Niby tak samo...a inaczej. Wystarczy ,że dodałam pomarańczy i soku z niej, a sałatka nabrała innego smaku. Składniki: sałata masłowa pomidor połowa czerwonej papryki
potrawyregionalneDziś propozycja na ciekawą w smaku i bardzo dekoracyjną sałatkę. Zestawienie młodego bobu i tuńczyka daje rewelacyjny smak. Pozostałe składniki można komponować według uznania. Składniki
potrawyregionalneSezon na kukurydzę trwa w najlepsze. Polecam pieczone kolby kukurydzy na lunch lub kolację. Tradycyjna gotowana kukurydza może się już niektórym z Was przejadła. Proponuję
potrawyregionalneKluseczki dyniowe lub inaczej gnocchi idealnie pasują do wszelkiego rodzaju gulaszów, mięs i sosów np. grzybowego. Można je również podawać podsmażane na maśle
potrawyregionalneSzybkie i nieskomplikowane pure z marchewki, dyni i świeżego imbiru. Jeśli lubicie pure to zapewniam ,że przypadnie Wam ono do gustu. Zamiast tradycyjnej gotowanej marchewki, spróbujcie
potrawyregionalnePyszna i kolorowa zapiekanka makaronowa z łososiem i brokułami. Szybka do przygotowania, rewelacyjna na obiad i wszelakie spotkania przy stole. Ładnie się prezentuje, można ją
potrawyregionalnePyszna, sycąca a zarazem lekka i orzeźwiająca sałatka z grillowanym bakłażanem, kaszą bulgur, pomidorami, sokiem z cytryny i świeżą miętą. Fajna propozycja na
potrawyregionalnePure z kalafiora. Smaczne i szybkie w wykonaniu. Fajny dodatek do mięs, albo do obiadu. Dodatek świeżego imbiru daje ostrość i cudowny smak. Polecam również
potrawyregionalneSpaghetti bolognese jest daniem kuchni włoskiej. Uwielbiane szczególnie przez dzieci a i u tych starszych często gości na talerzach. Według oryginalnego przepisu powinno się dodać
potrawyregionalneCHEDDAR to rodzaj angielskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka. Ser ten jest zaliczany do serów podpuszczkowych, dojrzewających oraz twardych. Ser cheddar zawiera
potrawyregionalnePodstawą suszonych pomidorów są najlepiej podłużne, dojrzałe, gruntowe pomidory. Pomidory suszone zalane oliwą są używane przeze mnie bardzo często. Dodaję je do wielu dań min.do spaghetti
potrawyregionalneSałatki mają to do siebie,że można je komponować z przeróżnych składników. Czasem zmiana jednego składnika zmienia jej smak. Dziś proponuję dodać do sałatki kaszę kuskus
potrawyregionalneSałatka szwedzka z ogórków jest słodko - octowa, taka w sam raz. Idealnie pasuje do dań obiadowych, gdy nie mam pomysłu na surówkę lub sałatkę. Wtedy wystarczy
potrawyregionalneOstatni dzwonek na przetwory z ogórków. Ogórki kanapkowe są przepyszne! Słodko-kwaśne, chrupiące i żółciutkie dzięki kurkumie. Dzięki temu ,że są pokrojone w cienkie podłużne plasterki
potrawyregionalneWczoraj po południu przypomniano mi, że nazajutrz o godzinie dziesiątej mam się stawić na spotkanie. Pierwszym punktem programu miało być wspólne zjedzone drugie śniadanie, co zawsze
Pożeraczka, czyli raz adobrze