składniki i sycące, dzięki czemu nie jest się zmuszonym do ciągłej głodówki, by zrzucić parę kilo. W jadłospisie są takie dania jak: Filet z kurczaka z duszonymi warzywami z ryżem na ostro Makaron ze szpinakiem i mozarellą Filet z kurczaka z jogurtem Na śniadania zaś polecane są takie dania jak: kefir z bananem z dodatkiem odpowiednich przypraw
Kulinarne Przebojepotraw. Dip jest to gęsty sos, podawany na zimno, w którym można maczać różnego rodzaju składniki, poczynając od chipsów, paluszków, krakersów, aż po zdrowsze składniki – takie jak np. warzywa. Sosy zaś można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Aby przejść do przepisu kliknij w obrazek: Sos do pizzy (i nie tylko) z pomidorów w puszce
Kulinarne PrzebojeBrokuł to zielone warzywo, składające się z kilkunastu różyczek. Brokuły pochodzą z Włoch i są obecne na naszych stołach już od ponad 3 tysięcy lat. Są cennym źródłem witaminy C. Zawierają również pewną ilość beta-karotenu. Poza tym są one bogate w kwas foliowy, żelazo i potas. Chronią przed nowotworami. Post Brokuły – właściwości, przepisy pojawił się poraz pierwszy
Kulinarne Przebojerodzaj roślin z rodziny dyniowatych. Najczęściej stosowanym gatunkiem jest arbuz zwyczajny C. lanatus, który charakteryzuje się jadalnymi, soczystymi owocami. U nas arbuz to owoc – za granicą arbuz to warzywo. Post Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeCellulitu nie należy mylić z cellulitisem, pojęciem oznaczającym zapalenie tkanki łącznej. JEDZ DUŻO: • Owoców i warzyw ZREZYGNUJ Z: • Tłustych produktów, takich jak mięso, produkty mleczne, lody, chipsy, chrupki, suchary i ciasta Post Cellulit – jak zwalczać? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemoim mieście jest ona bardzo dobrze urządzony, wręcz czuć w nim rodzinną atmosferę. Sklep jest bardzo dobrze wyposażony posiada wiele rodzajów mąk, kasz, makaronów i przypraw. Większość warzyw pochodzi z pobliskiej okolicy. Są tez produkty regionalne takie jak ser, oleje czy wina. Ja zakupiłem w nim czerwoną soczewice postanowiłem z niej ugotować zupę. Składniki: Szklanka czerwonej soczewicy
cookplsałatkę z kurczaka z curry został wyróżniony w konkursie Russsell Hobbs . W lutym próbowaliśmy bardzo ciekawych przepisów które zamieściliśmy na naszym blogu Zupa z soczewicy grilowane warzywa Murzynek Onion rings Ciastka musl i Walentynkowe babeczki Pizza Walentynkowe ciastka Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu zupa z soczewicy, a Adzie walentynkowe babeczki. A jakie są wasze opinie
cookplowoców. Bardzo lubiany przez dzieci, ale nie tylko. Smoothie jest bombą witaminową, dlatego warto pić go jak najczęściej. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a owoce i warzywa można użyć według własnego upodobania. My przygotowaliśmy nasz napój z owoców mango i papai. Oba owoce były bardzo dojrzałe i słodkie, dlatego nie dodawaliśmy żadnego cukru, dodaliśmy tylko do blendera
cookplpomidory obieramy ze skórki, wrzucamy pokrojone do garnka i dusimy. Resztę papryki kroimy w paski i dorzucamy do pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do sosu. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy roladki i dusimy około 1 godziny. Na koniec doprawiamy ulubionymi przyprawami i gotowe ;) Jeśli sos jest za rzadki, możecie go zagęścić
Czerwona Porzeczkaminut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową. Warzywa ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć kawałki upieczonej ryby i mozna zajadać. Kolejne moje danie z użyciem oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam
Monia miesza i gotujeBardzo lubię boczniaczki więc znowu zagościły na moim talerzu. Przyrządziłam je w prostej formie jak zwykłego schabowego z dodatkiem świeżych warzyw. składniki: 300 g boczniaków sól z pieprzem Kamis 1-2 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy 2 spore garście szpinaku 10 pomidorków cherry 5 rzodzkiewek Boczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać
Monia miesza i gotujemoje pierwsze podejście do tak przyrządzonej rybki i bardzo udane. Pstrąg jest smaczny i soczysty a ości ładnie odchodzą. Rybkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz sałatką z grillowanych warzyw przepis dostępny tutaj . składniki: 2 pstrągi 1 mała cytryna sól z pieprzem Kamis kilka gałązek natki pietruszki kawałek masła olej do skropienia Pstrągi dokładnie oczyścić. Na zewnątrz
Monia miesza i gotujekroimy w drobną kostkę i wsypujemy do garnka ( min. 1,5 litrowego) dodajemy kilka kropli oliwy z oliwek i podsmażamy. Lekko opruszamy solą i pieprzem w celu ładnego zrumienienia warzyw. Po delikatnym zbrązowieniu cebuli zalewamy całość letnią wodą (700-1000ml), doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kostki rosołowe. Dokładnie mieszamy całość i dodajemy ugotowane na parze brokuły. Zmniejszamy ogięń
Pudełko rozmaitościSprawdza się jako dodatek do warzyw np. kalafiora, brokuła itp. ale także do past i cannelloni. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa (najlepiej świeżo starta ale może być też mielona) W rondelku o grubym dnie rozpuszczamy masło na małym ogniu i dodajemy mąkę. Całość energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Pozostawiamy
Pudełko rozmaitościparze do miękkości. Mięso przyprawiamy i nacieramy z obu stron. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym z obu stron do zarumienienia. Na talerz wykładamy warzywa polewamy je sosem, nakładamy usmażone mięso. Dekorujemy ulubioną zieleniną natką pietruszki lub koperkiem. Bon Appetit
Pudełko rozmaitości