Czerwony barszczyk

Czerwony barszczyk

Czerwony barszczyk

Czerwony barszczyk SKŁADNIKI: 600 g buraki czerwone pokrojone w plastry, sól, kwasek cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnek  1 łyżeczka cukier, 0,5 szt pietruszka  1 szt marchew  2 l woda, 200 g kości od schabu, pieprz PRZYGOTOWANIE: Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować. Warzywa obrać, opłukać, dodać do wywaru z kości i ugotować. Buraki zalać wodą i ugotować na miękko. Po ugotowaniu zakwasić. Oba wywary połączyć i prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, schab, marchewka, cytryna, warzywa, zupa

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.