1 średniej wielkości pomidor, 1 jajko, 1-2 łyżki świeżo startego parmezanu, sól, kilka listków tymianku, Pomidora umyć, osuszyć, ściąć wierzch, wydrążyć miąższ. Oprószyć solą, odstawić na 5 minut a następnie odwrócić do góry dnem ustawiając na kratce na 10 minut. Na dno pomidora wsypać trochę parmezanu, wbić jajko, oprószyć tymiankiem i parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 - 20 minut. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...