Na targu kupiłam małe kolorowe papryki idealne do nadziewania. Papryka faszerowana to takie jedno z moich ulubionych dań. Farsz z mięsa i ryżu do tego wszystko
O kuchni z uczuciemWłaśnie nastał sezon na cukinię i możemy kupić ją w baaardzo przystępnych cenach. Albo - znaleźć u siebie w ogródku :) Bardzo lubię cukinię i poza sezonem też
chili & sugarTakie danie smakuje wyśmienicie o każdej porze roku. Kasza latem jest wyborna i smakuje obłędnie ale ja jestem fanką kasz wszelakich. Podana z kurczakiem i porami
Moje Małe CzarowaniePlacki z cukinii smażę z różnymi dodatkami. Dzisiaj zrobiłam z płatkami owsianymi i z sosem ogórkowym. Było smacznie i Wam również polecam. Składniki: 2 średnie
O kuchni z uczuciemOchłodziło się, oj jak jest teraz przyjemnie. Chociaż lubię jak jest ciepło, to powoli te codzienne burze męczyły. Dzisiaj przygotowałam coś na ciepło. Lekka przekąska z
Magiczne Życie MartyPrzepyszna pasta, idealna jako baza-sos do pizzy,świetnie smakuje też jako dodatek do kanapki. To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii z którą nie wiemy
Z Majeczką w kuchniPieczony kurczak jest jednym z prostych i rzec można samo przygotowujących się obiadów. Wystarczy wcześniej go zamarynować, ułożyć w naczyniu i włożyć do piekarnika - który resztę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDanie które powstało na cel konkursu zmagania blogerów o tytuł Mistrza Makaronu. Jednym ze składników miła być makaron, drugim cukinia. Interpretacja tematu dowolna. Postawiłam na danie
Z Majeczką w kuchniLato to zdecydowanie czas sałatek. Można puścić wodzę fantazji i praktycznie codziennie jeść inną sałatkę. Nie ma mowy aby się znudzić. A do sałatki kawałek
Przysmaki KarolkiW piątkowy poranek, na szybko, warto zrobić kilkuskładnikową sałatkę z bobem. Można ją zabrać do pracy albo zjeść prosto z lodówki. W upalny dzień, taki jak
Lawendowe Niebo500 g ugotowanego, obranego bobu, 100 g sera z niebieską pleśnią, 2 łyżki gęstej śmietany 18%, 1/2 ładnego sporego pęczka natki pietruszki ( takiego z targu), sól
królestwo garówKrótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na
Polska ZupaMiałam ochotę na sałatkę, ale kiedy ją robiłam wpadł mi do głowy pomysł, że podam ją w pomidorach. Faszerowane pomidory to był strzał w dziesiątkę
O kuchni z uczuciemNa chwilę przeniosłam się znowu do Włoch, zabrakło tylko szumu morza. Soczyste pomidory, czosnek - obowiązkowy, dobrej jakości makaron i natka pietruszki, dla mnie na dzisiejszy dzień
Moja smaczna kuchniaJak pewnie zdążyliście zauważyć przez kilka dni mnie nie było. Ale już jestem i nadrabiam zaległości. Dziś polecam Wam sałatkę. Pomyślicie co to za sałatka z
Ewa w kuchni