Używam takiej salsy do wszystkiego czyli do chleba, do wędliny, do kanapek, do pierożków mięsnych, do makaronu, do naleśników itd. Salsa jest bardzo odświeżająca, odżywcza i
Moje Małe CzarowanieBotwina kojarzy się z wiosenną zupą , pełną młodych listków, podawaną koniecznie z ugotowanym na twardo jajem. Bardzo taką lubię, ale sezon na nią trwa krótko i
Smaczna Pyza14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej: Domowy warzywny sos do słoika, świetny dodatek do
IzaGotujeMłoda kapusta nie wymaga za wiele obróbki cieplnej aby była pyszna, zresztą na surowo też jest obłędna. Dzisiaj dołożyłam do niej szpinak, który uwielbiam i w
Moje Małe CzarowanieMój dzisiejszy szybki obiad - domowy kebab na talerzu w sąsiedztwie młodych ziemniaczków z piekarnika. Powiem szczerze że dawno go już z mężem nie jedliśmy. Jako że
Kuchenne aromatyPrzepis na pyszne danie jednogarnkowe z makaronem, kapustą, kiełbasą i pieczarkami. Danie szybkie w przygotowaniu i do tego dość lekkie – porcja 390 g zawiera tylko
e-PrzepisyKulinarneRoladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna
Wanilia i KardamonNie lubię robić zakupów w sobotę, ale za to chętnie zamykam się w kuchni, aby przygotować coś pysznego, to dla mnie relaks. W planach była babka
Moja smaczna kuchniaLubicie kalarepkę ? Ja lubię na surowo, zapiekaną i smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę
O kuchni z uczuciemWspaniałe, zupełnie zaskakujące w smaku ciasto z cukinią. Wyrazu dodają mu nie tylko daktyle i orzechy, ale także lukier cytrynowy, który dopełnia jego smak. Dla kogo
Mania WypiekaniaJeśli lubicie organizować konkursy to koniecznie upieczcie to ciasto :). Zapytajcie znajomych z czego jest zrobione i gwarantuje, że zabawa będzie przednia :). Pyszne, wilgotne i ten krem
Mania WypiekaniaRewelacyjne ciasto z buraczkami, ale tym razem ugotowanymi, a nie surowymi . Świetne, gdy ugotujemy zbyt wiele buraków i szukamy pomysłu co by tu z nimi zrobić
Mania WypiekaniaSzpinakowe gofry; z rozgniecionymi truskawkami i miodem Lubię nietypowe połączenia, taka odskocznia, od tego co typowe, całkiem fajnie wyszło ^^ Zaraz jadę do okulisty, a potem
More food, love and dreamsZapraszamy na kolejną odsłonę, wybornej fasolki szparagowej. Tym razem podałyśmy ją z przesmażonym boczkiem, pestkami słonecznika i natką pietruszki. Jest to wspaniała alternatywa dla tradycyjnej fasolki
Kolizje SmakówDzisiaj proste i smaczne, chyba wszystkim znane młode ziemniaczki .... Bardzo je lubię i ciesze się nimi od pierwszych dni kiedy tylko pojawiają się na straganach
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki