Sajgonki są klasycznym daniem kuchni azjatyckiej. Są proste w wykonaniu jednak trochę czasochłonne. Drobno posiekaną cebulę i mielone wieprzowe mięso smażę na patelni. Kroję
potrawyregionalneDziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony
potrawyregionalneDziś proponuję sałatkę która nie wymaga za dużo pracy a smakuje
potrawyregionalneDruga przystawka z serii w galarecie. Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi
potrawyregionalneChłodnik zupa kuchni polskiej oraz litewskiej. Dla mnie ta zupa kojarzy się zawsze z wiosną,upałem i słońcem. Chłodniki znakomicie gaszą pragnienie, orzeźwiają, regenerują
potrawyregionalneProponuję dziś sałatkę z kalafiora , na sporządzenie której potrzeba około 15 minut. Idealnie pasuje do grillowanego mięsa, jak również można ją oczywiście konsumować po prostu
potrawyregionalneW końcu nadszedł czas na moją kochaną fasolkę ;-) Istnieje wiele odmian fasolki szparagowej. Najbardziej popularna jest zielona i żółta. Fasolka jest uboga w kalorie (ok. 30
potrawyregionalneTyle witamin na jednym talerzu... i o to chodzi! W końcu pora roku ku temu sprzyja ;-) Surówka ta pasuje do wielu dań - zresztą sami spróbujcie ją
potrawyregionalneZapewne nieraz krojąc pomidora myśleliście,że znów to samo... dodacie cebuli, może ogórka jak zawsze. Podpowiem wam i być może wykorzystacie mój przepis i zapewniam
potrawyregionalneSpaghetti !! Kto nie jadł go chociaż raz?! Ten włoski specjał można podawać na wiele sposobów z różnymi sosami i innym makaronem. A
potrawyregionalnePrzepis na to danie pochodzi z Włoch. Może nie dokładnie jak w poniższym przepisie ale od czego są eksperymenty w kuchni? ;-) Składniki: 2 bakłażany 1 szklanka
potrawyregionalneLeczo (z węgierskiego lecsó) potrawa węgierska. Może być podawane jako dodatek do potraw mięsnych albo jako samodzielna potrawa. Składniki: torebka białego ryżu 1 cebula
potrawyregionalneCo ja zrobię ,że mam słabość do szpinaku i czosnku.... Miałam dziś w planach naleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku
potrawyregionalneChorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Charakteryzuje się mocnym zapachem i pomarańczowo-czerwonym kolorem papryki.
potrawyregionalneDYNIA najbardziej znany symbol halloweenowego święta. Ale dynia, to przede wszystkim smaczny owoc. Należy do niskokalorycznych. Przeciętnie 100g dyni dostarcza zaledwie ok. 15 kalorii, dzięki bogactwie
potrawyregionalne