam kilka pomysłów na
naRuszcieDanie pyszne, robi się szybko tylko wcześniej należy pokroić wszystko w paseczki aby potem tylko smażyć. Polecam serdecznie cieszcie się znakomitym jedzeniem. Kurczak po azjatycku. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieKolejna odsłona pysznych placków ziemniaczanych. Placki muszą być cienkie i chrupiące, takie uwielbiamy i takie zawsze przygotowuję. Od jakiegoś czasu zmieniłam tylko tarkę do
Smaczne ZdrowePyszna potrawka, którą lubię robić w różnych wersjach. Szybka w przygotowaniu, zajmuje około 20-25 minut i możemy się delektować ciepłym posiłkiem. Gdy się spieszę zawsze
Kolorowy PrzepisownikLubicie domowe pasztety ? Mi udało podejść się po raz kolejny do pasztetu z soczewicy którą uwielbiam ... Tym razem użyłam do jego przygotowania czerwoną jej odmianę. Pasztet
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś kolejny smak mojego dzieciństwa. Otóż w roli głównej wszystkim dobrze znane placki ziemniaczane. Takie placki moja Mamcia przygotowywała najczęściej w piątek i już po powrocie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKiedy nadeszły już te chłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat
Z Majeczką w kuchniOd kilku dni czekała na swoja kolej w przepisach dynia hokkaido. Wydrążyłam środek, pokroiłam na mniejsze kawałki, skropiłam pomarańczową oliwą i włożyłam do piekarnika. Zrobiłam pyszny
Moja smaczna kuchnia