marchewkę i buraka myjemy, obieramy, i kroimy w plasterki.3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.4. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę.5. W dużej misce mieszamy pokrojone warzywa i kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków oraz posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy.Dawniej składniki układaliśmy w garnku warstwami, ale ostatnio mieszamy wszystko razem. Wtedy mamy pewność, że całość jest
W kuchni KatieWitajcie! Wiem, że ostatnio Was zaniedbuję i przez to na blogu pojawia się niewiele przepisów. Ale prawda jest taka, że nie wyrabiam z czasem. Za dużo
W kuchni Katiepowiedział, że temperatura pokojowa (albo i niższa) jest gorsza? Przecież sałatka też danie i to nie byle jakie. I gdy się tak patrzy do lodówki, na koszyczek z warzywami i do szafki pełnej sypkich rzeczy to można wyczarować cuda! Paleta barw, Mieszanka smaków... Tak, to właśnie sałatka. I to szybka z niej "dama".SKŁADNIKI:- Tuńczyk w oleju, puszka,- Czerwony ryż
Wypisz Wymalujpiersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Wlewamy buliony do garnka (najpierw zagotować bulion) z wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę (warzywa trzeba umyć i obrać, ja ich nie kroiłam) i kurczaka. Stawiamy garnek na gaz i 3 godziny na wolnym ogniu. 30 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną marchewkę, majeranek
Projekty ze smakiemwitaminy C niż surowa? Poza tym kiszonki są pełne bakterii odpowiedzialnych za dobrą pracę naszych jelit.Warto ją jeść szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy do wyboru niewiele sezonowych warzyw i owoców, a sezon sprzyja przeziębieniom.podałam z kurczakiem duszonym z ziołamiSkładniki:kapusta kiszonamarchewcebulapieprzolej lub oliwaKapustę kroimy na mniejsze kawałki, jeśli jest za kwaśna,można przepłukać, Cebulę siekamy drobno
chwile dla mniesuszone. Znajdziemy tam również barwnik aminiakalny, inozyniam disodowy, guanylan disodowy i glutaminiam sodowy. Na pierwszy miejscu jest oczywiście sól. Jaki jest procent warzyw, nie wiadomo..., ale za to są sztuczne aromaty, skrobia i ekstrakt drożdżowy. I teraz pytanie czy my to wszystko musimy jeść ? Nie, ja osobiście jestem
Kulinarne przygody Gatitynatki pietruszki1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka oreganoświeżo zmielony pieprzsólszczypta mielonej kolendrychili Wykonanie:Cebulę i czosnek drobno pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone warzywa, natkę i przyprawy. Połączyć i wyrobić ręcznie. Następnie uformować kotleciki i nabijać je na patyczki do szaszłyków, tak by dobrze do nich przylegały.Grillować na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu
Pasja Smakuminut, aż dynia będzie lekko miękka.Podajemy solo jako dodatek do dania głównego.Pamiętajmy,że dynia nie wciąga żadnych szkodliwych nawozów, co czyni ją dużą konkurencją dla innych warzyw. Ma bardzo dobre działanie na pracę jelit. SMACZNEGO
Pasje Jolkinormalna.Odchudzona jest z jogurtem naturalnym, a normalna z majonezem.Smakowo lepsza jak dla mnie jest normalna, ale przepis poniżej jest w wersji light.Mięso oddzielone od kości i jak masz warzywa zmiksuj z jedną cebulą. Możesz również dokładnie posiekać.Dodaj dwie-trzy łyżki jogurtu naturalnego, posól, dokładnie wymieszaj i gotowe. Smacznego! Podawaj z szczypiorkiem, czy natką pietruszki i posyp grubo zmielonym
Pasje JolkiJest tylko jeden warunek: MUSISZ MIEĆ SOKOWIRÓWKĘ.Dla dwóch osób- 3 jabłka- 5-6 małych marchewek- 1 średni burak- kawałek imbiru ok. 1 cm- pół łyżeczki oliwy z oliwekWszystkie warzywa i owoce myjemy, obieramy, kroimy.Wrzucamy do sokowirówki.Dolewamy pół łyżeczki oliwy z oliwek, po to aby nasza marchewka zadziałała w naszym organizmie, gdyż bez dodatku tłuszczu jest słabo przyswajalna
Pasje JolkiNaprawdę lubię brokuły. Tata mówi, że to niedojrzały kalafior. Według mnie to warzywo o wiele smaczniejsze niż kalafior. W końcu według mojej zasady. W codziennej diecie więcej zielonego!Brokułowa zapiekankaSkładniki:Różyczki brokułaŚwieży ogórekMielony lenAmarantus ekspandowanyOlej rzepakowyPieprzPrzygotowanie:Przygotuj różyczki brokuła. Obok do miski wlej kilka łyżek oleju rzepakowego, mielony len oraz kilka łyżek amarantusa. Maczaj każdą różyczkę w przygotowanej mieszance
Eat Shrimpsdyni,niełuskanych pestek słonecznika,siemienia lnianego.Następnie całość mielemy na drobny proszek.ETAP DRUGI: Zmielone nasiona wsypujemy do miksera, zalewamy niewielką ilością wody (by przykryła zmielone nasiona), Owoce bądź warzywa. Całość miksujemy aż uzyskamy jednolitą papkę.ETAP TRZECI: Na koniec dolewamy kefir lub jogurt, by uzyskać ok 300 ml napoju, i przez kilkanaście sekund miksujemy, do uzyskania
W kuchennym oknie EwyPani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych burgerach nie mogę powiedzieć śmieciowe - warzywa świeże, bułka genialna - wypiekana w jednej z żarskich piekarni. Zachęcam Was do odwiedzenia tego miejsca bo na prawdę warto.Zapraszam Was na FB Burger Room, gdzie znajdziecie aktualne informacje o godzinach otwarcia
Magiczne Życie Marty