przykryciem i do uzyskania złotego koloru. Makaron przekładamy na talerz podsmażoną częścią do góry. Wystarczy patelnię przykryć talerzem i energicznym ruchem ją odwrócić. Serowy makaron podajemy z warzywami i grzybami. Doprawiamy pieprzem i dodajemy listki świeżej bazylii. Smacznego
Moniki Smakołykipiekarniku ok. 10-15 min w temp 180 stopni (termoobieg). 2. W garnku na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, zalewamy ją bulionem, dodajemy cienko pokrojoną marchewkę. 3. Do garnka z warzywami dorzucamy podpieczone pomidory. Solimy. 4. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy wszystko na małym ogniu aż marchewka będzie miękka. Dodajemy oregano, bazylię (nie za dużo, według uznania, albo wcale) 5. Miksujemy zawartość
Malowane smakiemBardzo prosta rzecz, a zarazem bardzo pyszna. Te krokieciki mogą stanowić świetny dodatek do dań mięsnych.Ziemniak to nasze ulubione warzywo pod każdą postacią. Czasem nudzą nam się tradycyjne potrawy z nich...więc sięgamy po nowe. Szczerze polecamy. Składniki; 1 kg ziemniaków. 3 żółtka, 5 łyżek masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, jajko, mąka, bułka tarta olej
Anioły w kuchniniedzwiedzim i czarnuszką, pieprz ziołowy, liście kolendry, -śmietana- jeśli lubicie, a jak nie to oliwa z oliwek -salami ungherese u mnie -płatki parmezanu -bazylia Ugotuj w niewielkiej ilości wody warzywa. Dodaj przypraw Skworcu. Sprawdz czy nie brakuje soli. Dopraw całość śmietaną. Włóż do zupy salami i parmezan, udekoruj bazylią. Zupka świetnie sprawdza się na wieczór... Smacznego
Z Kuchni Do Kuchninieprzywierającą powłoką przez ok 30 sekund z jednej i drugiej strony. Tortilli nie można zbyt długo trzymać na patelni bo obeschnie i nie będzie jej można zwinąć. Podawać z warzywami, mięsem, jajecznicą lub innymi dodatkami oraz sosami. *Placki powinny mieć średnicę ok 1-2 cm większą nić średnica patelni, ponieważ podczas smażenia lekko się skurczą. Smacznego
Złote przepisyMarchewka to uniwersalne warzywo. Pomijając to , że przecież nie sposób ugotować dobrego wywaru na zupę bez udziału marchewki to ilość surówek lub jarzynek jakie da się z niej zrobić jest olbrzymia. Ostatnio staram się wymyślać różne zastosowania dla marchewek które zostają mi po ugotowaniu zupy. To jest jedna z propozycji. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniupieczeniu. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić selera pokrojonego w kostkę. Smażyć, aż kawałki selera zmiękną i zrumienią się. Dodać upieczoną, obraną dynię. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania wlać sok pomarańczowy i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Dolać śmietankę. Zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku przyprawami, ewentualnie
kolorowotorcikowoMoje dwa triki a'la Perfekcyjna Pani Domu ? Jeden to mycie luster pianką do golenia :) czyli żadna para im nie straszna, a drugi to chyba solenie makaronu, ziemniaków czy warzyw dopiero po zagotowaniu wody. Od niedawna to praktykuję i powiem, że na prawdę oszczędzamy czas na gotowanie. 5 Dwóch ulubieńców domu ? Moje biurko i toaletka oraz lodówka :) nowa :) 6 Mieszkanie
Magiczne Życie Martypara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Gdy widzę takie warzywa, zawsze je kupuję, ale tym razem mój małżonek mnie ubiegł. Przyniósł z ryneczku pięknego zielonego kalafiora i mówi: „zrób jakąś dobrą sałatkę" :) A że dwa razy nie trzeba mi powtarzać, w mojej
Delicious Titbitsdodatkowo grzanki Przygotowanie : W garnku zagotować 2,5 litra wody z obranym selerem, pietruszką i marchewkami. Na patelni z masłem usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojone pieczarki. Wszystkie warzywa z pieczarkami zblendować w osobnej misce z chochelką wywaru warzywnego, przelać do wywaru, przyprawić i gotować na małym ogniu. W miseczce zblendować serek ze śmietaną i chochelką bulionu, zagęścić zupę
Niezły Młynekmonotonii, dlatego staram się żeby to nie była zwykła kanapka z szynką czy dżemem. Kiedy tylko mam czas staram się urozmaicać swoje śniadania, ale zawsze ich składnikiem musi być warzywo lub owoc. Dzisiaj polecam Wam szybki przepis na pastę śniadaniową z twarogiem. 4 składniki, 2 minuty roboty i pyszny dodatek do pieczywa, naleśników, placuszków czy gofrów gotowy! Składniki (na małą
Ze smakiem i z pasjągroszek. Jeśli nie mamy marchwi mini, należy dodać pokrojoną drobno marchew świeżą. Po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię i zmiażdżony czosnek. Kiedy ryż i warzywa zmiękną dodać trójkąciki sera, posiekaną natkę pietruszki , zioła, sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Udko wyjąć, obrać z kości i skóry, mięso (również filet) pokroić i dodać do zupy. Zabielić
Czerwień i błękitoknem przepiękna pogoda, ostanim na co człowiek ma ochotę jest stanie przy garach. Właśnie na takie dni idealnie pasuje szybki lekki makaron z zielonymi warzywami :) Składniki: - 100 g dowolnego makaronu - 100 g mrożonego szpinaku - 100 g ugotowanych brokułów - pół łyżeczki gałki muszkatołowej - dwa ząbki czosnku - kawałek drobno posiekanej papryki jalapeno - łyżka oleju / oliwy - sól, pieprz Na początek wstawiamy wodę
Kulinarne zapędy Kokosarozcieńczamy go wodą. Jeśli mamy ochotę na nieco pikanterii, można dodać chilli. Podajemy z pitą lub dowolnym pieczywem i ulubionymi dodatkami, może też z powodzeniem posłużyć za dip do warzyw. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaktóra fajnie nam nasz sosik zagęści. Jeśli chcemy, by był rzadszy, można nieco podlać go wodą. Gotowe :) Sos jest idealny zarówno do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej jak i warzyw na patelnię, mięs, ryżu,. a nawet makaronu. Do kanapek też się nada ;) Można zrobić go więcej i zapasteryzować w słoiku, moim zdaniem jednak jego przygotowanie jest tak szybkie i proste
Kulinarne zapędy Kokosa