warzywa - 14856 przepisów (strona:617/991)

Nocleg w Toskanii? Tylko w agroturystyce! 179

telewizji na program podróżniczy, w którym prowadzący zatrzymali się w toskańskiej agroturystyce. Bardzo spodobał mi się panujący tam sielski klimat - stary dom otoczony winnicą i gajem oliwnym, własne warzywa i zwierzęta gospodarskie, domowa kuchnia, ale przede wszystkim panująca tam cisza i spokój. Od tamtej pory wiedziałam, że noclegu w Toskanii będę szukać właśnie w agroturystyce i powiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki z kurczaka w szynce długodojrzewającej 1452

przez ok 40 minut, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze ok 15 minut. Przed podaniem kroimy w plastry. Jemy tak jak lubimy najbardziej :) na przykład ze świeżymi warzywami. Smacznego

Taste Of My Day
Krupnioki (kaszanka) na grila. 138

wzdłuż, ale nie do końca. Upychamy do środka pokrojoną cebulę. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu. Możemy dowolnie doprawić cebulę np dodając odrobinę przyprawy do grilla, innych warzyw.  To Ty jesteś kreatorem swojej potrawy.   Smaczne i proste. Polecam. insertCookd("6d9b865b199887ae4378be88aca09ca1

Malinowe Pocałunki
Szarlotka w papilotach 197

zrobić samemu niedługo pokażę Wam jak to wykonać) i wylepiamy ciastem. Zapiekamy to ok 15 min w temp 180 st. Wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieraczką do warzyw lub bardzo cienko nożem obieramy jabłka, tak aby powstały nam obierki z minimalną ilością skórki i jabłkiem. Formujemy z obierek róże i układamy na upieczone ciastka. Posypujemy odrobiną cukru i cynamonu

Malinowe Pocałunki
Szarlotka wydanie modern. 194

reszcie rozrabiamy proszek budyniowy z cukrem. Mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Jeszcze gorący wylewamy na podpieczony spód ciasta. W między czasie obieraczką do warzyw lub bardzo cienko nożem obieramy jabłka, tak aby powstały nam obierki z minimalną ilością skórki i większą ilością jabłka. Formujemy z obierek róże i układamy na przygotowanym cieście. Posypujemy odrobiną cukru

Malinowe Pocałunki
Panierowane patisony. 133

Ogród kipi od różnych warzyw. Ogórki szaleją, pomidory, groszek, marchewki, pietruszki, koperek, fasolka szparagowa.... no i patisony. Zdaje się, że patrzę codziennie, ale one rosną jak szalone. Więc zbierając je w celu zamknięcia w słoiki kilka było już za dużych na to. Więc powstał idealnie letni obiad. Patisony kroimy  w plastry. Jeżeli posiadają duże nasiona to się ich pozbywamy

Malinowe Pocałunki
Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim. Krótka recenzja. 158

efektami końcowymi.  Dziękuję Wszystkim za świetnie spędzony czas i pyszną zabawę, dosłownie pyszną :) Na samym początku wprowadzenie. Czyli krótkie przemówienie Grzegorza co, jak i z czym ;) Z serii "warzywo przewodnie" czyli mikrofon z marchewki  i przedstawienie się wszystkich biorących udział.   Nasze menu, jakie mieliśmy okazję przygotować, a następnie delektować się...  Pora na gotowanie i przepyszną zabawę

Malinowe Pocałunki
Ajvar 144

Upieczonego bakłażana przekrajamy na pół i zdejmujemy skórę.Cebulę kroimy w kostkę czosnek siekamy, lub przepuszczamy przez praskę. (Cebulę i czosnek można również upiec, ale ja dodałam surowe. ) Ja warzywa potraktowałam blenderem, można je równie dobrze drobno pokroić, przepuścić przez  maszynkę do mielenia mięsa. Wszystko przekładamy do garnka, większej patelni. Dodajmy przecier pomidorowy,oliwę, ocet balsamiczny i winny,doprawiamy

Malinowe Pocałunki
Zupa krem z brokułów. 165

Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Od każdej ucinamy nóżkę. Wlewamy wodę do garnka. Do gotującej się wkładamy nóżki z brokułów solimy ją i gotujemy kilka minut.Woda musi przykrywać warzywa. Dokładamy różyczki i gotujemy do miękkości. Wyławiamy nasze brokuły do miski i wlewamy część wody w której się gotowały. Blendujemy całość. Dodając w razie potrzeby brokułową wodę. Wszystko zależy

Malinowe Pocałunki
Świąteczna rolada jajeczna. 303

najbardziej lubimy.  Z czystym sumieniem gorąco polecam. Składniki: 5 jaj Farmio papryka czerwona szalotka szczypior rzeżucha sól, pieprz czarny Kamis Wykonanie: Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości.  Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać

Malinowe Pocałunki
Pyszne pulled pork muśnięte olejem rzepakowym. 149

połowę. Doprawiamy do smaku miodem, sosem teriyaki. A oto moja propozycja podania. Na świeże, chrupiące bułeczki układamy sałatę, nasze ciepłe mięso, które zalewamy pysznym i aromatycznym sosem. Układamy ulubione warzywa i odpływamy jedząc takie iście królewskie śniadanie. BOSKIE

Malinowe Pocałunki
Cukiniowe szaszłyki z serem Korycińskim okraszone olejem rzepakowym. 136

papryka cebula czerwona sól, pieprz czarny, ulubione zioła olej rzepakowy patyczki do szaszłyków Wykonanie: Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Najlepszym urządzeniem do tego typu zabiegów jest obieraczka do warzyw.  Wszystkie plastry delikatnie solimy i odstawiamy na bok. Paprykę, cebulę, ser koryciński kroimy w kawałki zbliżone wielkością do szerokości naszych cukinii. Miękkie plastry cukinii osuszamy ręcznikiem papierowym i wszystkie

Malinowe Pocałunki
Zupa krem z dyni 231

łyżeczka słodkiej papryki gałka muszkatołowa Kamis sól Kamis mielony imbir Kamis biały pieprz Kamis ziarna dyni do posypania Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewki obrać pokroić w plasterki. Warzywa dokładnie wypłukać i przełożyć do garna. Wlac 1 litr wody, dodać liście selera i gotować. Dynie pokroić w kostkę. Gdy ziemniaki i marchewka będa już prawie miękkie wyjąć liście selera

Monia miesza i gotuje
Wątróbka wieprzowa z ryżem- dirty rice with pork liver 312

samym oleju smażymy pokrojone w plastry pieczarki- dodając cayenne, sól i rozmaryn. Smażymy około 5 min, dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę i paprykę. Smażymy dalsze 5 min. Teraz warzywa dodajemy do ugotowanego ryżu, dodajemy masło, poszatkowaną natkę pietruszki i mieszamy. Obiad gotowy :) Kochani życzę smacznego :) * wiecej o wątróbce tutaj

Smaki Edyty
Naleśniki na każdą okazję 197

nakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni. Bo gotowanie

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania