Bób jest pyszny, bób jest zdrowy i bób i bób i bób. Ja go uwielbiam i zajadam w różnych postaciach. Dziś proponuję z włoskim risotto, wyszło
Moje Małe CzarowanieUwielbiam te małe kulki ciecierzycy jak chrupią na ząb dlatego często wykorzystuję je w kuchni. Polecam również Wam gdyż ciecierzyca ma wiele wartości odżywczych. Przede wszystkim
Moje Małe CzarowanieUpał obezwładnia. Każda minuta spędzona przy klawiaturze zdaje się być niezasłużoną karą. Tym okrutniejszą, że za oknem pełnia lata kusi lawendą i zapachem siana. Nic, tylko
Gotuj z Blue RavenW środowy poranek mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z ziemniaczkami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru
Tradycyjna kuchnia KasiDziś znów zapowiada się upalny dzień. Mam więc dla Was chłodnik ogórkowo - rzodkiewkowy. Zimny, smaczny i super orzeźwiający. Nie wymaga dużo pracy a świetnie sprawdzi się
Ewa w kuchniTo jedna z najpyszniejszych sałatek do dań z grilla. Jest bardzo tania i dość szybka w przygotowaniu. A smakuje rewelacyjnie! Składniki: 1 kg młodych ziemniaków ugotowanych
Kuchnia domowa AniDzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj kolejna inspiracja na upalne dni , tym razem z młodymi ziemniaczkami, które w takiej formie, czyli w mundurkach wprost uwielbiam. Zimą przygotowuję bardzo często sałatkę żydowską
Moja smaczna kuchniaW sklepach pełno jest różnej maści orzeźwiających napojów, niemal we wszystkich kolorach tęczy, w butelkach, puszkach czy kartonikach, w lato często sięgamy po te w lodówkach
Moja smaczna kuchniaLato sprawia, że znacznie częściej mam uśmiech na twarzy. Poranek na Targu Staroci w Bytomiu to magiczne miejsce, które każdy pasjonat, nie tylko gotowania powinien odwiedzić
Moja smaczna kuchniaDziwne, ekstrawaganckie a zarazem bardzo udane połączenie. Smaku tej potrawy nie da się odgadnąć ale jest on bardzo udany. Polecam zrobić tą potrawę póki sezon na
Mango PapajaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z rukoli, łososia i truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment
Marta GotujeNad ranem przeszła burza, trochę popadało i ogólnie pogoda zrobiła się przyjemniejsza. Nie jest upalnie a na termometrze za oknem jest własnie 22 stopnie w cieniu
Ewa w kuchniSuper prosty przepis na młodą kapustę na ciepło. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Składniki: główka młodej kapusty pół kostki masła 3-4 łyżki bułki
e-PrzepisyKulinarneJak co poniedziałek chcemy zaprosić Was na coś mniej kalorycznego, co po weekendowych szaleństwach pozwoli nam odetchnąć od ciężkich potraw... Dzisiaj do przygotowania dania użyłam produktu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki