papryka faszerowana Papryka faszerowana to jedno z lepszych dan. Na Ukrainie taka papryka jest uwielbiana i gdy pójdziemy do kogoś, w gości i takie danie znajdzie
Kulinarnie z Polką na KresachDuszony jarmuż to doskonały niskokaloryczny, a przy tym smaczny dodatek. Nie tylko do sadzonego jajka. Jarmuż na dobre zagościł w mojej kuchni nie tylko ze
Mam To Na WidelcuHummus to jedna z moich ulubionych past – dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do
Mam To Na WidelcuSkładniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie
Gotowanie moimi oczamiZbliża się Wigilia. W domu pachnie środkami czystości,gdzieniegdzie choinką, a także pierwszymi przygotowaniami kulinarnymi.Na każdej kolacji Wigilijnej i w dzień Wigilii w który tez obowiązuje
Z Majeczką w kuchniDużo pracy przed świętami? zachęcam zatem do ugotowania szybkiej i smakowitej zupy pomidorowej. Wystarczy wcześniej ugotować rosół z gęsi a potem to już szybciutko. Podałam zupę
Moje Małe CzarowanieTaką propozycję tymbalików przygotowałam jako danie alternatywne do rywalizacji #SmakTradycji , w której ostatnio brałam udział. Wolałam się zabezpieczyć i przygotować dwa dania, na wypadek, gdyby mi
Kolorowy Przepisownik~dyniowe drożdżowe racuszki z sosem orzechowym*~ * mix orzechowy Primavika + odrobina gorącego mleka sojowego Pierwszy weekend, w którym nigdzie nie wyjeżdżam i nie mam żadnych zajęć dodatkowych
breakfast of dreamsRISOTTO Z SUSZONYMI POMIDORAMI / DRIED TOMATOES RISOTTO Uwielbiam kuchnię włoską! Dzisiaj kolejne wydanie risotto – tym razem ostrzejsze. Znowu wystarczy kilka składników i obiad gotowy, gdyż
Martyna CooksDzisiejszy dzień wolny okazał się być bardzo męczący. Wstałam wcześnie, znalazłam inspirację na ciasto, które mam zamiar jutro zabrać jako wkupne do kawy oraz na obiad
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJak Wigilia to barszcz. Najlepszy ten na domowym zakwasie. A go akurat się przygotowuje kilka minut. Potem już tylko czekamy, aż nabierze aromatu i smaku. Nastawiliście
Z Majeczką w kuchniDziś obchodzimy Święto Dziękczynnienia . Dziś w końcu nie ja gotuję. W końcu także świętuję. Z przyjaciółmi. W restauracji. I nie będę jadła indyka, bo nie lubię
Jem więc JestemProsty i jakże pyszny dodatek do obiadu, który często gości na naszych stołach. Buraczki zasmażane pasują do różnego rodzaju mięs i najbardziej w towarzystwie ziemniaczków. Smaczne
Oryginalny smakPo wielu miesiącach stagnacji nadeszła ta wielka chwila- przybywam do Was z nowym przepisem! Zdaję sobie sprawę z tego, iż trudno będzie nadrobić stracony czas, ale
peanutbuttermonsterŚwietny dodatek do mięs, szczególnie do kotletów schabowych :) Taka kapustka super smakuje też z jajkiem sadzonym. Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża cebula woda sól
Kuchnia domowa Ani