Lato to zdecydowanie czas sałatek. Można puścić wodzę fantazji i praktycznie codziennie jeść inną sałatkę. Nie ma mowy aby się znudzić. A do sałatki kawałek
Przysmaki KarolkiW piątkowy poranek, na szybko, warto zrobić kilkuskładnikową sałatkę z bobem. Można ją zabrać do pracy albo zjeść prosto z lodówki. W upalny dzień, taki jak
Lawendowe Niebo500 g ugotowanego, obranego bobu, 100 g sera z niebieską pleśnią, 2 łyżki gęstej śmietany 18%, 1/2 ładnego sporego pęczka natki pietruszki ( takiego z targu), sól
królestwo garówKrótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na
Polska ZupaMiałam ochotę na sałatkę, ale kiedy ją robiłam wpadł mi do głowy pomysł, że podam ją w pomidorach. Faszerowane pomidory to był strzał w dziesiątkę
O kuchni z uczuciemNa chwilę przeniosłam się znowu do Włoch, zabrakło tylko szumu morza. Soczyste pomidory, czosnek - obowiązkowy, dobrej jakości makaron i natka pietruszki, dla mnie na dzisiejszy dzień
Moja smaczna kuchniaJak pewnie zdążyliście zauważyć przez kilka dni mnie nie było. Ale już jestem i nadrabiam zaległości. Dziś polecam Wam sałatkę. Pomyślicie co to za sałatka z
Ewa w kuchniW sobotę wybrałam się na targ i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to kwiaty cukinii. Zawsze miałam ochotę spróbować i zrobić takie zapiekane. Kupiłam
O kuchni z uczuciemDzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj bardzo proste danie. Zwykła zapiekanka ryżowa. Zwykła, ale naprawdę smaczna. Lubimy zamieszczać tutaj na blogu takie proste dania, bo przekonaliśmy się już, że cieszą się
Marder&Marder ManufactureLubicie domowe cheeseburgery ? Ja niestety przepadam od czasu do czasu, jednak jak wiadomo nie należą one do dietetycznych przekąsek. Tym samym, postanowiłam je troszkę "odchudzić" i
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJest to danie kuchni tureckiej, bardzo aromatyczne i pożywne. Pachnie miętą i skórką z cytryny oraz oregano, smaki i zapachy się przenikają i nadają daniu niepowtarzalnego
Moje Małe CzarowanieOstatnio chodziła za mną pieczona marchew, taka klasyczna. Odrzuciłam więc plany blendowania kolejnego smoothie z jagodami i zabrałam się za przyrządzanie sałatki z pieczoną marchewką
Spektrum SmakuLato to najlepsza pora na późne kolacje jedzone na świeżym powietrzu, jak np. frittata. Ciepłe wieczory sprawiają, że mam ochotę na śródziemnomorskie jedzenie w duecie z
Moja smaczna kuchniaZaraz po wątróbce z jabłkiem ta z gruszką i żurawiną jest moją ulubioną. Wiem że nie wszyscy lubią wątróbkę ale zapewniam Was że tak podana zasmakuje
Moje Małe Czarowanie